Тијери Мејсан: САМО ЗА ШЕШИРЏИЈУ И ДРУШТВО ИЗ ЋОШКА („наша два народа ће се спонтано поново наћи“)

Француска је, као члан НАТО, морала да учествује у нападу на Србију. Али, она је то учинила невољно и тајно помажући Србији. Више је помогла Србији него што ју је званично бомбардовала.

Србију је исцрпла серија ратова, нарочито освајање Косова од стране НАТО. Јер, овде се заиста ради о освајачком рату

Мој став није антиамерички, већ антиимперијалистички, и мислим да је амерички народ још једна жртва политике својих лидера.

Историјски, ЕУ је створена у складу с тајним клаузулама Маршаловог плана. Она је, дакле, створена пре НАТО, али је заправо елемент истог пројекта англосаксонске доминације.

десио се војни пуч, који је трајао неколико сати, довољно дуго да би пучисти наметнули своју политичку линију: стално вандредно стање унутар државе и глобални империјализам ван ње.

Ове догађаје је осмислила једна затворена групација: штраусовци, тј следбеници филозофије Леа Штрауса.
Ради се о истим особама које су организовале распад Југославије.

Иран је носилац револуције. Иран је тренутно једина велика држава која предлаже модел друштвене организације који представља алтернативу у односу на амерички начин живота. Иранци су мистичан и истрајан народ.То је држава од 75 милиона становника, који су спремни да погину за отаџбину.

Image

Тјери Мејсан, аутор књиге „Велика лаж“, о 11.септембру, оснивач и аналитичар мреже ”Волтер”, говори за ”Геополитика”.
Господине Мејсан, ви сте планетарну славу стекли књигом ”11. 9.: Велика лаж”, која доводи у сумњу званичну верзију америчких власти о ”терористичком нападу” од 11. септембра 2001. Можете ли укратко рећи шта се заиста десило 11. септембра, шта је погодило или експлодирало у згради Пентагона, обрушавајући авион или нешто друго, као и шта се догодило с авионима који су ударили у Куле близнакиње, односно са трећом зградом поред кула…
– Изненађујуће је то што је светска штампа пренела званичну верзију, прво зато што је апсурдна, а друго зато што не успева да објасни један део догађаја.
Идеја да су један фанатик из неке пећине у Авганистану и двадесеторо појединаца, наоружани ножевима, могли да униште Светски трговински центар и да ударе на Пентагон пре него што је најмоћнија војска на свету успела да реагује, није достојна чак ни једног стрипа. Али, што је прича гротескнија, то западни новинари постављају мање питања.
Такође, званична верзија не спомиње берзанске спекулације око фирми које су биле жртве напада, ни пожар у помоћној згради Беле куће, ни срушену трећу кулу Трговинског центра тог поподнева. Ти догађаји уопште нису били споменути у завршном извештају комисије председничке истраге.
Такође, уопште се не прича о једином важном догађају тог дана: после напада на Wорлд Траде Центер, противзаконито је активиран владин план континуитета. Постоји једна процедура у случају нуклеарног рата. Ако дође до уништења грађанске владе, њу онда замењује алтернативна војна влада. Тај план је активиран у 10.30 часова, иако су грађанске власти још биле у могућности да обављају своје дужности. Власт је предата војсци, а они су је вратили тек у 16.30 часова. За то време, командоси су отишли по скоро све чланове Конгреса, као и чланове владе, како би их одвели до атомских склоништа. Дакле, десио се војни пуч, који је трајао неколико сати, довољно дуго да би пучисти наметнули своју политичку линију: стално вандредно стање унутар државе и глобални империјализам ван ње.
Патриотски акт је поднет Сенату 13. септембра. Не ради се о закону, већ о дебелом антитерористичком законику, који је писан у тајности две-три године раније. Петнаестог септембра Буш је одобрио план „глобалне матрице“, који је успоставио распрострањен систем отмица, тајних затвора, тортура и убистава. На том састанку је одобрио и план за нападе на Авганистан, Ирак, Либан, Либију, Сирију, Сомалију, Судан и Иран. Као што можете да видите, половина тог плана је већ реализована.
Те атентате, тај пуч и злочине који су уследили, организовала је тзв. дубока држава (у оном смислу у коме се тај израз користи када се описује тајна војна влада у Турској и Алжиру). Ове догађаје је осмислила једна затворена групација: штраусовци, тј следбеници филозофије Леа Штрауса.
Ради се о истим особама које су организовале распад Југославије. Подсетимо се, на пример, чињенице да је политички саветник Алије Изетбеговића био Ричард Перл, да му је Осама бин Ладен био војни саветник, а саветник за медије Бернар Анри Леви.

Та ваша књига и антиамерички став који сте ви слободно пласирали преко ваше независне мреже „Волтер“ били су извор проблема које сте ви лично имали с администрацијом бившег председника Француске Николе Саркозија. Реците нам нешто више о томе, пошто сте у тексту којег сте објавили о господину Саркозију „Операција Саркози: Како је ЦИА поставила свог агента на место председника Француске“, изнели деликатне информације, које подсећају на политичко-криминалистички трилер.

Мој став није антиамерички, већ антиимперијалистички, и мислим да је амерички народ још једна жртва политике својих лидера. Што се тиче Николе Саркозија, открио сам чињеницу да се у младости о њему у Њујорку бринуо амбасадор Франк Виснер Џуниор. Ради се о једном од најважнијих кадрова ЦИА, коју је основао његов отац Франк Виснер Старији. Дакле, Саркозијеву каријеру је у потпуности обликовала ЦИА. Тако да нема ничег изненађујућег у томе што је он, чим је постао председник Француске, бранио интересе Вашингтона, а не интересе француских грађана.
Срби врло добро знају ко је Франк Виснер Џуниор: наиме, он је тај који је организовао једнострану независност Косова као специјални изасланик америчког председника.
Све сам то објаснио када сам учествовао на Форуму евроазијских медија у Казахстану, као и у једном чланку за руски часопис Однако. Игром случаја, десило се да је тај чланак објављен за време рата у Грузији, у тренутку када је Саркози путовао за Москву. Премијер Владимир Путин је поставио часопис на сто пре него што је почео да разговара са Саркозијем, што, наравно, није нимало олакшало њихове односе.

Да ли се може очекивати напад на Иран, и у случају војне интервенције каква би била улога Израела? Да ли је напад на нуклеарна постројења стварни циљ Тел Авива или Израел у ту авантуру гурају неке глобалистичке структуре, заинтересоване за ширу дестабилизацију међународних односа?
Иран је носилац револуције. Иран је тренутно једина велика држава која предлаже модел друштвене организације који представља алтернативу у односу на амерички начин живота. Иранци су мистичан и истрајан народ. Они су Арапе научили уметности побуне и противе се пројектима ционизма не само у региону, већ и у свету.
Упркос прављењу буке, Израел није у стању да нападне Иран. А САД су одустале од тога. То је држава од 75 милиона становника, који су спремни да погину за отаџбину. Док израелску војску чине млади људи чије је војно искуство ограничено на расистичко насиље према Палестинцима, америчка војска је састављена од незапослених људи који не намеравају да погину за бедну плату.

Како оцењујете стање у Србији, као и тежак пут кроз који су Срби прошли у последње две деценије?
Србију је исцрпла серија ратова, нарочито освајање Косова од стране НАТО. Јер, овде се заиста ради о освајачком рату, који је завршен ампутацијом дела државе и признавањем од стране НАТО чланица једностране независности базе Бондстил, тј. НАТО базе.
Већина Срба је помислила да треба да се приближи Европској унији. Али, то значи игнорисање чињенице да је ЕУ само цивилна страна једног јединог новчића, на којем је НАТО она друга, војна страна. Историјски, ЕУ је створена у складу с тајним клаузулама Маршаловог плана. Она је, дакле, створена пре НАТО, али је заправо елемент истог пројекта англосаксонске доминације.
Могуће је да ће критика евра довести до дислокације ЕУ. У том случају, земље као Грчка и Србија ће се окренути ка Русији, с којом деле много културних елемената и исту тежњу ка правди.

Србији се на мање или више директан начин сугерише да се одрекне Косова зарад уласка у Европску унију. Ви имате велико знање и искуство у међународним односима, те вас искрено питамо за савет шта Срби треба да чине на плану унутрашње и спољне политике?
– Није на мени да дајем савете. Што се мене тиче, жао ми је што су неке државе признале освајање Косова од стране НАТО. Од тада је Косово постало средиште трговине дрогом ка Европи, дрогом која се гаји у Авганистану под строгим надзором америчких трупа. Ниједан народ није том независношћу ништа добио, а нарочито не Косовари.

Између Француске и Србије постојало је некада јако савезништво, које је учешћем Француске у оквиру НАТО пакта у бомбардовању Србије 1999. умногоме обесмишљено. Ипак, и у Француској и у Србији постоје многи који не заборављају „пријатељство по оружју“ из Првог светског рата и који сматрају да треба ревитализовати покидане културне везе. Да ли ви на то гледате на исти начин?
– Знате да је један од мојих пријатеља, са којим сам написао књигу „Пентагејт“ о нападу на Пентагон 11. септембра ракетом, а не фантомским авионом, командант Пјер Анри Бинел. Њега је НАТО ухапсио за време рата због шпијунаже у корист Србије. Касније је враћен у Француску, где је осуђен на две године затвора, уместо на доживотну казну. Ова пресуда је, у ствари, доказ да је деловао по наређењу својих старешина.
Француска је, као члан НАТО, морала да учествује у нападу на Србију. Али, она је то учинила невољно и тајно помажући Србији. Више је помогла Србији него што ју је званично бомбардовала.
Данас је Француска у још горој ситуацији. Њом влада елита која се подредила Вашингтону и Тел Авиву како би заштитила своје економске интересе. Надам се да ће моји сународници, који деле дугу револуционарну историју, на крају отерати с власти те корумпиране елите. И надам се да ће Србија у исто време повратити своју ефективну независност. Тада ће се наша два народа спонтано поново наћи.
(Разговор водио: Слободан Ерић
Превод са француског: Светлана Максовић)

 

http://www.intermagazin.rs

13 mišljenja na „Тијери Мејсан: САМО ЗА ШЕШИРЏИЈУ И ДРУШТВО ИЗ ЋОШКА („наша два народа ће се спонтано поново наћи“)

 1. највећи заверолог међу нама је брм!
  „Француска је, као члан НАТО, морала да учествује у нападу на Србију. Али, она је то учинила невољно и тајно помажући Србији. Више је помогла Србији него што ју је званично бомбардовала.“
  не Француска, него појединци… није то исто… рецимо онај официр што су га судили за одавање тајни, сам Мејсан и многи други интелектуалци… а Француска нас јесте жестоко бомбардовала, ма колико се хвалила да је спасла бгд мостове…

  Sviđa mi se

  • то је ко кад би рекао да Србија јесте против белорусије.. или либије нпр. .. добро баш и ниеј јер су французи протестовали масовно против бомнбардовања Србије а ми нисмо нпр. против бомбардовања Ирака (за разлику од Загреба) или Либије…

   Sviđa mi se

   • ух, сећам се непрегледних маса француза на улицама, паде влада, повукоше се из нато бомбардовања

    Sviđa mi se

  • ne damo mostove!
   Ko jebe Slobodu Чачак, Крушик Ваљево, Прву искру Барич, рафинерије нафте и ЕИ Ниш… Архизлочин су рушење зграда генералштаба и МУП-а, са посебним освртом на патње београђана који су тих 78 дана уместо на сплавове и шетње поред две најлепше реке, увече одлазили у склоништа. Не знам да ли ми се само причињава брме, али рекао бих да су теби некако важнији мостови и разне зидине него људи?

   Sviđa mi se

   • мостови су важнији… мислим,то су мостови пријатељства жртава и њихових крвника

    Sviđa mi se

   • volim drpa kad donosi patriJOtske zaključke iz premisa iz kojih naravno ne proizilazi.. ljudi nisu bili tema posta ,samo mostovi… али рекао бих да теби некако Beograđani ne spadaju u ljude..

    Sviđa mi se

   • Brme, prvu NATO raketu na neki vojni cilj u Republici Srpskoj igrom slucaja lansirao je bas francuz sa Miraza. A narocito mi je slatko sto je vise Francuza protestovalo protiv NATO bombardovanja Beograda nego sto je ’94. Beogradjana diglo svoj glas protiv bombardovanja Republike Srpske. To moze da bidne i patriJotizam (prema potrebi), ali pre ce biti da se radi o sramoti Beograda. A sta je molicu lepo falilo estradnim zvezdama koje su radnu obavezu vrsile na mostovima? Mozda su na mostovima mogli da pevaju i neki drugi, ali nisu bili tu… Kao sto nikad nisu ako nije lova u pitanju.

    Sviđa mi se

  • е, има још један споменик да им дигнемо, у облику моста који спаја бомбардер и голоруке таргетовце

   Sviđa mi se

 2. Мостови у Бг нису гађани јер су осигурани код Лојда а што се тиче „таргетоваца“ то је била само још једна од представа „патриЈотског“ лудила.

  Sviđa mi se

 3. Чепркајући по историји, у својој потрази за одговорима о нашој пропасти, налетео сам на веома интересантне стварчице о Франачком царству. Рецимо у почетку, није постојало ништа осим цркве и царине, да би се тек касније ствари развијале. Овај детаљ ме је нагнао да размишљам о Еу и шта се ту заправо ради. Изгледа да је Еу заправо Франачко царство, имаш Рим (Ватикан), Германе као главне (а нема већих германа од Немаца) и царину (тј економију).

  Sviđa mi se

   • Јбт,Брм-е
    Јел постоји и један концепт на овоме јебеном свету који се не заснива на обнови фиктивне идеализоване прошлости?

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s