ИМА ЛИ (ПАМЕТНИХ) СРБА ОВДЕ?

Пише: Драгомир Билић
Наш лепи Београд поново је облепљен предизборним плакатима
. „Ово су лопови“, „Ово су кумови“, „Тома Гробар“, „Право лице Томице“ итд. Значи опет исто, прљава кампања да не може бити прљавија. Како наши политичари и њихове маркетингшке структуре немају нимало одговорности и достојанства да схвате да тим и таквим плакатима и говорима руше углед и достојанство наше Србије.
То што они подилазе најнижим страстима гласача гледају и неки странци са којима ми као хоћемо да се удружујемо. Ко ће сутра од озбиљних светских политичара да неког од наших уважава када једни другима тако бедним смицалицама срозавате углед? Зато вас и у ЕУ примају неки тамо подсекретари секретра у својим малим бирократским собицама и немају нимало респекта према вама, када вам испостављају своје услове и све нас грађане деградирају до тачке презира. 
А не! Ви знате паланачки дух свог народа, јер вам је то природно и не трудите се да својом надградњом и примером покажете да сви треба да се мењамо и престанемо једни друге да блатимо и нападамо. 
Да ли ће ДС да буде бољи ако је СНС лошија и сл.? Па неће, и то нам овим својим малограђанским потезима показујете и доказујете. 
Свађате грађане и правите их будалама како не би видели стварну суштину бесмисла ваше економске културне и сваке друге политике. Ви сте трећа балканска лига политичара и нико вас неће. Браните интересе тајкуна а као залажете се за социјалну равноправност са тим што као богати треба да дају сиромашнима. А што би? Зато што Ђилас каже! 
Не ради се то тако, него се донесу адекватни закони који штите интересе грађана и запослених и они се спроводе. Нема компромиса и опраштања дугова, већ закон и само закон. Овако је ово само залуђивање обесправљеног народа зарад којег гласа више. 
Па кажете Европа нема алтернативу, због тога што морамо да усвојимо те вредности, па јесте ли их ви за ових 11-12 година усвојили и да ли их се придржавате? Ако треба Меркелова да ми командује у мојој Србији онда да гласамо за Меркелову па ако победи макар смо начисто са тим. Тако је ваљда поштеније а и прекинућемо бесмислене дебате, ко је у праву, ко је за Русе или ови против њих. 
Ми се стално уједињавамо у подвојености. Реците једном истину народу ма каква она била, а не да мали број нас слуша ваше различите изјаве за домаће и стране медије. Да ли смо договорили са Шиптарима прелазе или нисмо, за нас као нисмо а за Ал Џазиру смо близу договора. 
Залагали сте се 90-их за транспаретност а ваше мутне радње ни Шерлок Холмс, Пуаро и Прљави инспектор Блажа заједно не би могли да разреше. Где се даде та ваша светска политика о којој сте нас лагали на кордонима и шетњама. Спала књига на Мики Мауса, а њега је већ и Дизни студио заборавио. Они сада снимају Ратове Звезда и Господаре прстенова а ви Жикину Шареницу.
Немате реалну визију а хоћете да водите земљу у будућност. Стално нам подмећете причу о светској кризи зато што нисте способни да запослите људе и зато што су ваша предизборна обећања нула. Није било кризе 2008/2009 па су хиљаде људи остале без посла због вашег лоповлука. Направили сте од јавних предузећа партијске фирме које вам мимо закона пуне партијски буџет, а сада им отписујете дугове на терет тих истих гласача и држите их у страху од кризе и говорите им да ће бити још горе ако се нешто промени. Мислите да ће и овај пут да вам прође та празна прича. 
Све ћете ви то једном морати да вратите овом јадном и намученом народу коме сте одузели и могућност да ужива у плодовима свога рада, сводећи му живот на пуко преживљавање. Па онда ови што хоће као добро Србији само да дођу на власт. Како бре добро када нападате гувернера што има 6,000 еура плату? Колико ће имати тај ваш гувернер и шта ће да ради? То је исто као кад би Меси играо у Барселони за 300 еура и храну и онда од њега да тражимо да буде европски шампион. Друга је ствар ако критикујете гувернеров рад, али онда нам бар реците како би ви водили монетарну политику и крпили рупе у буџету. Поштењем??? 

Е онда би све морали да вас запослимо у полицију, као Дачић конобарицу. 
Нико се не пита одакле неком 200,000 еура које може да заборави у кафићу. Зашто баш толики новац у кешу, колико тај човек плаћа порез и коме је новац био намењен? Зар вам све то не говори колико су измештени токови новца а колико се сви људи баве неким вестима рекла-казала, не баве се суштином а то им је посао. 
Овако конобарица доби посао, онај 200,000 еура и кампања може да почне.
Народе у Србији буди бар ти једном паметан и не дозволи им да више заборављају толике паре по кафићима. Треба да сви гласамо за лустрацију у политици и да све који су били на истакнутим функцијама у задњих 20 година отерамо и омогућимо неким новим, паметнијим људима да нас воде, а има их само неће у лоше друштво. Морамо да се боримо и изборимо за друштво одговорности, отворености и закона, да би у будућности наша деца и унуци могли да буду поносни на нас, а не да носе баласт и обелажја наших лоших политичких одлука. Нису криви само политичари, него и ми обични грађани имамо своју одговорност, што доношењем лоших одлука дозвољавамо да недостојни владају нама и нашом будућношћу. И на крају. Није све у новцу. Новац будалама даје сигурност и снагу а паметном човеку помаже да дође до сазнања и напретка.
Па хоћемо ли онда да их још чинимо сигурним и јаким, или смо за знање и напредак?
Мислите о томе!

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s