Чварци

 Никакве разлике нема између лесковачких и сомборских контејнера, као што нема између новосадских и београдских

РВБ је основана са чисто пљачкашким мотивима, на тековинама некадашње Љубљанске банке;

ово до сад је обичан сепаратистички спин за неписмени сланинарско-дођошки плебс коме је увек и за све други крив.

 проблем вештачки покушавају да направе људи попут тебе који не умеју да произведу ништа осим угљен диоксида и понекад метана кад се натуку грахорица.Пише: Драгослав Павков
Недавно је на Фејсбуку постављена група под називом „Војводјански Отпор“ која је постала својеврсни хит на интернету; провалили су их људи из Двери, а онда се огласио и СНП Наши који тврди да је ту лошу копију „оног“ Отпора основао и финансирао мађарски „Јобик“ (парламентарна странка из суседне државе. 
Колики значај има ова организација – доказује и то што ју је на ФБ „лајковао“ и сувласник (Р)еволуције господин брм; додуше, он је и иначе познат по томе да му се свашта свиђа…

Елем, одем ја да видим о чему се ради када су се чак и бардови из Двери ускомешали, кад тамо – једанаест питања на која отпорници захтевају одговор:

1. Zašto se jede iz kontejnera u drevnoj oranici Evrope?
2. Zašto nekada moćne fabrike, koje su izgradile pola Centralne Evrope, danas stoje uparložene?
3. Zašto se većina izbora koji se pružaju narodu najčešće svodi na izabir bolje uglačanog škarta?
4. Zašto nam se nalaže da moramo poštovati Ustav protiv kojeg smo glasali?
5. Zašto se planirano i bez dokaza napadaju institucije Vojvodine poput VANU, RBV, Vlade Vojvodine?
6. Zašto se toleriše da pale našu zastavu?
7. Zašto se prećutkuje opšta klerikalizacija društva? 
8. Zašto naši vozovi idu sporije nego što se putovalo za vreme Austro-Ugarske?
9. Zašto se stalno izvrću činjenice i zašto se obezumljen narod poziva na nasilje?
10. Zašto obrazovni sistem ne stvara mislioce nego poslušnike fašiste?
11. Zašto ste ubili našu kulturu?


Реко’ – хајде кад нико неће, да пробам ја да им одговорим, али ‘оћеш врага: Некако сам стигао да натрукујем седам коментара, кад сам хтео да залепим и преостала четири, искочи оно упозорење да ми је „…онемогућено постовање на овој теми…“. Узмем да „рефрешујем“ страницу, кад оно – све ми избриса админ мајке му га спалим! Али, имам ја пријатеља Буду који ме научио да „сејвујем“ све што пишем па – даме и господо – ево овог епохалног сочињенија вама на ползу или спрдњу – како вам драго. Ово на „војвођанском“ пишу они, а ћирилица, писмо свињара и говедара је  – моја. Ја се бавим свињама, па отуд и преферирам то писмо. Енџој.

Vojvodjanski Otpor Ево да покушам да ти одговорим на питања која си поставио (намерно ти се обраћам у другом лицу једнине јер просто не могу да верујем да на свету постоје две будале сличне теби):
1. Из контејнера се једе јер је цела Србија колективно жртва транзиције из социјалистичког самоуправљања које није ваљало, у дивљи псеудокапитализам који је обична пљачка. Никакве разлике нема између лесковачких и сомборских контејнера, као што нема између новосадских и београдских. Због тога, није Србија адреса за постављање овог питања, већ су то „престонице“ – републичка и покрајинска.

2.Фабрике стоје упарложене јер је некада поносни радник – самоуправљач под утицајем халуциногена познатих као „спин“ својевремено утриповао да је превише велико и важно мудо да би радио за машином, возио трактор или правио обућу… Спин мајстори су га убедили да он заслужује више (као у оној блентавој реклами за шминку), престао је да води рачун о ономе што се у то време звало друштвена својина, а онда је остао без „средстава за производњу“ и постао лак плен за олигархе који су знали где стоји новац бивше државе. 
Исти случај се десио широм социјалистичког лагера и Србија ту нема никакве особености, наравно ако изузмемо пар оружаних сукоба у којима је учествовала.

3.Због накарадног изборног система где се гласа за вође странака који су ушминкани у фотошопу, а онда они у Скупштине (једну и другу) уведу кога хоће и кога им газде одреде. Предлажем да заједно променимо изборни систем па да гласамо по имену и презимену за лика кога желимо као свог представника у парламенту.

4.Зато што сте Србијанци – држављани Републике Србије, ма колико вам то било мрско 🙂

5.Зато што је тзв. ВАНУ основана као резултат компромиса антисрпских организација познатих као ДС,ЛСВ,ЛДП,Г-17+, итд, иако за њеним постојањем не постоји никаква потреба. 
Једна нормална држава има једну академију наука; Француска на пример не може имати више од 100 академика, а Србија их већ има 134 (колико се сећам)… Што ће рећи – супериорнији смо научно-уметнички од Француза?! Будимо озбиљни. 
РВБ је основана са чисто пљачкашким мотивима, на тековинама некадашње Љубљанске банке; намера оснивача је да користећи буџет Србије што више новца упумпа у ту банку (под фирмом наводног “ финансирања развоја покрајине“), подели га својим сарадницима у виду кредита а када банка стигне пред ликвидацију (јер не може да наплаћује ануитете) – да се изврши спин који ће Републику Србију и њене органе окривити за „уништење финансијског сектора Војводине“, напада на аутономију, итд, и предложити решење које је патентирала сепаратистичка Словенија 1990. – РАЗДРЗЖИВАЊЕ. 
Пошто је познато да „међународна заједница“ од које сепаратисти очекују подршку нема намеру да се упушта у распетљавање наших завера и комбинација – аутори очекују да ће Србија бити стављена под Дамоклов мач – решити проблем са северном покрајином која ће због пљачке коју су извршили њени ИЗАБРАНИ РУКОВОДИОЦИ бити додатно осиромашена и „наелектрисана“ или допустити сецесију по црногорском моделу. 
То је сценарио од пре двадесет година и као што видиш – неки од нас га се итекако детаљно сећају; овог пута неће проћи.
 Војвођанска застава“ се пали јер то није државна застава и није је забрањено палити више него обичну крпу. Можда би право питање за војвођанере било: Каква смо ми то „нација“ кад унутар себе имамо толико припадника који мрзе нашу заставу?


7. А зашто ја имам утисак да теби смета једино „православна клерикализација“? Мислим – овде видех прозивке Двери, па ко велим – изгледа да ти смета само православни клир? Ако грешим, молим те да ме демантујеш па ћу ти се о’ма извинути.

8.Зато што се у железницу већ тридесет година не инвестира, већ сав новац који држава определи за ту рупу без дна – они потроше на крпљење постојећих капацитета и плате запослених.  Ко брани покрајинској влади да изврши рационализацију на територији војводине? Претпостављам да би тако остало више новца за занављање возила, постројења, итд… 
Узгред, није лепо китити се туђим перјем; у Аустро-Угарској није постојала никаква „војводина“. Све што је та држава градила – градила је за своје а не „војвођанске потребе“. Зато – лажу те они што кажу да сто пута поновљена лаж постаје истина; остаје и даље лаж, само – неки људи имају обичај да се запитају: Зашто и за чије бабе здравље овај толико лаже? Мора да је у питању нека туђа лова…

9.Не знам зашто изврћеш чињенице. Надам се да ћу сазнати из неког твог евентуалног одговора; ово до сад је обичан сепаратистички спин за неписмени сланинарско-дођошки плебс коме је увек и за све други крив.

10.Образовни систем не ствара ништа изузев недоучених наставника – ленштина незаинтересованих ни за шта осим за своје благоутробије и још горих дипломаца. Фашизам се ствара на оваквим местима где просечан српски омладинац када види срање које си натруковао не може да се сети ничег паметнијег од: „Треба вас све протерати у Мађарску/Хрватску…“ Али, у праву си; са младима треба радити и код њих развијати прави патриотизам, онај који непогрешиво препознаје непријатеља и труди се (и успева) да га надјача аргументима.

11. „Војвођанска култура“ одвојена од националних идентитета становника војводине никад није постојала – па је нико није могао ни убити. Не може се убити нешто чега нема; надам се да је ово неспорно. 
Сви грађани војводине, током целе историје неговали су културу народа којима припадају, Срби су свирали гајде, Мађари ударали у цимбало, а сви заједно свирали тамбуре… У чему је овде проблем? Па нема проблема; проблем вештачки покушавају да направе људи попут тебе који не умеју да произведу ништа осим угљен диоксида и понекад метана кад се натуку грахорица.
 У мом граду постоје културмноуметничка друштва свих заједница осим српске; друштво у коме се окупљају Срби назива се 
„Градско КУД…“. Ко зна зашто је то добро, ваљда то значи да је „Град“ наш, српски – као што уосталом и јесте.

Dragoslav Pavkov Јели барабо, а зашто није могуће објавити наставак овог егзерцира? Само да знаш – већ је објављено на још три фб групе, на мом приватном и заједничком (веома посећеном) блогу, а надам се да ће колико сутра осванути и на пар српскоцрногорских сајтова. Тражили сте – дувајте га.
Није могуће објавити коментар.

Jedno mišljenje na „Чварци

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s