ИДИОТИ ПРОТИВ ИДИОТА


 У старогрчкој демократији идиоти су били људи који нису хтели да учествују у друштвено-политичком животу и гледали су само себе и своје ближње. Касније према енглеском тумачењу идиоти су постали синоним за људе са менталним и физичким поремећајима. Питање које постављем је: Да ли ће Србија да постане земља идиота и који идиоти ће да победе после ове изборне кампање и избора?
Пише : Драгомир Билић

 

После свих лажи и понижења које смо доживели за ових 20 и кусур година, а које су своју кулминацију доживеле за време ове „европске коалиције“ , доказали смо да смо идиоти парекселанс.

Сетите се шта су нам у прошлој предизборној кампањи обећавали Тадић, Дачић, Динкић и остали политичари, а шта се спровело у дело од тих њихових обећања? Створили су коалицију по рецепту Америчко-Прокупачке мућкалице и изиграли овај народ по „eнглеском“ тумачењу.
Сетите се само слогана: „Живот не сме да чека“ и у шта нам се претворио живот? Чекаш у реду код доктора, у општини, у суду, у полицији, и свуда где не донесеш образац Е200. Од наших акција од 1000е направише себи виле и купише аутомобиле да им и Принц од Монака може позавидети. Ни сами не знају колико рачуна по страним земљама имају, па стално ангажују неке консултанте да их подсећају о њиховом богатству. 
Са криминалцима и нарко дилерима седе на вечерама и на њихов рачун иду на скупа летовања, а кад треба да дође до хапшења истих омогућавају им да измакну руци правде или их скидају са полицијске листе. Тужилаштво процесуира само поједине случајеве и то ваљда наменски да би неком новом „босу“ рашчистили терен и омогућили нове дилове са њиховим политичким менторима. 
У тзв. независним гласилима, за које се испостави да и нису тако независна јер добијају неких 500.000 еврића од неког владиног пројекта, се све то тако лепо релативизује и поспе пепелом као да се све то и није догодило. Зато се форсирају неке небитне ствари и скреће се пажња са суштине, а суштина је општа пљачка појединих људи из државног апарата на рачун обичних грађана.

Узимају се кредити за беспотребне пројекте и тако се омогућава да и стране компаније које раде у Србији пљачкају овај понижени народ. Да нас не воле показују нам на сваком кораку, један од примера је била и замена личних докумената када су старци од 70-80 година морали да чекају по читаву ноћ испред полицијских станица за број који им је омогућавао да изваде исте. И то у земљи која има више државних чиновника него што имају велике европске земље. У ери компијутера ми чекамо да неки шалтерски чиновник попије кафу, откуца порукице и смилује се да са сат и по закашњења почне да ради посао који ми грађани дебело плаћамо. Таксе су при том повећане 1000% од доба владавине за све кривог покојног председника Слободана Милошевића.

Од обећања да ће бити нових 100.000 радних места, добисмо 200.000 отпуштених радника. Успут напунисмо џепове неким Италијанчићима, дајући за свако радно место 10.000 еура уз ослобађање од пореза на профит. Што те паре не дате и нашим малим предузетницима, па да видите како бизнис цвета, али ту нема велике провизије па вас то не интересује.

Па те донације у пољопривреду, јадни обични сељак добије по хектару од државе 140 еура у ђубриву, а паре за своју пшеницу и кукуруз за 6 месеци. 
А „Делта Аграр“ и слични „МК“ комерци који су ту исту земљу узели у бесцење и не само земљу већ и капацитете за складишћење, згрћу милијарде од субвенција државе, аренде земље и обртања средстава тих истих сељака.

Да не говоримо о фармакомафији и нечињењу тужилаштва по пријави бившег саветника министра здравства Љубе Миловановића о којој сви штампани и државни електронски медији имају забрану објављивања. Изађе поштен човек грешком на РТС и рече нам шта се све ваља испод брега, и ником ништа. Па за то што је рекао ако није тачно треба да га ухапсите, а ако је тачно онда пола владе и кабинета председника у затвор. Али ко то да ради кад код вас и тужилаштво ради по сили политичког диктата и ваших не принципијелних коалиција.

Има тога још много али ме више мрзи да пишем, јер ви имате образе као ђонове и вама свако озбиљно писање годи и даје вам на важности, а ја то не желим јер сте ви неважни.  
Прихватањем теорије негације где ничега нема и ништа не постоји, па и ви не постојите ће бити лакше овом напаћеном народу. Схватићете ваљда једном да новац није најважнија ствар у животу, него је то поштовање. Ви, садашња политичка лапрдала то никада нећете имати. А ако некад допаднете затвора видећете сву тежину те речи поштовање. Ваша љубав према свом народу је иста као и „ Силиконска долина“ где је све лаж и где су све девојке лепе док се са њима ујутру не пробудиш.

А и ови што као хоће да спасавају Србију, ако дођу на власт, и у року од годину дана не похапсе све који су се огрешили о народ и закон, а то нам обећавају, биће исти а можда и гори од ових садашњих. Како то да се сви изгнаници и грешници из предходних и садашњег режима учлањују баш у те партије које би требало наводно да победе?! Шта ти истрошени политичари могу да помогну да се систем успостави и да функционише по професионалном принципу кад су у прошлости здушно допринели да се онај систем који је нешто и вредео сруши. Шта то нама грађанима ново доноси, ништа! Опет имамо само лепша обећања без икакве сигурности да ће та обећања бити испуњена после избора. Овако ћемо само добити Алан Фордовски континуитет власти која отима од сиромашних да би дала богатима. 
Овакав избор политичког производа су само добре жеље појединих партија без реалног основа и нама ништа не доносе. Стално нам уваљују бофл и праве од нас идиоте по „енглеској“ матрици. 
Видите нашу браћу Грке како се боре за своју слободу и не пристају да ови Немачки идиоти завладају њиховом земљом и ако им је политички врх подлегао притисцима. Ми Срби смо то хиљаду пута у историји радили, али увек на своју штету, дајте да бар једном будемо паметни идиоти по старогрчком демоктратском рецепту, а ови наши политичари нека пронађу оне друге идиоте за њихове шарене лаже и банковне рачуне. Надам се да ће таквих бити врло мало и да ће Србија за време избора постати земља идиота по старогрчком демократском принципу.  
   Ако овако наставимо претворићемо нашу Србију у земљу варвара а не у државу која је прихватљива остатку слободног демократског света.
  

11 mišljenja na „ИДИОТИ ПРОТИВ ИДИОТА

 1. Цитат бр.1 " У старогрчкој демократији идиоти су били људи који нису хтели да учествују у друштвено-политичком животу и гледали су само себе и своје ближње."Цитат бр.2"Надам се да ће таквих (идиота по "енглеском" принципу, прим. дрп) бити врло мало и да ће Србија за време избора постати земља идиота по старогрчком демократском принципу."И ја бих волео да Србија постане прва земља у свету у којој би идиотима "по енглеском" било немогуће да постану било какав политички фактор; али до тога никад неће доћи ако не будемо учествовали у политичком животу и гледали само "у се, на се и пода се". Политички идиот "у старих Грка" био је човек са правом гласа који је из ирационалних (неразумљивих и неоправдивих) разлога ОДБИЈАО да узима учешће у политичком животу полиса. У модерној Србији ми имамо баш то; милиони потомака оних који су гинули да би они имали право да не буду идиоти, данас одбијају да узму учешће у политичком животу земље јер су "сви исти, све је договорено, ко нас пита, то су масони између себе већ договорили…", тако пристајући на титулу идиота "по енглески". Онај коме је недељни ручак код таште на кога је отишао након што су он и супруга одморили до пола дванаест након исцрпљујуће радне недеље пред компјутером, после кога мора да дремне а кад се пробуди већ је дневник ЈАСЕР-а важнији од тога ко ће му следеће четири године кројити капу и није ништа друго него идиот по тумачењу како је уобичајено данас у свету. Да не помињем колико је то неодговорно према себе и себи ближњима.

  Sviđa mi se

 2. један од разлога за одбијање учешћа на изборима је овештала политичка "елита", предуго трају, зна их народ к'о злу пару… мислим, нема велике разлике између позиције и опозиције, народ цени да су једнако лоши, зато је завладала апатија…

  Sviđa mi se

 3. Ко је (мериторан) и када је дошао до закључка да нема велике разлике између позиције и опозиције? Ја пре верујем да је у питању она изрека ''И вук сит и овце на броју… рече вук и поједе ПАСТИРА''.

  Sviđa mi se

 4. Не знам шта му значи тај "слободни демократски свет" (чак се слобода и демократија међусобно искључују, али о том потом), али Србија мора да буде прихватљива само и једино себи, односно народу који у њој живи. А остали – нек' сачекају, што рече Мујо у вицу.

  Sviđa mi se

 5. хе, хе, како је у нашем случају свеједно ко је вук(позиција), а ко је овца(опозиција)ваљало би нам да вук, а може и овца, не бранимо, поједе пастира… мислим, оног из амбасаде…

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s