ЛЕКЦИЈЕ ИЗ ЗДРАВОГ РАЗУМА ЗА МИЛИЦУ ДЕЛЕВИЋ

Пише Анонимна еурофилка
аргументи који се најчешће наводе против ЕУ су потпуно промашени
Грчка је имала довољно суверенитета да саму себе уништи лошом порезном и финанцијском политиком и абнормалном државном потрошњом. И Хрватска (српски=Србија) има суверенитет да сама себе уништи и тај суверенитет користи већ годинама, далеко од ЕУ. Какве то уопће има везе са ЕУ?

Хрватска (српски=Србија) је сама изабрала свој дивљи неолиберални капитализам, или не знам уопће као би се ово звало. Тај облик капитализма није доминантан и једини могући у ЕУ. Он постоји у земљама које су га саме створиле


Све нам иде низбрдо овог трена јер смо то сами изабралиЕУ нам може помоћи али ми морамо направити највећи дио посла. А чини ми се да је то највећи проблем.
европски аутлук?

Не могу одолити а да не прокоментирам овај еуроскептицизам заснован по мом мишљењу на незнању и страху од промјене. ЕУ је далеко од савршене творевине, и слажем се са вамастварно бих волила да ми објасне како је то мој интерес да Тодорић (српски=Мишковић) постане још мало богатији када купи Меркатор(српски=Рода) (у који, иначе, волим куповати управо зато што није Конзум, српски=Темпо), али аргументи који се најчешће наводе против ЕУ су потпуно промашени.
Сви ће се одмах ухватити Грчке, али ће сви пажљиво заобићи рецимо Данску или Шведску, чланице ЕУ које су само нешто веће од Хрватске, српски=Србије (а свакако мале земље у односу на Њемачку, Велику Британију, Италију, Француску, Шпањолску, па и Пољску) које немају никаквог значајног природног богатсва (као Норвешка) или опљачканог и опраног новца и злата (као Швицарска) на којем би темељиле свој господарски успјех.
А ипак те земље је криза тек окрзнула и спадају међу најбогатије земље на свијету са највишим социјалним стандардима и изузетно високим животним стандардом. Они имају користи од ЕУ а нама она не треба?

Људи драги у Данској вам је студирање потпуно бесплатно, све до доктората!!!! И студент још добије субвенцију од државе, оно за џепарац. Нема порезних олакшица на дјецу, али држава родитељима за свако дијете исплати субвенцију, и то не да буде доста за 2 пакета Памперса мјесечно као код нас, него износ који је апсулутно довољан да покрије све финанцијске трошкове одгоја дјетета. Када живите у Данској дословно вам држава издржава вашу дјецу. Стварно треба бјежати од заједнице у којој постоје такве земље, јел да.?!
Само има ту један али. Али они плаћају своје порезе и не смишљају све могуће и немогуће начине да финанцирање државе избјегну а да у исто вријеме од државе што више узму. Имају и они своје Тодориће (српски=Мишковиће) али и они масно плате свој дио држави кроз високе порезе и сви од тога имају користи. Људи су се изборили за то, казнили су у прошлости корумпиране и неспособне политичаре и тога више нема. Овдје сви само метиљају и филозофирају а онда само гледају како ће заварити на нечему а на изборима оду и заокруже ХДЗ(старосрпски=СПС, новосрпски=ДС). Па тек када све догори до ноктију онда се изабере оне друге и очекује да у 6 мјесеци поправе што је ХДЗ упропаставао сада већ скоро 20 година. Па ће за 4 године опет хопа на власт ХДЗ(српски коалиација СПС-ДС) јер они други нису ништа направили. И онда не ваља ЕУ. Какве то уопће има везе са ЕУ?

Један од аргумената против је одрицање властитог суверенитета, а срање са Грчком је управо доказ да то не стоји. Уз то што би већ давно банкротирала да није у ЕУ (као плусић Унији) Грчка је имала довољно суверенитета да саму себе уништи лошом порезном и финанцијском политиком и абнормалном државном потрошњом. И Хрватска (српски=Србија) има суверенитет да сама себе уништи и тај суверенитет користи већ годинама, далеко од ЕУ. Камо среће да нам такав суверенитет укину.
Синдикат
Volkswagena (то вам је у Њемацкој, чланици ЕУ) се изборио да шефови не смију контактирати запосленике изван радног времена преко maila, smartphonea и слицних играцака, па се изван радног времена гаси сервер твртке, а ако их пробају звати на приватне телефоне тврка ће платити казну. За што су се наши синдикати изборили??? Хрватска је сама изабрала свој дивљи неолиберални капитализам, или не знам уопће као би се ово звало. Тај облик капитализма није доминантан и једини могући у ЕУ. Он постоји у земљама које су га саме створиле. Исто је и са неефикасном државом и ирационалном јавном потрошњом коју Хрватска (српски=Србија)  његује”, за разлику од многих чланица ЕУ.
Све
нам иде низбрдо овог трена јер смо то сами изабрали. Хоће ли ишта кренути на боље ако референдум не прође?????????? Може ли итко при здравој памети помислити да би одговор на ово могао бити позитиван?
У
ЕУ постоје стандарди којима вриједи тежити. Када је изнесем овакве аргументе френдови ми кажу па неће ту никада бити Данска! И неће, зато што се ми нећемо потрудити да то постигнемо. ЕУ нам може помоћи али ми морамо направити највећи дио посла. А чини ми се да је то највећи проблем.

Jedno mišljenje na „ЛЕКЦИЈЕ ИЗ ЗДРАВОГ РАЗУМА ЗА МИЛИЦУ ДЕЛЕВИЋ

  1. хоћеш рећи, пише анонимна будала… чуј, сами изабрали… транзиција је наметнута, силом… нека преброји докторе у данској, па тамо је "грех" докторирати, лоше се гледа на све изнад медиокритета… одавно нисам прочитао овакву гомилу сплачина, на више начина…

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s