"Neki ćete poginete, a neki će i da ostanemo…"

Televizija B-92 kakvu smo do skora poznavali otišla je na smetlište istorije, nadajmo se da se neće naći pametnjaković kome bi naumpalo da je reciklira u nekom drugom „agregatnom“ stanju. Grčka TV produkcija Antena kupila je prava na upravljanje  i od juče su primetne promene, najpre u dekoru i novoj ljubičastoj boji koja dominira na ekranima TV prijemnika, a uskoro će nadam se, doći i do neophodnih kadrovskih i koncepcijskih promena. Kako bi ta televizija sa nacionalnom pokrivenošću postala normalan medij umesto dosadašnjeg urlafona antisrpskih i antitradicionalnih NVO.

Tekst Miodraga Zarkovića  izazvao je nekoliko interesantnih komentara na Standardu i Vidovdanu, ovde prenosimo komentar čitaoca Standarda pod nikom „Litvinov“.

Ne zaboraviti ni njihove ‘zasluge’ u relativizaciji zlodela NDH: tamo se stalno prica o ‘civilima’ pobijenim u Jasenovcu (a ne o nacionalnostima kojima su pripadali ti civili: grupno SAMO Srbi, Jevreji i Romi). Do pre neku godinu se na godisnjicama u vestima ove kuce koristila odurna zvanicna hrvatska propagandna fraza o „desetinama hiljada pobijenih“.

Ne zaboraviti ni da im je „Srebrenica“ simbol SAMO za zlocine iz jula 1995, a ne za zlocine Oricevih zveri koji su im prethodili.

Ne zaboraviti da im je Kosovska Mitrovica postala ‘Mitrovica’ vec 18 februara 2008.

Ne zaboraviti ni forum B92, koljacki ‘humor’ Vladana i Henrija i ekipe i nekrofilnu zluradost kad GOD SE desi neko nepocinstvo Srbima. Ne zaboraviti organizovanje Cedinog jugenda da pravi sacekuse Nikoli Milosevicu pred kucom (sve bilo na forumu B92 i nije brisano nikad).

Ne zaboraviti Pescanik i mrznju koja otud sipa, sa sve ‘spiskovima nepozeljnih’ zrtava (srpskih u Bosni i Hrvatskoj) uz apologetske feljtone o nacistickom filozofu Karlu Smitu kojeg hvali Nenad Prokic a edituje evolijanac Mario Kopic. Ni Srbljanovickine tvrdnje da su Holokaust izazvali – boljsevici a ne nacisti.

Ne zaboraviti ni da je B92 podmetnula nacisticke marginalce kao ‘ekstremne srpske nacionaliste’ koji su na toj televiziji dobijali po pola termina vecernjih vesti, dokumentarne filmove, audio-ukljucenja i zive emisije.

Ne zaboraviti kako su BAS Nenada canka zaboravili da pitaju ko je dovodio hortijevske ubice u Vojvodinu 2003 i organizovao im pokrajinsku praatnju (a niko zbog toga nije pozvan na sud). .

Plasim se samo da ce Veran i drugari, kad se uhlebe negde, koliko sutra da nam drze pridike iz patriotizma i/ili rusofilije (ako im novi projekat mozda bude sponzorisao NIS). Srpsko kokosije pamcenje je datost

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s