ХЕР ЂИКЛЕР



Чињеница је да Србија одавно није имала тако јаку политичку личност.

Међутим, снага није довољна. Имали су је и Хитлер и Стаљин па њиховим народима није много среће било за време, а ни после њихове владавине.

 Ђилас није добар за Србију, Једноставно није довољно продуховљен за човека који је у друштву доспео на ту позицију,када буде имао власт над државном силом и правосуђем то ће постати јасно већини, али ћемо тада бити у великом и јако озбиљном проблему.

 Низ рестриктивних уредби већ су распалиле улични криминал, јер је њима обичан грађанин доведен у раван са правим криминалцима.

 компанија Дајрект медија од једногодишњег прихода, сама може два пута годишње платити организовање државних избора на свим нивоима и свим партијама платити све трошкове кампање, или пола века година финансирати рад Демократске странке.

 

пише Amitz Dulniker

Јасно је, да се, током политички животне трке главног српског медијског тајкуна Драгана Ђиласа, трагични медији у Србији утркују ко ће да покаже ко је јаднији и бесмисленији својим “вестима”, коментарима и проценама о тој теми.
Слаб сам на то, изузетно ми вређају интелигенцију.
И као по обичају кад год се тако изнервиран, дотакнем теме по имену Драган Ђилас нађе се неки паметњаковић који каже да претерујем, да Ђиле није једини тајкун, да је саградио Мост и бла бла бла, па ме то додатно изведе из такта и онда уместо да по овако лепом дану искулирам на тераси са Гангулићима, осетим потребу да разјасним ствари око јединог тајкуна у Србији који је на државној позицији.

Што се Ђиласа самог тиче, сигурно ћете се шокирати, али морам признати да га поштујем, јер је очигледно човек велике снаге који се и без апсолутне власти наметнуо као неприкосновени лидер политичког живота у Србији. Ко мисли да је то лако, без обзира на накарадни систем вредности, неозбиљан је.
Чињеница је да му други домаћи политички играчи нису ни до рамена и чињеница је да ако успе да прегура овај изузетно турбулентан период по њега, у годинама које долазе постаће кључна фигура политичког живота у Србији.
Чињеница је да Србија одавно није имала тако јаку политичку личност.

Међутим, снага није довољна. Имали су је и Хитлер и Стаљин па њиховим народима није много среће било за време, а ни после њихове владавине.
Ђилас
није добар за Србију јер је снага без контроле. Једноставно није довољно продуховљен за човека који је у друштву доспео на ту позицију, и мислим да његови потези дугорочно праве непоправљиву штету и држави и друштву, а да како његов утицај расте, тако се Србија уваљује у још веће системске проблеме.
Његов технократски начин владања је само маска озбиљног диктатора који нити верује људима, нити има било какву емпатију према било коме, ко по истраживању не доноси довољно политичких поена.
Ђилас
није политичар, јер нема ни визију, нити озбиљан политички идеал, он све ради у тренутку и за тренутак. Понаша се на државној функцији као власник продавнице мобилних телефона, а не озбиљан државник са визијом.
Када ствари поставимо на начин којим он влада, технократски, онда је јасно да је Ђилас тајкун на државној позицији убанана држави”.
Много
је то опасно.
Када
буде имао власт над државном силом и правосуђем то ће постати јасно већини, али ћемо тада бити у великом и јако озбиљном проблему.
Елем, да бисте разумели зашто Ђилас на може бити ни на једној државној функцији, битно је да знате неколико ствари.
Као прво, он има монопол над медијским оглашавањем у Србији, остварен искључиво политичким утицајем и политичким притиском. Довољно је рећи да је 2003. године његова Дајрект медија имала приход од око милион евра, да је 2004. Тадић постао Председник Србије, а Ђилас шеф његове Народне канцеларије, те да је две године касније, значи већ 2006. у време најжешћекохабитацијеДемократа са владом Восјилава Коштунице, Дајрект медија остварила 55 пута већи приход.
Односно
55 милиона евра за годину дана.
Тада
је са другом руком Бориса Тадића, Срђаном Шапером кренуо да остварује противзаконити монопол у медијском оглашавању Србије.
Као друго, тим монополом не само што се протизаконито обогатио, злоупотребљавајући политички утицај и легитимитет Председника, као и своју позицију у Народној канцеларији, те сувласнички однос у фирмама са људима из Коштунициних сарадника (на пример у агенцији Оватион са Срђаном Ђурићем), него је Србију завио мркли медијски мрак, јер било који медиј, који објави било шта противно његовом, или интересу његових клијената (тајкуни), остаје без основног приходареклама.
Тимеје Ђилас, заједно са Шапером урушио један од основних стубова демократског друштваслободне медије.
Зато је српско друштво последњих неколико година ускраћено за информације од суштинског значаја за опстанак државе, а самим тим постало потпуно неспособно и слуђено да доноси здраворазумске одлуке.
Као треће, технократска политика који води у Београду се своди на бесумчно задуживање града, популистичке пројекте и потезе, као и константно застрашивање грађана. Беогађани као никада до сада нису живели у већем страху од разних хулигана, комуналаца, обичних насилника и осталих битанги. Низ рестриктивних уредби само су распалиле улични криминал, јер је њима обичан грађанин доведен у раван са правим криминалцима.
Такође
ваља се подсетити,  с обзиром да је већина људи заборавила Ђиласово једногодишње управљање Националним инвестиционим планом у влади Војсилава Коштунице, током којег је потрошио 587 милиона евра, а да ни један капитални пројекат није урађен нити започет у Србији. (за Мост преко Аде подигли смо до сада 290 евра милиона кредита који ћемо враћати 25 година. То је половина новца који је Ђилас спичкао као министар за НИП)
Као четврто, чак и да занемаримо заглупљивање масе које је путем Тијанића и примитизованог Медијског јавног сервиса Ђилас Емоушном пласирао у српски етар, не могу остати миран пред противзаконитим монополом у медијском оглашавању.
Наиме,
Ђилас данас, само од компаније Дајрект медија остварује између 80 и 100 милиона евра прихода годишње.
Да бисте разумели колико је то опасно по иначе трагичан политички живот Србије ваља знати да су све партије за све кампање на овогодишњим изборима потрошиле укупно 20 милиона евра. Организација избора на свим нивоима је коштала још 20 милиона евра. Годишње функционисање једне партије величине Демократске странке кошта око 2 милиона евра.
У
преводу, компанија Дајрект медија од једногодишњег прихода, сама може два пута годишње платити организовање државних избора на свим нивоима и свим партијама платити све трошкове кампање, или пола века година финансирати рад Демократске странке.
Пошто је 100 милиона евра непојмљива количина новца за већину људи који не могу да купе уље и шећер на рафовима Максија, превешћу вам га у конкретне ствари.
За тај новац је могуће по производној цени, са свим таксама, дозволама, земљиштем и принципомкључ у рукесаградити 300 петоспратних зграда у Београду од по 20 станова.
ПАЗИТЕ, ТРИ СТОТИНЕ ЗГРАДА!
Око6000 готових двоипособних станова. То вам је отприлке станова за око 20.000 становника. За три године кроз Ђиласову компанију Дајрект медија прође новца од којег је у Београду могуће стамбено збринути све становнике Краљева.
И све то из противзаконитог монопола који иде директно на штету грађана и медија у Србији.

Дакле кроз Ђиласов Дајрект према српским медијима годишње из државних, парадржавних и тајкунских фирми прође скоро половина вредности једног Краљева.
Исто толико је до сада ишло и кроз Шаперов Мекен, само је Шапер ових дана одлуком Ђиласа и нове државне позиције остао без тла под ногама.
Чека се нови власник другог дела српских медија. Но то је већ друга тема.

Елем, Ђилас је искористио државни новац који је добио, било директно од државе, јавних компанија, било од тајкуна, да се обогати и успут уништи слободне медије у Србији.
Урушио је један од стубова демократског друштва, и задужио Београд као нико до сад,
а Београђане застрашио хулиганима и комуналном полицијом.
То је урадио без апсолутне власти. Без суда и праве полиције.
Дајте му је, да видите шта ће урадити од Србије.

Демократе су прве на потезу.
http://amitzdulniker.com

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s