За кога ћу ирационално гласати

Мислим да сви гласачи у Србији гласају ирационално. Не рачунам пар стотина оних који имају вајде од овог лудила.
   


Пише: Десимир Ћировић
На прошлим изборима нисам гласао и то себи не могу да опростим. Иако не верујем и демократију преко оваквих избора морам да се укључим из доле наведених разлога.
Преко медија се врши жестока кампања убијања у појам. 
Успешно се намеће мишљење да смо као гласачи (људи) небитни и на тој калкулацији разни муфљузи лове у мутном. Као ништа од нас не зависи него „дај шта било ућари када су, ионако ,сви кварни“.

Овог пута ћу гласати највише као доказ да сам још увек жив и да једног дана деци могу објаснити да нисам ни активно ни пасивно учестовао у распродаји дедовине им и домовине нам. 
Ово је разлог што ћу ово написати пре избора, наравно не никако као кампања неке од странака. Имам предност у односу на већину гласача, а то је да не гледам телевизор ево већ 4 године (осим пар хумористичких серија) и сада када погледам предизборне емисије могу јасно да закључим како разни аналитичари лупетају о расположењу гласача и предвиђају резултате. 
Као СНС има 30ак , ДС 25, СПС 12 и остали око цензуса. Двери нико не спомиње. Е, управо зато што их нико не спомиње ја ћу гласати за њих. Доста ирационалан разлог, али када сам направио мини анкету људи које знам већина одлука је била ирационална („тотално лудило“). Мислим да сви гласачи у Србији гласају ирационално. Не рачунам пар стотина оних који имају вајде од овог лудила. 

Доста добро се разумем у математичко, статистичко  проучавање тржишта, па самим тим и политичког тржишта. Знам како се прави репрезентативни узорак, како се таргира тржиште, како се ради перцепција и знам како раде агенције за проучавање тржишта (својевремено сам са мојим професором, а сада власником једне од таквих агенција правио симулационе моделе тржишта). Из тог угла и из угла познавања менталитета знам да агенције фингирају резултате и то је разлог што хоћу да све ово напишем пре избора (интернет ми је сведок). Гледам еминентне аналитичари и како смешно из угла навијача анализирају тржиште. Ова њихова назови математика никако не пије воду. 
Пре месечак дана изашли су са мишљењем као је 51% гласача за улазак Србије у ЕУ.Рецимо да је то тачно онда би СРС,ДСС и Двери трабало да имају 49%, а то није тако. Нешто им од то двоје није тачно. 
Када се на ово дода и то да су се и прошли пут изпромашивали, онда их дисквалификујем из било какве даље приче. 
Чак би по таргирању тржишта ове три странке требале да имају и знатно више од 49, јер су странке на власти изкомпромитовале идеју о ЕУ (као су опет аналитичари изнели) па је њихов гласач у најмању руку пасивизиран. Овде наступају медији и странке заједно. 
Прво странке у Србији су се и овог пута просто намучиле да скупе 10000 потписа. Оно што ја знам је да је код мог зета дошао колега са посла и просто молио, затим кад мајке моје колегинице дошао рођак унуку на бабине, дао 500 дин и кукавички подметнуо папир за потпис. Мом добром пријатељу колега са посла је био толико патетичан, да му је овај из сажаљења пописао. Заједничко за све ове људе је да нису сигурни за коју странку су потписали („тотално лудило“). На овим изборима једино поштено наступају Либерали и Радикали (наравно Двери не рачунам јер они нису још укаљани, а кад ће бити не знамо тако да је и то још један од разлога што ћу гласати за њих). Ове две партије су искрене: Либерали кажу, дај људи да капитулирамо, доста смо се фолирали и зарад хлеба (који је неопходан) да пљунемо по свему (по теорији утеривања егзистнцијалног страха ИСКРЕНО нема шта). 

Радикали искрено кажу шта нам је се десило и предлажу поштено самоуништење да би постали митски и историјски народ, како би се о нама могли касније и филмови снимати у смислу „био једном један јуначки народ“). Све између је фарса. ДС предлаже континуитет без досадашњег премијера и са могућношку  и председник поднесе оставку. Они ће и имати неких гласача. 
СНС веома успешно немају став, само знају да су много паметни. 
СПС помахнитао скроз, тако се осионо понашају и то са разлогом све док имају овце да шишају. 
УРС, е они су стварно мајстори. По броју њихових гласача може се закључити колико у Србији има садомазохиста, простодушних добрица-наиваца и будала. Оно стотинак превараната нећемо рачунати. 
ДСС, о њима ми је тешко и причати. Иначе, када сам год гласао гласао сам за њих и то је моја велика заблуда, јер они верују у демократију, враћање мандата народу, а ионако их већ знам. 

Има још разлога зашто ћу гласати за Двери- ако не буду имали цензус, добро је имаћу оправдање у смислу да је у Србији остало мало нормалних и следећи корак је повлачење у илегалу. 
Ако уђу у парламент и не буду правили владу, опет добро је има наде. 
Ако уђу у владу са неким од ових превараната, знам неке људе па им могу пљунути у лице, што може да ми буде добра сатисфакција и за моје бивше отпорашке дане и разне промашаје у животу.
Ако уђу у добру владу као мањина има све добро да продрмају не би ли се доказали, а ако буду жестока већина онда биће пуно посла …

2 mišljenja na „За кога ћу ирационално гласати

  1. Ја се већ месец дана кастим да напишем баш овај текст, а човек све рекао, боље него што бих ја могао. То је, значи, то. Ко је схватио, схватио – а ко није, нема му спаса. Па шта нам Бог да.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s