За сада без доброг наслова
Пише: „Гордана“ – коментатор Новог Стандарда

Гледам коментаре и не могу више да учествујем у било каквој расправи о Коштуници. Ужасава ме недоследност, али она полу свесна, која мирише на лаж, што јој је лицемерје сестра.
Јер, ако кажемо да је тај Коштуница повукао пар потеза којима нам је сачувао главу привремено, дакле кључних, и ако кажемо да му се НИШТА од тога не признаје зато сто није повукао неке друге потезе, онда сви они који су толико ригидни па му не признају ништа, ти исти би учеснике у данашњој власти требали да ВЕШАЈУ на Теразијама, ако  су доследни у својој ригидности.
Јер шта по тој логици заслужују они који директно раде против нас,који не да не пропуштају прилику да ураде нешто добро, него напротив, не пропуштају прилику да ураде нешто лоше?

Ако смо толико ригидни и бескомпромисни, ајде да теку потоци крви, ајде да их вешамо, ајмо народе мој на Косово, ајде да нисмо гадљиви на пендрек по НАШИМ леђима, ајмо у отворени сукоб, ајде да се манемо тог јајарског менталитета, по коме у нас Срба више страда онај који и учини нешто добро,него онај ко нам чини само зло. 

200 коментара расправе о личности В.К. на тему његовог предлога, тешке речи, хаос.
А нико на улицу да изађе.
И опет нам социјалисти састављају владу. Плашимо се В.К. јер није био идеалан, зашто В.К.ћути, зашто он воли мачке, неко цвили зашто је В.К. мутав? А неки СРБИ стоје на НУЛА СТЕПЕНИ ЦЕЛЗИЈУСА НА ЈЕБЕНИМ БАРИКАДАМА док им се Б.Т кревељи у фацу и јаше их ко што јашу вештице из страшних словенских прича. СТОЈЕ МЕСЕЦИМА ПОСЛЕДЊИ СРБИ. 

Јесте, они су последњи Срби, њих не мора Сорош да организује.
Они су стали испред пушчане цеви, а где смо ми стали? Шта ми радимо? Проблем нам је В.К. да изађемо и кажемо ДОСТА, јел да ?
Ми нисмо у стању ни својим гласом да кажемо доста.
Борис и његових 40 разбојника ће опет бити на власти. Како то да у нас тако ригидних и доследних Срба ДС+СПС+Преокрет има у збиру више од 20% гласова у овом  моменту? Ми би и децу своју опростили само за још 5 минута сна.
В.К.нам служи да лажемо себе како смо доследни кад судимо.
Добар текст Жељко, свака Вама част на стрпљењу, али очекујем 300 коментара расправе о Коштуници док неки СРБИ стоје на зими и чекају  да им признамо да су СРБИ.
Ми, не Тадић, јер Тадић је Ми.  Ми више нисмо потомци наших дедова.

3 mišljenja na „За сада без доброг наслова

  1. У чему је проблем? Коштуница је то што је рекао "изговорио" на сајту ДСС! Значи, као и да ништа није рекао. Цвијановић је био љубазан, добро и довољно интелигентан, да то пренесе на Стандарду. Било је одјека, али углавном странчарских, за и против, а ако се боље расчепркају коментари, ту је учествовало 30-ак људи све у свему, јер је већина коментара написана од стране неколико интернет бојовника, без обзира да ли су они за Коштуницу или нису. Тачка. Мислим, то је "одјек". И сада је Цвијановић написао један много, много бољи текст од Коштуничиног оригинала, на који ће опет бити одјека, можда и већег него на претходни оригинал, али то је то. Е сад, питам ја Гордану, шта би било да тај Коштуница оде на барикаде и изговори то што је, нема збора, тако лепо, тачно и врашки храбро изрекао на партијском сајту? Ја се усуђујем да кажем шта би било – па, добили би ту јавну расправу, аутоматски, јер то не би могло да прође без жутих напада на "мачкара". Дакле, уместо што прича оно што треба тако да га нико не чује, боље би било да то каже гласно и јасно тамо где би га чули, све до Брисела и Вашингтона.

    Sviđa mi se

  2. Ово потписујем, што је Гордана рекла. Али све, до речи. И док то не преломимо, док нисмо себи јасни, јахаће Жутократија и даље, а квислиншки култ ЕУропства остаће државна религија.

    Sviđa mi se

  3. Draga Gordana,napisali ste odlican tekst,u kojem kroz iskren ali doziran bes,zasnovan na kolektivnom strahu od nase sveukupne bespomocnosti,pokusavate dokazati da osuda jednog coveka ne moze da bude kompenzacija za nasu nespremnost da na delu pokazemo koliko smo spremni da rizikujemo,pa i licno stradamo,da bi sacuvali nesto tako veliko i znacajno.A to veliko i znacajno nam nije palo s neba,vec su nam ga dali nasi preci – koji su zbog toga gubili na milione.Treba biti posten i priznati da su se u srca nase sadasnje generacije,umesto snage nasih predaka,uselili kukavicluk i strah,koji proizvode jednu uzasnu frustraciju iz koje mi kao narod nemamo snage da se iskobeljamo.Neka nam je Bog na pomoci i neka nam podari,ako vec ne moze hrabrost,onda bar malo razuma i hladnih glava.Neko ce resenje ipak biti,jer na kraju bilo cega – uvek bude neko resenje.:)Pozdrav svima u kuci.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s