Бато, да си беспослена будалетина знао сам и до сад, али да си бараба која ће наставити препуцавање не одговоривши ни на један мој аргумент – ипак ми је било превише за претпоставити. Значи, теби је битно да се ларма, да се мери патка, да се пресипа из шупљег у празно – јер твоја памет „вреди“ само у условима хаоса и безакоња?! Шта конкретно „побијаш“ у мојим трукерајима? Да је потребно српско-србско помирење? 

Добро, ‘ајде нека буде по твом… Шта предлажеш? 
Да комунисти јавно у медијима признају да су злочинци, они који су још живи да спакују по ћебе и сами оду у Митровицу, а њихови наследници да се иселе са Дедиња и Долине лопова како би сте уселили ти и они који ти терцирају. И то све онако „мирно и достојанствено“ – иначе ћете се ти и екипа наједити па ко зна шта мож’ да испадне… Шта је теби, то није од добриначке шљивовице, то мора бити нешто страњско?! Одакле ти идеја да ће ти који су ти скривили, само и искључиво теби за љубав напустити свој начин живота (за који огромна већина мисли да им и припада), своја места по агенцијама, институтима, органима власти – да би се заменили с тобом, јер би и ти мало да будеш „елита“? 

Ниси ти блесав, знаш ти одлично да то неће да може без неке велике нужде – само си безобразан и лењ да радиш ово што радимо ја и брм – да провоцираш људе који су претерано сигурни у своју памет, постављаш им незгодна питања и тераш их да се овако попут тебе проваљују и испадају будале. Јер, само на тај начин ћеш људе натерати да РАЗМИШЉАЈУ СВОЈОМ ГЛАВОМ уместо да понављају оно што су некад набубачили напамет у шуварицама. 
А кад буду почели да размишљају, схватиће да неко живи преко својих могућности и на њихов рачун, да није нормално да неко мења јахте док му радници годинама не примају плату, да лоповске приватизације треба поништити и предузећа вратити  бившим власницима (али не оним на које ти мислиш, њих треба обештетити у новцу или другим добрима), итд, али – када људи почну да размишљају својим главама уместо да лупају плусеве на твоје трућкање само зато што им се свиђа твоја како оно рече „л о г о м а х и ј а“ – онда ће почети и да смишљају како да доакају битангама које су их опљачкале. (Јбт, ипак ниси тотално бескористан, научио сам нову реч, ко зна кад ми може затребати) 

Али, данас, од тога још увек нема ништа; ти и теби сличне „србенде“ по вас дан ништа друго и не радите већ дежурате по порталима и вребате не би ли налетели на неког ко вам се учини некаквим левичарем да осветите Чичу и Миту… Пљувањем наравно, нисте ви ни за шта конкретније; када је требало према Книну – ви запуцали на супротну страну, на Равну гору… Кад је требало за Сарајево – ви на Гучу…Наравно, ди такви монархисти и патријоте да се ставе под команду комуњара. А што је најслађе – сви до једног које сам упознао (а упознао сам их превише) су се хвалили како су током служења војног рока “ ватали кривине“, како су им десетари доносили кафу у кревет, како нису „јебавали живу силу испод чина мајора“… Па где научисте те силне војне вештине, из књига г. Самарџића и његових спонзора ?
За то време, није било Шиптара који није покушао да украде пар метака и однесе их кући да се нађе, не тражи ‘леба… Нити Хрвата који се није трудио да што боље овлада војним знањима… Али нисте ви криви ни за шта, криви су брм и дрп јер о томе причају  и дрмају кавез аутистичним Србендама. 

Иначе, најпознатији аутистичан лик  је онај Чарли кога игра онај чифут Дастин Хофман (можда због тога ниси гледао филм, па да ти објасним): Ти си нешто попут тог Чарлија; скоро до савршенства си навеџбао како да се ухватиш за реч (најчешће ван контекста) и да на основу претпоставке о томе шта је баби мило а шта јој се снило – покушаш да дисквалификујеш опонента. 

На пример, у овом последњем књижевнИЧКом подухвату цитирао си део мог утука на неке коментаре претпоследњег текста на НСПМ; да си био поштен и стварно заинтересован за дебату – копирао би цео коментар и довео га у контекст са претходним на које реагујем. Међутим, теби се учинило да је цитат дела коментара довољан да ме дисквалификује као неког сметењака па си прибегао фалсификату. А коментар се односи на неколицину твојих фанова и иде овако:

„уторак, 18 септембар 2012 05:52 драгослав павков
Покушао сам да се укључим у полемику, али изгледа да сам текст написао неким страним, већини неразумљивим језиком – судећи по броју „минуса“ чак и тамо где би основно домаће васпитање нормалног човека присилило да, ако баш не кликне на зелено поље, а оно макар да мудро отћути. Наиме, када понављам да се залажем за ново суђење г.Михајловићу, добијем 7. плусева и 17. минуса… О чему је реч? Како просечно образован и лепо васпитан човек може да буде против утврђивања истине о некој историјској личности? Ако се слажемо да суђење из ’46. није било поштено, ваљда је основни ред да сада, кад нам нико не смета организујемо једно фер и поштено суђење са свим доказима који терете и ослобађају окривљеног. Ако је пак у питању нешто друго, рецимо – „дошло је наше време, комуњаре су у мишијој рупи, САД је време за ПОБЕДУ“ – господо, мало сте се за…играли. О томе у следећем тексту. 
Нимбусе, 
никад нисам био члан СКЈ; ти би можда и био али ето – ни они нису примали љотићевце.“

Дакле “  Како просечно образован и лепо васпитан човек може да буде против утврђивања истине о некој историјској личности?“
А ако се ради о „дошло је наше време, комуњаре су у мишијој рупи, САД је време за ПОБЕДУ“ – зајебали сте се.
 Никад нису били јачи и враћају се у великом стилу јер сте ви преподобни, благочестиви јунаци испод Јорган-планине усрали мотку.
 Ви сте (док су они стварно били у мишјој рупи) уместо да устанете против „демократске пљачке“ државе и грађана – покушали да се укључите и откинете оно што сте утриповали да вам припада. Али сте се зајебали, израдили су вас деца колониста из Осме офанзиве, деца комунистичких властодржаца, итд, који су учили како се влада Србијом и Србима, док сте ви проучавали халуцинације изгладнелих мистика и у њиховим писанијама тражили надахнуће за нерад. И треба вам тако. 

А сад би било лепо и корисно да пустите друге да покушају на свој начин. Не може вам бити горе него што је данас, ако не можете да помогнете не сметајте. Ја и ти јесмо на истој страни, само што би ти да ти се врате њиве и виногради, а мени пуца прслук за њима. Рекао сам ти – у начелу подржавам реституцију и обештећење жртава комунизма АЛИ МИ ТО НИЈЕ ПРИОРИТЕТ. МЕНИ то није приоритет; ти се бори за реституцију, ја ћу за оно друго… 
Али, лепо бих те молио да ме убудуће заобилазиш у својим радовима. Ово је отишло скроз „аус винкл“. Не смета ми што ме називаш волом, имао сам посла и са јачим пљувачима од тебе; смета ми што већ два-три поста уназад немаш ништа ново да кажеш, а онда се окрећеш лагању, извртању и фалсификатима на радост заједничких непријатеља. Дакле – одјеби у скоковима. 
Поздрав из Сомбора.

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s