Не дам своју круну!

„… а ту твоју(као и моју)  круну на глави, можемо САМО МИ САМИ  да скинемо…“


Ово дефинитивно неће бити једно од оних мојих дугачких терања мака на конац… Има пар ствари које су ме бациле у бедак, питања на која не знам одговор, па реших да их поставим јавно, може бити да неко зна; додуше – вероватно их знам и сам али се плашим да изговорим/напишем истину.

У тренуцима (ретке) доколице читао сам неку стару преписку на „Крстарици“; тема – „Ко је главна фаца у Сомбору?“

Учесници су (рекао бих) млади људи, „кохиба“ – момак са БМВ-ом и Суботице, средњошколка из Сомбора која планира да „упише економију у његовом граду“, „шокирана“ и већи број посматрача који се повремено укључе, тек да подстакну расправу.
Неколицина који су се осетили позвани да предложе кандидате за „најсомборца“ су се сетили неколицине локалних „фаца“ – иначе главних јунака Таблоидове приче „Полицајци воде љубав са Коза Ностром“.
„Шокирана“ се шокирала чињеницом да се нико није сетио да предложи неког „нормалног“ већ су сви кандидати из криминалног миљеа, без школе, бахати, ликови којих се људи заправо плаше… То је изазвало реакцију „кохибе“ и средњошколке који рекоше како је реч о сасвим пристојним момцима када их добро упознате (кохиба), што се доказује чињеницом да су средњошколку са некима од њих упознали гле врага – родитељи…

‘Ајде да дозволимо могућност да су ово двоје младих и лудих изманипулисани и обманути лажним сјајем који прати „жестоке момке“; питање које ме мучи је следеће: Има ли овај народ будућност ако се као чињеница узме да је пристанак на манипулацију заправо добровољан? Јер нема директива из комитета којима је наређено да се за „највеће фаце“ (нај угледније грађане) бирају зеленаши, нарко-дилери и трговци белим робљем; шта је то што нас тера да пристајемо на самопонижење? Ја бих рецимо, могао (али нећу) да разумем   чињеницу да се неки лопов тали с полицијом која му онда омогућава да се бави „бизнисом“… Увек је било (и биће) кварних људи са лошим карактером… Али, одакле људима који под псеудонимима пишу по форумима потреба  да се таквим ликовима и појавама диве?
Кукавичлук, или Стокхолмски синдром – за оне који више воле дијагнозу од презира!?

Неки који читају моје писаније знају да сам одлучио да се ангажујем у кампањи једне политичке организације; већина оних са којима сам разговарао разуме моје разлоге, али већина од њих каже како то заправо нема смисла… Све се одлучује на другом месту, ми смо ситне рибе, чак и Тадић је бандар (ситни рођак племенитог смуђа који је познат по томе што се лако пеца), а шта смо тек ми остали, у свету где владају покварени мораш да се склониш или да се поклониш… Многи од ових саговорника су такође људи под псеудонимом, значи – још анонимнији од мене; шта је то што их тера да изговарају/пишу овако непристојне поруке?
Верујем да су људи углавном у праву; Србија ЈЕСТЕ премрежена лоповско – издајничким лобијима али побогу, НЕПРИСТОЈНО је рећи да се не вреди борити! Чак и кад сами осећамо да наде нема… Због деце и њихове деце; какав родитељ говори свом детету да поштење и образовање нису  важни, јер ето – на најбоља места се долази „преко везе“? Каква је особа мајка која једва пунолетну кћер маскира у „звезду Гранда“ када је спрема на „интервју“ за посао? Поново, могу да разумем младе – околина им је пуна лоших примера, такође могу да разумем да су углавном нарцисоидни, посвећени себи и свом комодитету, али зар и сами ми не бисмо били такви да су нам наши родитељи дозволили такво понашање? Шта нас тера да своју децу препуштамо утицају „успешних“ Гузоњиних синова који су данас „менаџери“ свега и свачега, криминалаца и „селебритија“? Кукавичлук или Стокхолмски синдром? Јесмо ли заправо болесни?

Дотерасмо цара до дувара…
Ко би горе сад је доле и обрнуто; то само по себи и не би било нешто лоше да „горе“ нису рђави – они који Косово предају Албанцима у име неке еуРОПСКЕ перспективе и они који кажу да ће њима бити добро „са Косовом или без њега“, а доле сви остали: Изузетни, добри, осредњи, лоши али несналажњови…
Мисли ли ико да је ово нормално? Да једна мањина октроисано, без икаквих људских и професионалних квалитета влада свима осталима, да за себе резервише овлашћења и права Бокасе и Иди Амина?
Ако мисли, да ми лепо искористимо благодети безвЕзног режима па да се колективно иселимо а они нека наставе да владају… А ако ипак превлада основна пристојност и лепо васпитање које говори да се човек мора борити јер ако пристаје на јарам, и није човек него во – да се коначно пребројимо, окупимо и спремимо за изборе. Све остало је заваравање; а то што је лаж упућена самом себи не чини је мање непристојном.
Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s