ПОЛА ТВ ДАНА ИЛИ ГДЕ ИХ НАЛАЗЕ

гунђа: Брм


„Број сексуално злостављане деце у сталном је порасту у региону, а посебно забрињава што се 80% случајева никада не открију“, ударна је вест  РТВојводине у ударном дневнику која најављује извештај о семинару или шта већ мноштва НВО из региона на ову болну тему, који (семинар)  претпостављате није тема овог гунђања… већ фасцинантна количина глупости у једној јединој реченици.. Просечнан конзумент не мучи свој мозак незгодим питањима, али надпросечно глупи попут мене не могу а да се не упитају
а) у поређењу са којим подациа је забележен пораст, кад су дотичне НВО које као воде статистику основане колико јуче, а статистике иначе  једва да се воде?
б) 80% од којих случајева се не открије? да ли су егзактно утврдили оних 20% па на њих укалкулисали још 80% за које „знају“ да се никада неће открити или су укалкулисали бројку деце за које „знају“тј. претпостављају да су злостављане па су пројектовали на основу својих „сазнања“ да ће само 20% од њих бити откривено? да ли то значи да ни тих 20% уствари још није откривено?
в) да ли у случајеве на основу којих су констатовали пораст броја сексуалчно злостављане деце спадају и ових  80% неоткривених или је и без њих забележен пораст?
г) да ли су и у упоредним подацима из претходних година кад је наводно случајева било мање  укалкулисани и случајеви који „никада неће бити откривени“ и колики је проценат неоткривених и никад откривених био тих година? Исти? Већи? Мањи? Како знају да је баш толики?
г) како знају да је баш 80% (а не нпр. 90 или 5%) кад нису откривени нити ће, како кажу, икада бити?
Из најаве и извештаја не можемо да наслутимо да ли су ово цитиране изјаве представника НВО или интерпретације новинара. .. углавном – угасих телевизор (17:30 часова) .. ал га упалих увече да безазлено погледам утакмицу…кад тамо и онда..


Солунски ПАОК познатији у Грчкој као пусти Турки (знате оно кад бабе или патриотско-тезгарошки настројени глумци и глумице издекламују са патосом пуууусто Турско, не слутећи да то у преводу са јелинског значи – турски педери) а у Србији као гробарске пи… води усред Лондре против Тот-н-ма са 2:0. Шумски побеђују на свим фронтовима, што пево Бора Чорба – бедак „још једна победа Партизана“. За кога навијати мајчин сине – за грчки Партизан или Енглеску ОФКу? Хамлетовске дилеме – да ли више мрзим Партизан или Енглезе или више волим Грчку (у целини). Да сам нормалан Грк који навија за Олимпијакос (плеоназам) никад не би навијао за те македонске сељаке. Сличан избор ми намеће и звездашко кућно васпитање. Да сам просечан Србин опет не би навијао за те Грке Цигане него бих се увлачио мутавим  и пијаним кокни прасцима. Зар да опет будем једини у кафани усред Београда који не навија за Енглезе него за (тада Португалске) Цигане као непосредно после енглеског бомбардовања Београда  1999. за време преноса са европског првенства ? Укратко – једини који би могао да ме приволи да у инкриминисаној ситуацији и уопште навијам за црно беле је…коментатор утакмице на Б92. 
Крајем првог полувремена судија суди пенал за Тот-н-м и даје црвени картон Македончету јер је наводно играо руком. Коментатор доживљава будне полуције јер је и иначе сваке две секунде најављивао да ће Тот-н-м да разбије грчке турске гробарске чије већ педере. Енглески реализатори преноса у складу са фер плејом понављају ситуацију више пута… из које се јасно види да Македонче није играло руком. Али то не види једино коментатор у екстази који бесконачно понавља са таласа телевизије у власништву Грка како су пенал и црвени правилно досуђени. Тот-н-м наставља са играчем више, коментатор поново најављује разбијачину турске  параде поноса ..кад оно ћорак.
Крајем другог полувремена тамнопути Енглез са обе ноге ђоном масакрира грчког одбрамбеног играча који остане да лежи непомичан на својој гол линији, судија „пушта предност“ Тотнм забија гол иако Грци праве офсајд замку која би успела да није било непомичне телесине нетом онесвешћеног. Јао те среће коментатора просечног Србина..али авај – судија ипак поништава гол због фаула на интервенцију помоћног („ђубре“), што је резултирало писањем нове странице историје југословенске радиодифузије – коначно је неко у кокни патриотском заносу, после готово пола века, превазишао кукњаву на суце Младена Делића „господине Ашкењази“ и  „господине Палотаји“ . До краја утакмице је небројено пута поновио како је Тотнм оштећен. 
СТВАРНО ГДЕ ИХ НАЛАЗЕ?
ПС Пусти Турки су победили

2 mišljenja na „ПОЛА ТВ ДАНА ИЛИ ГДЕ ИХ НАЛАЗЕ

  1. 'Ајде сад да би и читаоци знали о чему се ради – напиши текст о томе како се пишу "пројекти" од којих НВО мажњавају лову. Вероватно се на исти начин постаје и кокни – Србин 🙂

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s