Halloween или колатерална штета?

Ја лично бих више волео да „спавам“ са госпођом Вучковић него да она пуца на мене. Али ако се и то догоди онда је наша љубав била јака, јер зна се да после сваке велике љубави долази велика мржња.
 Колико нас стварно хоће да се бори за то Косово и Метохију?
 Срећом, онај са друге стране није био добро обучен па ме само „мало ранио“. То је било онда пре више година… Шта мислите како сада гађају кад их цео свет обучава?
(А шта у исто време веЏбају Срби? – прим.дрп)  
Србима на Косову и Метохији ни најмање није до спрдње, али нећу ваљда да идем да палим трафике по граду због тога?!                            
                       
 Пише:Драгомир Билић
            Тек сад ми је јасно да ништа није јасно у вези посете госпођа Клинтон и Ештон. 
После смушених дипломатских изјава наших политичара испада да је посета Србији дотичних дама била само колатерална штета на путу из Босне за Приштину. Све што су нам рекле по мени је већ виђено и примењено на овим просторима. Све што смо ми њима рекли је наша одлучност да климнемо главом, јер боже мој наша жеља да од ружног пачета израстемо у прелепог ЕУ лабуда је и даље примарни циљ сваке „наше“ политике. 
А кад боље размислим шта ми објективно и можемо да урадимо у овом тренутку овако разједињени, опљачкани и понижени?
На ком политичком и друштвеном нивоу ми можемо да артикулишемо наше интересе по питању садашње и дугорочне политике. Превише ту има свакаквих појединачних интереса који иду из крајности у крајност. Ту и страни фактор има значајну улогу код дела исфрустраних интелектуалаца до појединих похлепних политичара. О делу малограђанске елите нећу ни да трошим речи. 
Па онда ови што само Србују и мисле да само они имају тапију на патриотизам, а ни не знају Српску историју него је употребљавају у фрагментима и како коме то одговара. Што су они други гори то смо ми бољи али заједничко је – свима нам се свиђа Северина. 
Део ове „патриотске“ елите вешто манипулише са националним осећањима и тај „неуки“ национализам претвара у мржњу и најгору врсту шовинизма која ствара такву исту мржњу и на другој страни. Ја лично бих више волео да „спавам“ са Госпођом Вучковић него да она пуца на мене. Али ако се и то догоди онда је наша љубав била јака, јер зна се да после сваке велике љубави долази велика мржња. Ако полазимо од претпоставке да је већина нација на овим просторима потекла од јужних словена дај да макар ту нађемо неку додирну тачку и заједнички језик. Ако не спустимо лопту на земљу бојим се да и Чедина и Шешељева деца неће имати где да одрасту јер  иза себе нећемо да им оставимо ни „С“ од Србије. Да ли је то права цена коју треба да платимо због наших глупих подела?  Да ли то наши непријатељи и хоће кад само подстрекују наше поделе? Покажите народу шта у страној штампи пишу ти наши наводни пријатељи и све ће му бити јасно. Покажите да видимо како ликују над нашом неслогом. Што смо ми слабији то су они јачи и дрскији а  то је стварни показатељ наше немоћи. Није немоћ само то што Вучић на може да ухапси Мишковића него је немоћ то што у својој „сложној“ коалицији не могу правим речима да кажу истину народу. Кад слушам Дачића и поједине политичаре видим да више воде рачуна да једни драгима не открију своје праве ставове, а овамо су као јединсвени и одлучни. Одлучни у чему? Одлучни да због својих личних интереса иду до краја. А крај је веома близу. Али онда нема ни њих ни нас а ни ове две госпође са почетка текста.
Нема више ни Србије као колатералне штете. Не постојимо!
       
Теорија негације Србије од наших непријатеља, побеђује из дана у дан.
    Да ли је та фамозна платформа за очување Косова и Метохије стварни крах и капитулација Србије пред Светским владарима?
    Колико нас стварно хоће да се бори за то Косово и Метохију? Тог србовања по кафанама сам се већ нагледао док сам са разних фронтова, диљем лепе нам бивше земље, долазио рањен у Београд код лекара.Срећом онај са друге стране није био добро обучен па ме само „мало ранио“. То је било онда пре више година шта мислите како сада гађају кад их цео свет обучава. 
Колико је бивших „спонзоруша“ спремно да због идеала Косова и Метохије пошаље своју децу да се боре? Намерно избегавам реч да гину да ме не би оптужили за ширење дефетизма, а у рату на фронту се и стварно гине. У кафани можеш само да се убијеш од алкохола или да погинеш од неког рикошета пијаног „говеда“ који би да покаже своју храброст пред конобарицом. А  рат и кошта.  
Одакле паре? 
Даће Руси! Па што онда не распишемо тендер да нам неко гарантује суверенитет и лепо му платимо ко што сад треба да платимо овим нашим борцима дневнице што су ратовали против НАТО пакта. Чист рачун а и ако изгубе ставимо клаузулу да они нама плате пенале. 
Спрдам се са стварима са којим не би требало али како другчије „културно“ да изразим свој бес и немоћ… Србима на Косову и Метохији ни најмање није до спрдње, али нећу ваљда да идем да палим трафике по граду због тога. Мом граду и да мојој српској деци набацујем трауме од детинства. После да од њих тражим да се друже са фином децом и стахујем шта ће да ураде једно другом.
   Хоћу да мојој деци пред спавање прочитам неку причу, као што су мени моји баба и деда, о Српским јунацима и Српској историји. Хоћу да се сутра моја деца пробуде са Србијом у глави и срцу.  Да буду поносни.  Да тачно знају зашто, а не само зато што су успели да се роде у Србији. Нећу да буду љути Срби него мудри а таквих је сада  веома мало.
   Зато и предлажем нашим политичарима да почну од те тачкице. А то су наша деца. Да забораве своје ситносопственичке ујдурме и да се уједине у тој јединој шанси за нашу будућност. Да објасне нашој деци,али стварно, шта значи ово пријатељско „бомбардовање“  две даме. Ако то не ураде бојим се да наша Милица Ракић неће бити једино дете „колатерална штета“ на овим просторима у будућности. Уозбиљите се БРЕ више мајку вам  . . . . .  !
 

Jedno mišljenje na „Halloween или колатерална штета?

  1. ja sam odskora promenio misljenje; naime, i ja sam kao i vecina nasih vajnih analiticara mislio da se zapadu zuri sa kosovom, toboze amerika odlazi sa ovih prostora, kao ima vaznijih poslova, te bondstil se zatvara, te ce biti osmanlijski, pa srbija mora definitivno i brzo da se odrekne kosova; medjutim, sada mislim da to uopste nije tako; da se zapadu nimalo ne zuri, nego da im bas odgovara ovakvo stanje "mirne napetosti", dok ne krene nesto sto se sprema, verovatno u slucaju istinskog pocetka juznog toka ili odluke o konacnom razbijanju makedonije ili nesto trece; evo, neka nam neko suvislo kaze koji su to znaci koji odaju zurbu zapada oko kosova? zasto su onda pomogli da odu boris i zuti? mislim, nelogicno je(!), pa od zutih su sve dobili, a od ovih novih traze samo da potvrde i iapune to sto su zuti vec predali, ni vise, ni manje…

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s