ПРАКТИЧНА малиЋиозност да ли су моји Београђани постали робови и пизде обичних политиканата и сецикеса.

у Србији постоји законска обавеза да вам се за сваку куповину мора издати фискални рачун….  ако толико мислите и волите поштовање закона, изволите, уђите у радњу, допуните БусПлус кредит и пробајте да се придржавате Закона. Зовите Пореску, немојте да платите и слично. Зовите комуналну полицију да вам асистира и да пребије продавца.  

 Ђилас не пушта државне ревизоре у градске папире, а нико га због тога не гони)

 ако здрава логика каже (а сигуран сам да ће рећи) да је у питању невиђена пљачка Београда, да захтевамо раскид уговора са тим бандитима, као и хапшење свих одговорних, укључујући и градоначелника.

Хајдемо од данас да ставимо на страну све,  и протесте и шверц и пребијање путника и тачкасте контроле, колапс у јавном превозу, и замене теза како није проблем у томе што су они лопови, него у томе што су Београђани уствари стока, физичко и психичко злостављање грађана од стране градске власти и остало, да кренемо са решавањем проблема који је настао са БусПлусом тамо где он извире, у Београдском секретаријату за саобраћај и у фирми Апекскоја нема никакве везе нити искуства са копненим саобраћајем, па је то више него очигледно тренутни извор свих проблема у јавном превозу града Београда.
Елем, у Србији постоји законска обавеза да вам се за сваку куповину, жваке, новине, игле, локомотиве, било чега, продавац мора издати фискални рачун. Чак су радње у обавези да истакну обавештење на којем између осталог пише “Ако нисте добили фискални исечак, нисте у обавези да платите робу.”
Две ствари тим поводом имам да кажем;
Прва је то, да за допуну БусПлус кредита због неке рупе у закон нема фискалног исечка, продавци га не издају. Што конкретно значи, ако толико мислите и волите поштовање закона, изволите, уђите у радњу, допуните БусПлус кредит и пробајте да се придржавате Закона. Зовите Пореску, немојте да платите и слично. Зовите комуналну полицију да вам асистира и да пребије продавца. Фискалини исечак постоји да би држава (односно ми, грађани) била сигурна да је плаћен порез на одређени производ, па се од тог пореза касније, на пример граде мостови, враћају кредити, субвенционише градски превоз.
Друга ствар је транспарентност, што конкретно значи да ако вам продавац не изда рачун, значи да нешто муља и ви не морате да му платите. Ето и ја сад не желим да плаћам карту БусПлусу јер муљају и не достављају јавности обавештење о томе како су добили посао наплате карата у јавном превозу милионског града. Сви само нагађамо, а јавност, пошто је очигледно да је опозиција у дилу са градским властима, нема појма, да ли је стварно цена валидатора 1700 евра, што је отприлике као да сте на шипку градског аутобуса окачили МацБоок про. Самсунг Галаxy је три пута јефтинији.
Дакле
, конкурс је направљен мимо државног Закона о јавним набавкама те величине, због рупе у закону. Београд је једини град на свету, у којем је два месеца стара фирма која је регистрована за потпуно другу делатност, са капиталом у износу од 612 евра и једном запосленом секретарицом, добила посао који годишње остварује промет преко рачуна од 60 милиона евра државних пара. Ако вама то не представља проблем продајте компјутер који имате, региструјте фирму и за годину дана превалите преко рачуна вредност не двадесет станова, не двадесет зграда, него двадесет стамбених квартова у елитном делу Београда. Ако вам је пак то сумњиво, онда позовите комуналце испред Апекса. Да их бије.
Ових дана размишљам да организујем озбиљан протест испред седишта Апекса у улици Књегиње Зорке испрwед броја 2 на Врачару, на којем бих тражио, (ако бисмо се скупили у довољном броју) да се нама грађанима на улици (пошто Ђилас не пушта државне ревизоре у градске папире, а нико га због тога не гони) доставе и обелодане све појединости око тог конкурса, уговора Апекса са градом, Апекса са Кент Картом и појединачних вредности сваког сегмента свих уговора. И онда, ако здрава логика каже (а сигуран сам да ће рећи) да је у питању невиђена пљачка Београда, да захтевамо раскид уговора са тим бандитима, као и хапшење свих одговорних, укључујући и градоначелника.
Дилему имам само зато што сам свестан да је већина Београђана сувише уплашена, апатична и лења да нешто уради по том питању.
Ево, 1. октобра поскупљује превоз, да видим да ме разуверите у веровању да су моји Београђани постали робови и пизде обичних политиканата и сецикеса.
Они нама поскупљење, ми њима затвор.

 http://amitzdulniker.com

2 mišljenja na „ПРАКТИЧНА малиЋиозност

  1. kako si postavio ispravnu dijagnozu, nema se tu sta dodavati, to je to… ili, evo, dinkic je taj majcin sin koji je "smislio" fiskalne racune, sada vodi finansijski sektor drzave, pa, teoretski, treba da ga zanima i beograd i postovanje onoga sto je on licno osmislio… dakle, prozovite dinkica i napujdate pitbula na djilasa, da vidimo sta ce da se desava, mozda bude zanimljivo…p.s.dobro, opet "umetnicke sojke", znaci da dogovor ne vazi

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s