ДПС Прогрес

Понижени и озлојеђени добиће коначно службени Језик у својој Држави. Изгубили смо владајући положај – власт и власништво над производњом – али добили двије нове фонеме. Мало ли је?!
Кад ДПС напокон уједини вјернике а све су прилике да хоће – атеисти су већ одрађени – тадер ни небо више није далеко. Тамо има мјеста за све – незаполени ће чак имати предност.
Пише Ратимир Вујачић
 
      Добронамјерни грађани чуде се, пак називају и дрскошћу, присвајање Дана државности – дана Д – од стране ДПС -а. Истина је, то присвајање нема само симболични значај: као неко се ту натура и лажно представља; или кити туђим перјем. Напротив све је ту на своме мјесту. Друга је ствар што мотив парадирања није одвећ државотворан у смислу јачања државности Државе него, кукала нам мајка, истицања и притврђивања партијности свеколиког нам друштвеног живота. Имамо Државу са партијским ликом, жигом такорећискројену по мјери: маде ин ДПС . Обашка што је товећ виђенићорсокак и уредно призивање нереда. Наиме, диоПартијаможе постати цјелина али не и обратно: то вам је као кад би Азбуку свели на три слова, зна се која, или шаку на три прста, далеко се казало.
      Можда је неко снивао да је Држава ствар свих насбрига, одговорност за имање које смо наслиједили од наших несташних предака; да је по природи цјелосна а не дјелимична и мјестимичнанедјељива по капама и главамавјековна тековина и нужност људског биткане Осма сједница и Шести конгрес. Али, авај, она може бити тек батина у рукама Партијепрви и најпотоњи изговоркако нас је и учио друг Лењин. ДПСПрогрес није учествовао у тисућљетном стварањумада не би имао ништа противДржаве Црне Горе. У тренуцима скромности признаје ауторство теку обнављању њеному правцу преузимању свих државних послова и надлежности. Од којих је, послова, на опште задовољство већину и раније обављаона федералном нивоу, наравски. Са ограниченим суверенитетомзанагоније могао реализовати своју безграничну љубав према Црној Гори.
     У томе и јесте спецификум ДПСПрогреса: док други партиципатори на политичкој сцениили просто грађани као цивилисматрају да се љубав према Држави изравно подразумијева, ДПС је спреман да организује и Конгрес да поносно покаже свима својесада већ нескривене склоности , непоколебљивост и перцепције. Ако требаа треба наравносазваће и обзнаниће и шесКонгреса због само једне и једине Државе. Као што је познато, једна Држава мора имати све по једно: једног вођу, партију, субординацију, једноначалије како нас је учиоЈезик, Цркву. Дио ће постати цјелина а цјелина је једна и по томе позната. Економска утакмица и тржиште, укидање монопола, шаролики власници капитала и наших судбина, плурализам, све то не смије да завара чимбенике духовне надградње и њихову перцепцију. Ако не знамо да радимознамо да командујемо. Ко не зна да командује зна да слуша.
       Што се тиче обављања редовних државних послова – референдумски полет тек ће да се преточи и оваплоти а стварност ће оличити ТВ интервјуе, преизборна обећања и партијски програм. Неспорни партијски лидер и предсједник неколике владе, федералне и инокосне ЦГ износи признање и образлаже: Партија-држава којом Он влада не може успјешно да управља овећим Предузећем – некмоли природним и енергетским ресурсима Државе. То је и разлог што се као одговорна странка сама одрекла терета управљања друштвеним и државним богатствима.
        Да, али Партија ипак има своју чисто психичку моћ коју вуче из полувјековног континуитета: нитје умрла нити притајилапонајмање спремна препустити дизгине ваздакадашњим непријатељима. По питању Језика на видику је службено и свеколико јединство: од камионске до авионскеговоре га већ власници капитала, полиглоте и Министар образовања. Хтјели су писмени да наметну свој парцијални интерес: да киње и понижавају пучанство граматиком. Знамо Ми те цвикераше од раније. Понижени и озлојеђени добиће коначно службени Језик у својој Држави. Изгубили смо владајући положајвласт и власништво над производњомали добили двије нове фонеме. Мало ли је?! Обашка социјалистичка странка која брине о радницима и убира порез. И обратно. Кад ДПС напокон уједини вјернике а све су прилике да хоћеатеисти су већ одрађенитадер ни небо више није далеко. Тамо има мјеста за свенезаполени ће чак имати предност. И ту ваља сагледати далекосежност и дубину новог Програма ДПСа.

http://slobodijada.blogspot.com/

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s