Писмо председнику Републике – прилог петицији

„За државу чији сте председник, а нарочито за њено „реформисано“ правосуђе невиђена је брука и срамота да у затвору држи седамдесетогодишњака који није могао да се уздржи него је професионалном провокатору који нашој заједничкој држави пркоси на њеној територији носећи мајицу са ликом хрватског ратног злочинца генерала Анте Готовине (видети атачмент) НАПИСАО шта о њему и његовим активностима мисли. „Поштовани, 
част ми је да Вас обавестим да је на интернету у току потписивање петиције (http://www.peticije24.com/sloboda_za_lasla_aa_-_poziv_predsedniku_republike) за помиловање суботичког пензионера, шездесет деветогодишњег Ласла Шаша, који се од пре осам дана налази на издржавању казне у Окружном затвору Суботица.


Ласло Шаш је дугогодишњи сарадник неколико листова на мађарском језику, а невоље је допао јер је у једном писму читаоца, у Мађар Со-у, према пресуди  Основног суда у Суботици, потврђеној од „реформисаног“ Апелационог суда у Новом Саду увредио мађарског држављанина Ласла Тороцкаи-ја, фашисту по занимању и неформалног вођу тзв. Покрета „64 жупаније“ – екстремистичке организације са елементима паравојног организовања која се ЈАВНО И НЕСКРИВЕНО залаже за ревизију Тријанона и враћање Мађарске у њене предтријанонске границе на штету суседних земаља – Словачке, Румуније и Србије чији сте председник.


Правоснажно крив и осуђен Ласло Шаш кажњен је новчаном казном од 150 000 рсд коју не може да плати, пошто живи у заједничком домаћинству са супругом, а издржавају се од њене скромне пензије. Толико скромне да у жалбеном поступку није ни имао браниоца јер није могао да га плати… 
Сходно томе, поступајући по закону – суд је Ласлу Шашу новчану казну заменио казном затвора у трајању 150 (стопедесет дана) коју он служи већ осам дана (http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:390343-Laslo-odrobijao-samo-8000).


Господине Председниче…
Не сумњајући у законитост изречене казне и залажући се за независност суда, ипак нисам могао да Вам се не обратим са молбом да уважите иницијативу новинарских удружења (иначе – рогова у врећи, која су се ипак у овом случају ујединила), и скромну петицију коју сам пре 24 часа поставио на интернет и коју потписује све више и више грађана револтираних утамничењем господина Ласла Шаша – и у складу са својим овлашћењима донесете одговарајући акт о помиловању именованог.


За државу чији сте председник, а нарочито за њено „реформисано“ правосуђе невиђена је брука и срамота да у затвору држи седамдесетогодишњака који није могао да се уздржи него је професионалном провокатору који нашој заједничкој држави пркоси на њеној територији носећи мајицу са ликом хрватског ратног злочинца генерала Анте Готовине (видети атачмент) НАПИСАО шта о њему и његовим активностима мисли. Дакле, господин Шаш „господина“ Тороцкаи-ја није физички напао нити је на било који начин угрозио његову безбедност – него је по мишљењу реформисаног србијанског правосуђа извршио ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ за који смо били убеђени да је завршио на ђубришту историје. 
Посебно истичем године господина Шаша и указујем на опасност да му се у затвору препуном криминалаца и олоша могу догодити разне непријатности које могу озбиљно угрозити његово здравље. 


Надам се да ће помиловање Ласла Шаша – савесног грађанина Републике Србије бити један од ваших првих аката који може да служи на част Вама, а на корист грађана Србије.
С поштовањем,
Драгослав Павков
земљорадник и блогер из Сомбора.

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s