Миодраже Костићу, једите ГМОвна!

догодило се оно што се у новијој економско-профитно-политичкој историји зове ГМ Геноцид, самоубиство око 250.000 индијских произвођача памука из Монсатовог ГМ семена, очајнка запалих у дугове ? У Индији се, наиме, господине Костићу, већ 5 година на сваких пола сата убије један пољопривредник због Монсантовог семена

Ви бисте то исто у Србији? Стерилно, ГМО семе, које пољоприведник, кад га једном засеје, мора да га изнова купује сваке године, а да потом плаћа роyалтиес и на сетву?

ако сви поцркамо од ГМО-а, па коме ћете да продајете свој јебени и нездрави шећер?

доста смо појели гована сервираних на сребрним тањирима корпорацијских профита, због којих смо сиромашили.

Image

 

Накнадно написана претходна напомена читаоцу:

Овај текст и мој став не могу и не треба да буду доведени ни у какву везу са извесним господином Николом Алексићем, нити његовим покретом, или његовим политичким ставовима нити његовим изјавама уопште, са којима се нити слажем нити их озбиљно схаватам и стојим на сасвим другом крају у односу на њих. Здрава сам особа и не патим од теорије завера, не желим да ширим панику или националну параноју, нити мислим да су ГМО или Харп створени с намером да униште људски, посебно, српски род.

Оштрији језик који је овде коришћен је употребљен због поруке коју сам хтела да пошаљем и згађености над интересима крупног капитала и због моје личне сумње да је Костићева изјава само најава да би се закон о ГМО у Србији могао променити, само због бриге о милионима, али не људи него долара. тачка.

Имам велико незадовољство да се бавим вама на овом блогу, Миодраже Костићу, јединим поводом којим реферишем на ваше љубавне изјаве према ГМО и свом профиту. Рекли сте:

Да ли је штета већа од употребе ГМ хране или да од глади умре неколико милиона људи у свету, велико је и озбиљно питање

Не знам где сте казали ову идиотарију и одакле, осим за лични профит, још црпете снаге и љубави за цело човечанство, али ова изјава ме је дубоко импресионирала. Ако човечанство о којем тако дирљиво бринете не сатре на време пошаст звану ГМО, сасвим сигурно ће у догледној будућности ГМО сатрти цело човечанство.

Зато вам се човечанство и онај његов део који живи у Србији из које сте ви тако фино измузли своје богатство, дубоко захваљује на овој глупавој и злој изјави. И сере са на њу.

Казали сте још:

Интерес Србије је да задржи органски здраву храну али не сме да занемари да је један од услова за пријем у СТО да прихвати употребу генетски модификоване хране.

какогод.

Волела бих да вас овим поводом исказане љубави према човечанству, ипак упознам са ова три пацова који су у гостима с разлогом. Пацови Ј, К и Л.

 

 Је ли вам драго што сте се упознали? Е, тако. Седите.

Господине Костићу. Ова три пацова су жртве тешких обољења јетре, бубрега и осталих виталних органа, с нелечивим и агресивним канцерима и низом различитих и нелечивих болести од којих ће умрети сигурном, али не довољно брзом, смрћу да се спасу свих мука.

Све ове болести су развили за само две године исхраном генетски модификованим кукурузним семеном корпорације Монсанто, рода НК603, што је најдужа студија икад предузета поводом испитивања ГМО ефеката на један живи организам.

Показало се да је Монсанто знао да би резултати оваквог истраживања довели до вишеструких озбиљних болести на експерименталној групи пацова, зато су нешто раније спровели муњевито, 90-дневно испитивање којим су доказали да мутација ћелија на живим организмима нема од ГМО и да је ГМО безбедан за људску и животињску употребу. Ма гле гњурца на бициклу!

Можда баш зато што је “безбедан”, ЕУ забрањује увоз ГМО хране и коришћење ГМО семена на својој територији? Можда зато што је безбедан, анти-ГМО организације у Америци покушавају да прогурају Пропозицију 37 којом се произвођачи обавезују да стављају на етикету обавештење о коришћењу ГМО у намирницама, а на то као одговор Монсанто троши преко 4 милиона долара за лобирање против?

 

Можда баш зато што је јефтин,  догодило се оно што се у новијој економско-профитно-политичкој историји зове ГМ Геноцид, самоубиство око 250.000 индијских произвођача памука из Монсатовог ГМ семена, од 2008. па на овамо, познатог као Гт цоттон, очајнка запалих у дугове због којих су себи одузимали животе тако што су пили Монсантове пестициде? У Индији се, наиме, господине Костићу, већ 5 година на сваких пола сата убије један пољопривредник због Монсантовог семена:

Bt cotton seeds are 1,000 percent more expensive than traditional seeds. To purchase Bt cotton seeds, as they must do each year, because the seeds produced by Bt cotton are sterile, most Indian farmers must borrow the money they need at exorbitant interest rates. As crop yields decline, and as crops fail because of drought or parasite and insect infestations, farmers are unable to repay their growing debts to local moneylenders. Indian farmers growing other Monsanto-developed GM crops are caught in the same deadly spiral.

Ви бисте то исто у Србији? Стерилно, ГМО семе, које пољоприведник, кад га једном засеје, мора да га изнова купује сваке године, а да потом плаћа роyалтиес и на сетву?

Because Monsanto owns the very patent to the genetically modified seed, and is charging the farmers not only for the original crops, but the later harvests as well.

Господине Костићу. Жалим време које сте ми одузели и пажњу коју сте ми скренули на себе. Желим вам да се вратите на глупаве ступце жутих недељника и месечника где се дуго царевали са својим љубавним животом којим сте угрожавали само своју репутацију, а не и милионе људи. Наставите да будете краљ шећера у овој горкој и јадној земљи, не смета ми. Само, престаните да се мешате више у човечанство, молим вас, па макар и у онај његов део који живи у Србији.

Јер смо се већ доста најели хране произвођача који не брину о нашем здрављу, и довољно налечили лековима произвођача који још мање брину о нашем здрављу. И доста смо појели гована сервираних на сребрним тањирима корпорацијских профита, због којих смо сиромашили. Па ако смо сироти, не морате још и да нас трујете да бисте се даље богатили. Размислите, ако сви поцркамо од ГМО-а, па коме ћете да продајете свој јебени и нездрави шећер?

Зато ми дозволите да вас заузврат почастим онако како сте заслужили горњом изјавом, са све шећером у коцки: Једите ГМОвна.

Без имало поштовања,

Тања

 http://www.mooshema.com

 

Jedno mišljenje na „Миодраже Костићу, једите ГМОвна!

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s