Корак до издаје

нови председник мора да докаже своје родољубље, и (…) треба више да страхује од одмазде изданог народа, него од гнева незадовољне Империје

По свему судећи – и уз обавезну напомену да је немогуће бити 100% сигуран у вести које стижу из Србије, будући да су скоро сви канали загађени квислиншким отпадом – изгледа да је победила њихова (Владе Србије . прим. дрп) посвећеност ЕУропству, тј. служењу Империји.

Квислиншки култ је за ових 13 година до те мере обесмислио језик и логику, да се скоро нико више не осврће на оптужбе за издају, као да је то постало нормално

Пише: Небојша Малић
Од сопствених утисака о учинку „напредно-социјалистичке“ владе после 100 дана, немам много шта да додам поређењу са трагичним данским краљевићем. Остајем и при ставовима које сам изнео у преписци са Жељком Цвијановићем од пре пар месеци: да нови председник мора да докаже своје родољубље, и има на уму да треба више да страхује од одмазде изданог народа, него од гнева незадовољне Империје.

И најнаивнијем лаику било је јасно да одбрана српске државности не може да иде заједно са поклоњењем ЕУропској унији. Наиме, чак и да Брисел не тражи признање НДК – а тражи – интеграција у ЕУ подразумева губитак државности. А одрицање од себе у замену за обећање непостојећег благостања било би врхунац глупости чак и да ЕУ није већ 4 године у економској, политичкој и идентитетској кризи, која се притом сваким даном погоршава.

Знало се да садашњи властодршци (не нови, пошто је Дачић био кључни саучесних у стварању жутократије, а Динкић има континуитет још од октобарског пуча) лажу, али било је неких недоумица тачно о чему. Дакле, да ли је искрена била њихова апсолутна посвећеност ЕУропском путу, или одбрани Србије? Обоје није могло. Али иако то нису заслужили минулим радом, било је фер да им се пружи шанса да се покажу.

По свему судећи – и уз обавезну напомену да је немогуће бити 100% сигуран у вести које стижу из Србије, будући да су скоро сви канали загађени квислиншким отпадом – изгледа да је победила њихова посвећеност ЕУропству, тј. служењу Империји. После посете „Хилари и Кети“ нико више не може да се претвара да је другачије.
„Само је Никсон могао у Кину,“ говорили су својевремено Американци, коментаришући чињеницу да је управо тај председник, осведочени антикомуниста, нормализовао односе са комунистичким Пекингом. Зар није онда могуће, чак и вероватно, да су исти ти Американци одлучили да би издају Србије (јер предајом Космета се издаје Србија у целости) боље могао да извршиуправљаним утисцима у родољуба произведени Николић, од већ потрошеног отвореног квислинга Тадића?

Квислиншки култ је за ових 13 година до те мере обесмислио језик и логику, да се скоро нико више не осврће на оптужбе за издају, као да је то постало нормално. А није, и не сме да буде. Можда баш то објашњава у великој мери зашто изостају рационалне реакције на издајничко понашање власти, већ се чују само изливи беса и личне, партијашке нетрпељивости.

Зато мислим да је изузетан најновији есеј који је написао колега Србо (гост наСоколу у два наврата), а може да се прочита на његовом блогу, Камен земље Србије. Не бих да га цитирам, јер вреди да се прочита у целости. А да се потом нађе начина да се власт упозори да одустане од издаје коју је, како се чини, намерила да спроведе.

Да будем неуобичајено директан: чак и да неким случајем Империја успе да затре Србе као нацију – физичким истребљењем или преумљавањем, свеједно – мало је вероватно да ће њени домаћи помагачи то живи дочекати. Лако је било Империји да ономад сипа бомбе са пет хиљада метара. Ови су далеко ближе, надохват пушке, куке и мотике. А нека је само један одсто Срба спремно да их се лати, и то ће бити доста.
Ово није претња, само добронамерна дијагноза чињеничног стања. Тек да се зна.


3 mišljenja na „Корак до издаје

  1. у коментарима на више текстова сам писао више пута, поновићу и овде… дачић је био десна рука борисова и то годинама, дакле и он је жут… динкић је официр империје и ради за исту од рушења слобиног, а у влади води рачуна о финансијама империје, а не србије… снс је продала душу за мало власти, другачије неби дошли на врх… шта се од такве владе може очекивати? наставак већ виђеног! да ли се то може спречити? наравно да може, као што смо могли спречити и жуте, али нисмо… кључ је у нама, да тражимо, захтевамо, да их притискамо… ево, рецимо, истраживања јасно говоре да велика већина бира косово испред еу… зар то није довољан повод да навалимо из свих оружја на владу и тражимо да се такво мишљење народа већ од сутра поштује?што се тиче председника, једном сам написао да је он једина брана коначном отцепљењу косова и добио одговор, право у њушку, од наших патријотских талибана: "ако он треба да спречи отимање косова, онда боље да србије не буде"… мислим, шта се очекује од председника који је унапред окарактерисан као издајник, против кога смо водили немилосрдну антикампању и коме и даље не верујемо? лично, мислим да ће се тома држати устава и да је то, тренутно, једини начин да се спречи даље отимање косова, да је то пут за замрзавање овог неповољног стања, које нам, ипак, оставља какве такве могућности и да у том смислу томи треба помоћи… он нема леђа, он нема чак ни странку иза себе, он нема никога, а није председник силне државе, већ једне банана државице… дакле, ако му будемо одмагали, као што је то данас случај или ако будемо равнодушно чекали да видимо шта ће он да уради, добро бити неће… мислим, крајњи је час да се на једну страну окупе снаге које су спремне да бране државу и да му јасно и гласно дају подршку… ево, на пример, зашто неби прозивали уставни суд? да гласно одбројавамо дане, да тражимо да решавају по хитном поступку жуто рушење државе, па чак је и најспорији међу нама одреаговао и предао представку… то је пут! акција! морамо бити гласни, морамо томи пружити могућност да се осети јачи него што стварно јесте…

    Sviđa mi se

  2. Подржавам и пишем нешто на том трагу; сви ви овдашњи и још десетак других људи добићете то писаније на и-мејл, пошто ме занима ваше мишљење, сугестијењ и допуне, а не бих да дангубим распредајући ситна цревца као на форуму. Ради се о организовању ради распетљавања "војвођанског питања". Последњи је час да се пребројимо (мада знам да су многи против "пребројавања" по било ком основу) и да видимо шта ћемо и како ћемо. Лично, ако будем морао да се селим још један пут – тражи ми неку криво и суво дрво у Амазону да се бесим кад ми досади животарење. Амазон ми се свиђа јер не бих морао да мислим на огрев и гардеробу, а ови моји – ако су стока која не уме да функционише без камџије, нека се "уклапају".

    Sviđa mi se

  3. знао сам да мислиш слично… више бих волео да ја дођем код тебе на неки свињокољ, него да ти долазиш у амазонију, али ако загусти, има места за све србе а да се и не осети…

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s