Ниски старт

издајничка политика Демократске странке је испунила 95% туђих интереса али ако ова Влада не испуни осталих 5% све им то пада у воду.
Добро је то што полако добијамо једну одговорнију владу која полако учи како се влада и како се поштују институције у земљи у којој треба да служе и управљају.
 Немачка је била у још горој ситуацији од нас али је одговорном политиком поново постала водећа светска сила.
Процес „учења политике“ је започет и то је добро.
                             
                               
 Пише:Драгомир Билић
      После дуже времена пратио сам на тв-у пренос из Народне Скупштине седнице на којој су народни посланици постављали питања члановима Владе и пријатно се изненадио. Први пут сам имао осећај, гледајући, да се министри и подпреседник Владе обраћају посланицима са уважавањем и труде да својим одговорима задовоље природу постављених питања. Није било као код прошле Владе оне бахатости и ниподаштавања Народне Скупштине и то је добар помак ка нормализацији унутар- политичких прилика у земљи. Већина посланика је постављала сувисла питања и тиме доприносила озбиљности рада тог највишег законодавног органа. Нажалост било је и оних посланика, углавном из поражених странака, које су својим тобоже принципијелним ставовима покушале да дезавуишу рад те скупштинске седнице. Демагошким приступом и наглим губитком  сећања покушавали су да релативизују своју кривицу предходне власти за стање у земљи . Понашањем као да они никад нису били на власти – а били су предуго, и даље као да испуњавају нечије туђе интересе а не народа који их је изабрао. О њиховим појединачним интересима не бих овом  приликом, и оставио би да коначну реч дају тужиоци и суд.
      Шта је ту добро а шта лоше? Добро је то што полако добијамо једну одговорнију владу која полако учи како се влада и како се поштују институције у земљи у којој треба да служе и управљају. Неће сваки пројекат Владе можда бити добар али ћемо имати одлучност да се они спроводе и да то буде у интересу народа а не појединаца као што је било до сада. 
Милијарде евра су се одливале а да нико није имао појима где и како. 
Преко ноћи су поједини моћници увеличавали своја богатства за неколико десетина милиона а да су им то закони и уредбе бивших Влада легализовале. Све се свело на обећања народу: “не липши магаре до зелене траве“и тако смо ми од муке и сами почели да њачемо. Да смо намагарчени то тек сад видимо када се појављује врх леденог брега корупције и криминала.
Шаргарепа ЕУ се полако претвара у бич који нас магарце покушава да дисциплинује и смањи нашу територију на којој смо вековима пасли  са другом Балканском стоком. Ова метафора ми се сама наметнула после свих изјава ЕУ званичника јер они нас и третирају као стоку. 
Надам се да је  овај цивилизовани приступ власти према народним посланицима  почетак и порука да смо и ми са Балкана људи и да такав третман заслужујемо. Није само то значајно већ требамо и много других ствари да променимо у земљи да би спречили ефекте погубне политике која је вођена у прошлих 3о година.
Немачка је била у још горој ситуацији од нас али је одговорном политиком поново постала водећа светска сила. Не кажем да ли је то добро или лоше али то је чињеница и нико озбиљан не може да је порекне. За тридесет година успели су да поврате све своје територије и да подигну разваљену индустрију на ниво светске велесиле.
Сад ће неко да каже то су странци радили,  да али су били вођени немачком политиком и патриотизмом њихових политичара. А шта се дешава са нама 30 година после пада комунистичког режима и грађанског рата ми и даље губимо територије и не знамо где ће то да се заврши. 
Да ли је Косово и Метохија само услов? 
Можда су и Рашка,Санџак и Војводина услов?!
Немачка политика стално проширује свој утицај и територију а шта ми радимо? Власт Демократских партија нас је стално лагала. Прво је хапшење од Милошевића до Младића био једини услов и шта би они у тамницама порука малим земљама послата али од ЕУ за Србију дупло голо. Посланик Самарџић је добро рекао – издајничка политика Демократске странке је испунила 95% туђих интереса али ако ова Влада не испуни осталих 5% све им то пада у воду. Не требамо само из економских разлога да срљано у загрљај те ЕУ а да од њих само добијамо песницу у лице.
Него требамо и ми да станемо у гард и поставимо дупли декунг а онда нека ударају колико хоће а кад се они уморе онда ће наша техника доћи до изражаја. И поред свог лепог и нормалног живота коју ЕУ пружа својим бирачима нисам за ту офанзиву на ЕУ коју намеће Демократска странка и ЛДП него сам за зузимање одбрамбеног става јер смо у овом тренутку јако угрожени од те исте ЕУ господе. Поштовањем реда и закона поштоваћемо и себе саме а тако и послати поруку осталима. 
Овако  као до сад, показали смо како се од једне цивилизоване земље постаје земља варвара и руље и то највећим делом сопственом кривицом, а то ником не треба – јер их тако подсећамо на њих саме који су то своје варварство ипак успели да победе доследним поштовањем закона на својој територији.
      
И још нешто;
пре извесног времена био сам у друштву извесне госпође која ми се представила као директор у компанији Мејкен Ериксон, за односе са људима и за побољшање имиџа исте. Ако имамо у виду да је власник поменуте компаније господин Шапер који је и један од кључних саветника бившег нам Председника добро смо и прошли, кад они тек сада после избора уче како треба са људима и како се ствара добар имиџ. Да нису знали и да су нас и они третирали као стоку – било је видљиво на сваком кораку па није чудно зашто су и изгубили изборе. Има нас „стоке“ у Србији много, али са педигреом а не као ови „људи“ – џукеле које су мислиле да су богом дане. Процес учења политике је започет и то је добро.
Шта није добро?
   Није добро што сам код министра Динкића и подпреседника Вучића осетио дозу те исте острашћености према бившој власти, коју сам и ја написао у овом тексту, али која код њих као политичара не би требала да буде приметна јер само добра аргументација је пут ка успеху у политичком животу. Још када се поклопи да добра аргументација има и доследну примену онда ето бољитка целом народу.
Осташћеност нас је и довела овде где јесмо. Из овог пакла може да нас извуче само хладна глава и чврста воља да успемо. Свако доливање уља на ватру прети да и ви као и ваши предходници спалите и уништите Србију ко деда Ђенку. Бојим се да би ми, ваши „маратонци“, тада стварно били избрисани са списка свих будућих ЕУ првенстава. Били сте свесни за какав сте се врућ кромпир борили на изборима. Сада дувајте да сви ми не бисмо „подували“.
    Ви сте сада грла са најмањом квотом зато ће ваша победа нама који смо се кладили на вас донети највише ако победите.
Ако изгубите онда ћемо ми Срби бар да једемо шљиве. Оптимизам Баћо! Почело је почело, само још не знамо да ли је ово почетак краја или крај почетка.
Мада како наш народ каже „Кад Бог хоће и метла опали“. Па крените – народ је опалио !
  

Jedno mišljenje na „Ниски старт

  1. tako bih voleo da je autor u pravu… od celokupne "nove" vlasti, jedino mi toma uliva kakvo takvo poverenje… i nesto malo nade… a sto se tice "ucenja politike", stvarno treba da nauce da je vode u korist naroda i drzave… hajde, navijamo…

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s