Драгослав Павков: Стварно – ко нам је крив?

Због чега то, побогу, незапослени немају своју организацију која би на државне органе могла да врши одговарајући притисак како би им се поправио материјални, социјални и сваки други положај?

Типични незапослени Србијанац


Незапослени су последња рупа на свирали и монета за поткусуривање муфљуза који су се „мудро“ досетили да се од најстаријег заната на свету – политике, у Србији може веома лепо живети. Новосадски Дневник је својевремено (верујем) ненамерно поставио право питање:http://www.dnevnik.rs/ekonomija/ko-je-kriv-nezaposlenima-sto-nemaju-partiju….

Ево, и ја се питам: Због чега то побогу, незапослени немају своју организацију која би на државне органе могла да врши одговарајући притисак како би им се поправио материјални, социјални и сваки други положај?
На овом месту нас има свакаквих, интелектуалаца, приватника, незапослених, пензионера, сељак(а)… И поред диверзије са „неприхватљивим садржајем“ ово место дневно посећује неколико стотина људи… Можемо ли макар ми овдашњи,  да се организујемо и смислимо неки програм једне организације типа синдиката која би се бавила правима незапослених и која би се (зашто не) сутра појавила на изборима са подршком од стотинак хиљада људи?

Као што је углавном познато у глави су ми смућкани Двери, Анонимуси, НОПО и слични; свима њима заједничко је што се свако на свој начин боре против лошег система, али изгледа да нико од њих није способан да проблем посматра шире у општем интересу… За Аноне Двери су фашисти, док и једни и други замерају НОПО-у што је помоћу преваре ушао у Скупштину… Навео сам само три политичке организације које се декларишу да им је непријатељ исти, али никоме од њих не пада да прави заједнички фронт против њега. 
Организација незапослених о којој ја говорим окупљала би велик број људи, у њој не би било важно је ли неко хакер из хобија или због лове, ко је на колико „поклоничких“ путовања био а ко није ни на једном, зна ли неко влашки језик или не…
Заједнички интерес те организације би био првенствено да се избори за ЈЕДНАКЕ ШАНСЕ СВИХ ГРАЂАНА, а борба за једнаке шансе директно би нас сукобила са онима који могу да функционишу ЈЕДИНО У ОКРУЖЕЊУ ГДЕ ВЛАДА КОРУПЦИЈА, НЕПОТИЗАМ, ПОЛТРОНСТВО, па је веома реално очекивати да би јачање покрета незапослених директно угрозило а у коначности и уништило паразите на државној кобили (буџету). 
Дакле, шта мислите о идеји, има ли неко неки предлог, критику, етикету (кад смо код етикетирања, упозоравам присутне да нисам комуниста, нисам био члан СКЈ а мог’о сам бити :)?


ПС. Пошто ми се много људи жалило да због разних разлога не могу да коментаришу на блогу, овим путем их обавештавам да је много лакше коментарисање текстова на Фејсбук-страници ПР Е В Р А Т  . Довољан је налог на Фејсбуку и клик на дугме „лајк“ на насловној страни. Сви текстови који се постују овде преносе се  на Фејсбук страници и Твитеру па – извол’те, бујрум, какогод 🙂

3 mišljenja na „Драгослав Павков: Стварно – ко нам је крив?

  1. ево домах први предлог: масовна незапосленист се заснива на системском одвраћању грађана од сваке самоиницијативе.. мислим и на баналне ствари, рецимо кмоја пријатељица самохрана мајка двоје деце која се издржава чистећи канцеларије и станове врло професионлано не може ни да истакне фирму испред стана коика је фирмарина … а камоли остали порези… мој предлог је акција МАСОВНОГ УВОЂЕЊА ПАУШАЛНИХ МАЛИХ ПОРЕЗА ЗА СИТАН ОБРТ (радњице, кафанице, сервиси итд.) .. инспирација ми је пегепетов путопис из бразила где каћже да у граду има 20 000 кафаница и сви раде – откад су увели паушалне порезе….једноставно не треба бирократија пореска да контролише, довољан је поглед на комп да ли си уплатио или ниси..ако ниси – велике казне, ако јеси не занима порезнике колико зарађујеш (сем кад пријављујеш укупан лични приход) језив ми је тероро монопола у радњама максија и вишњице, јединим које постоје у београду… нема другиг пива осим јелена ни других пића осим кока колиних..ova prosta mera koja udara direktno u leglo korpcije bi pino učuinila za samozapošljavanje

    Sviđa mi se

  2. браво брме… сад настави, добро ти иде. на пример, неко би могао да ископа колико у земљи има малих СТР, бифеа, фризераја, шустераја и сличних чудеса, колико од њих плаћа "обавезе" а колико их се на сваки начин труди да их избегне. Није ли боље за државу да на почетку фискалне године унапред зна колико ТАЧНО новца ће моћи да убере на рачун пореза него да ради којекакве "пројекције" и слична срања, док људи гледају да плаћање избегну на било који начин,свесни да сами или њихови ближњи од тога што ће они постати сиромашнији неће имати никакве користи? једину корист може да извуче предимензионирана и непотребна државна администрација, а за њих ме баш заболе.

    Sviđa mi se

  3. АМА НЕМА ИХ ВИШЕ… не могу ни да се оснују од "обавеза" унапред пре првог зарађеног динара… гледао сам неки документарац Студија Б спонзорисан од ЕУ о четири Б на Дунаву (БГ, Будапест, Братослава, Беч)… у свим Б осим БГД-а 80-90% становништва живи од ситног сопственог обрта!!! .. интервјуилсаи су многе обичне смртнике који нормално живе од чишћења, прања прозора стаклених и сл., јер "обавезе" нису ко код нас… та права ЕУ и није тако лоша колико лажни ЕУ стандради по Делевићки којима нас лажу да би бесомуично отимали..

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s