100 x ЛАЖ = ИСТИНА

Бећари…

Пише: Драгомир Билић

     Већина народа у Србији мисли да све зна у односу на то шта се догађа на нашој политичкој сцени. То мишљење у доброј мери подгревају ови наши политички манипуланти, под помогнути са нашим „независним“  медијима.
Организују нам политичке талк-схоw емисије, сервирају нам неке „своје истине“ и фабрикују афере по сопственом нахођењу.
Обични људи то приме к знању и створе себи лажну слику стања у нашој Србији. Зато имамо 10 милиона „свезналих“, паметних грађана Србије а праве нас будалама после сваких избора. 
Сваким даном се фабрикују све нове и нове „истине“ које одговарају само политичарима и држе нам пажњу на ономе што они желе. А то је да буду важни и да створе утисак код људи да су они ти од којих нам све зависи. Продају нам ту трулу јабуку већ више од две деценије. При том  ми живимо све лошије и лошије. Цео живот нам се свео на плаћање рачуна и пореза да би њима омогућили да нас пљачкају и отимају од наше деце.
   Како то раде?
Обичног грађанина држе стално у пресији да мора да плаћа рачуне јер је то тобоже европски пут и да то тако треба у демократским друштвима.
Онда они те паре лепо неконтролисано троше за разноразне пројекте које на тендерима добијају фирме њихових рођака или пријатеља. Неки дрски намештају тендере и за сопствене приватне фирме. А што и да не намештају кад им је шеф локалне полиције кум, пријатељ или коалициони партнер?
Ако се неки ревизорчић и дрзне да напише неки неповољан извештај, онда се то релативизује и покрије јефтином демагогијом.
Знам ја да је плата васпитачицама мала, али онда дигните минималну цену рада на нивоу Србије и ето свима добробити.
И цена струје није економска али када би ми ЕПС наплатио ванзаконски одређене цене 5 дин. више по киловату била би револуција.
Ако закон нешто прописује онда то  мора да се поштује. Овако – хајдучија и јефтина демагогија. Као ми дајемо за нашу децу да би их боље пазили али мимо закона и онда то пролази. И још кажу да ће то да траде и даље. Па не даје Ђилас своје паре него наше. Питам се да ли у својој фирми диже плате чистачицама зато што су им мале или то само преко наших леђа?
Онда лепо још нашпанују неко писмо, неког безвезног старешине села из Белгије и онда овај наш најбољи кандидат за премијера што му је бескомпромисно одговорио.
А ноћ пред гласање у свету безбедности ми мењамо текст наше резолуцује о Косову и Метохији због притисака ЕУ и те исте Белгије. Где се дедоше онда сви ти јунаци?
За „сељака“ из Белгије смо принципијелни а под притиском господе из ЕУ нисмо.
Јефтини трикови на све стране. Све се уротило против народа.
   
   Сећам се и када су ти исти пре 15 година позивали на грађанску непослушност и да не плаћамо струју, воду, грејање и телевизију и тако помогнемо да се сруши тадашња власт, а када су дошли на власт све су нам то дебело наплатили, чак и рачуне који су по сили закона требали да застаре. Нормално и каматица је ту била мрсна.
Као то је транспарентно и то је тачка од које почиње демократија и наш улазак у ЕУ. И почесмо ми да им улазимо али се испостави да ти исти демо-пропалитети не плаћају ником ништа и да дугују и Богу и народу. Порез наплаћују селективно а кога од обичних нагазе, тај пропљује мајчино млеко док исправи те њихове криве Дрине.
Тако дају на значају својој нагомиланој бирократији, а бирократија неће због малих плата да ради и онда мораш да митиш Миту, Жику, Перу или како се већ зове шеф Сале.

Док у стварности то тако функционише ми на њиховим телевизијама гледамо и слушамо њихове монтиране свађе и паметујемо. За овог ћу да гласам јер је рекао оном тамо… Рекао, порекао и ником ништа.
Сетите се оног тужног дуела „Немој мајку да ми дираш“ и после тога њих двојица још десет година заједно на власти. А шта су једно другом све рекли у кампањи и шта су обећали грађанима…
Од обећања лудом грађанину радовања а њима функције и новац.
   
     А ми као знамо све , а ништа не знамо као у песми Екрема Јеврића.
Стварно знање и стварна контрола власти се догађа онда када систем функционише у тренутку када се нека неправилност догађа или треба да се догоди, а не после четири године – ја вам рекао да крадуцкате а ви крадете. Шта ми обични грађани имамо од тога?
Ништа, а и  тог ништа имамо све мање. Полако остајемо и без своје културе, историје, цркве и без свега што би могло да нас уједини. Само су сви наши политичари уједињени у својим безочним манифетлуцима и преварама. За ових 25 година око сто људи се стално врти на неким функцијама и само им је битно да се домогну власти.
Када дођу на власт, труде се да ту власт учине што слабијом јер онда они јачају. Доносе неке безвезне законе о : „…утицају крзна на бубуљице и заштити пластике од природе“ а ни њих не примењују. Усвојили смо хиљаду закона који се не примењују или се ограничено примењују или пак не могу да се примењују код нас јер немамо такву инфраструктуру. Још наш весели премијер хоће да штеди. Шта бре да штедимо?! Штеди се кад имаш шта да штедиш. Овако кад одвајаш од уста да би имао ишта да једеш, не можеш да штедиш. Ако и сад покушаш да штедиш онда ћеш да прођеш као цига са коњем.
А ви ћете као да штедите на гориву и дневницама? Е шио ми га Ђура, ал га тесно скроји.
Ови други ће да штеде на тендерима и тако ћемо штедњом да дочекамо нову будућност. Бојим се да ће штедњом само банкари да зараде.
     Е ако је тако онда ћемо ми да вам уштедимо још један мандат и да га сачувамо за неку бољу Србију. Јер ако је штедња онда је штедња и за вас и за нас.
     Овако више не иде!

Jedno mišljenje na „100 x ЛАЖ = ИСТИНА

  1. "Е ако је тако онда ћемо ми да вам уштедимо још један мандат и да га сачувамо за неку бољу Србију." из твога пера у божје уши…

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s