Никола Варагић: Коме одговарају и коме служе запослени у ВОА и БИА?

 Слика

Грађани Србије заборавили су на аферу “Галеника“, аферу “вакцина“, затим “Политика“ и “Агробанка“, “Шарић“, па на аферу “банана“, итд. Сада је актуелна афера “млеко“. То је настрашнија од свих афера.

 Прво, у случају да млеко садржи алфатоксин изнад дозвољене количине, сасвим је могуће да је алфатоксин доспео и у месо и јаја.

 Друго, ако је ово прво тачно, али и ако није тачно, ово је удар на пољопривредни сектор Србије.

 Афера “млеко“ је напад на Србију, на грађане Србије, на Србе – овај напад може се поредити са нападом Нато алијансе на Србију 1999. године.

 Међутим, полиција и војска не реагују. Држава је нападнута, а они, шта раде? Тргују оружјем, дрогом, досијеима… као и до сада.

 Време је да их питамо: коме ви служите, за кога радите? Да ли је могуће да сте толике кукавице? Да ли сте окрили ко стоји иза афере “млеко“? Шта сте предузели?

 Делује ми као да запослени у службама као што су Војно-обавештајна агенција (ВОА) и Безбедносно-информативна агенција (БИА) одговарају и служе само својим надређенима: министрима полиције и одбране, потпредседнику и председнику владе и председнику државе. А коме њихови надређени служе? Погрешно је то што раде запослени у ВОА и БИА. Запослени у ВОА и БИА (треба да) одговарају и служе свом народу, грађанима Србије, брину о интересима своје државе.

 Млеком се хране бебе и деца. Играјући се са квалитетом млека, неко се игра са здрављем свих бебе, деце и људи у Србији, неко се игра са српским народом, и тај неко се налази у Србији. Људи који стоје иза ове афере живе и раде у Србији, део су система и власти, имају своје људе унутар државних институција – а запослени у ВОА и БИА – ћуте. Запослени ВОА и БИА не реагују, дозвољавају да се две највеће странке међусобно оптужују, уместо да изађу у јавност са подацима ко стоји иза ове афере – и ухапсе све људе који стоје иза те афере. Какви су то људи, какви су то Срби, ти што сада раде у ВОА и БИА, када после толико дана не реагују а постоји могућност да ће то млеко негативно утицати здравље милиона грађана Србије, на стотине хиљада беба и мале деце? Да ли је могуће да су сви запослени у ВОА и БИА толико мали људи, зар је могуће да их није срамота? Мене не занима шта кажу политичари, мене занима шта кажу директори ВОА и БИА о афери “млеко“. Наравно, не ови који су сада на положају, од њих то не очекујем, и ови и они пре њих ћутали су у вези свих претходних афера, нису се оглашавли ни због сумњивих приватизација. Држава је под окупацијом – а они иду на посао. Какав посао, шта они раде? Зашто их уоште плаћамо, зашто постоје војска и полиција када је држава окупирана? Они су део окупационих снага.

 Нападнуте су бебе у Србији, нападнута су деца у Србији, угрожено је стотине хиљада беба и деце, а службе као ВОА и БИА не реагују, запослени у тим службама плаше се шта ће неки политичар да мисли о њима. Плаше се смене? Какве људине, какви мушкарци, какви војници и официри!

 Нападут је пољопривредни сектор у Србији, дакле, угрожен је економски развој Србије, нападнут је сектор који има највише потенцијала, чијим развојем може доћи до приредног препорода Србије, угрожен је национални ресурс – “српска нафта“, и то, како ствари стоје, од стране ГМО лобија који жели да увози ГМ храну, а службе као ВОА и БИА не реагују, запослени у тим службама плаше се шта ће неки политичар да мисли о њима. Плаше се смене? Какве људине, какви мушкарци, какви војници и официри!

 На Западу су ГМО лобисти покренули кампању против својих противника тако што убеђују људе да је природна-органска-конвенционална храна штетна по здравље људи, а да је храна изашла из њихових лабораторија здрава. Толико су луди ти из ГМО лобија. Да постоје службе безбедности у Србији и да у њима раде људи, Срби, сада би већ знали да ли је тачно да ГМО лоби стоји иза целе афере, односно, да имамо службе безбедности у којима раде људи, Срби, до ове афере и не би дошло, они би то зауставили пре него што би се “прича“ појавила у јавности. Међутим, главни (бар у јавности) ГМО лобиста у Србији, пословни партнер корпорације Монсанто, власник српске компаније МК Комерц, док траје афера “млеко“, добија од антимонополске комисије одобрење да купи грчке шећеране у Србији и сада контролише 80% тржишта шећера у Србији. Док, наводно ГМО лоби, прави панику са афером “млеко“, главни ГМО лобиста у Србији постаје власник свих шећерана. Несумњиво, власник МК Комерца има огроман утицај у Србији, има добра “леђа“. Плаше га се чак и директори ВОА и БИА, плаши га се и начелник ГШ ВС. Наравно, власник МК Комерца није сам у том послу, није једини ГМО лобиста у Србији.

 Постоји и друга верзија ко стоји иза афере “млеко“. Помиње се прошлогодишњи род кукуруза у Србији који је био заражен, а који, изгледа, није био уништен, већ је, некако, доспео у ланац исхране, прво стоке, а затим и људи. Можемо да претпоставимо да ту није било саботаже, да нико од људи није заразио тај кукуруз, већ је природа, лоши природни услови, учинила своје. Можемо да претпоставимо  да су у ланац исхране тај заражен кукуруз пустили Срби, и то можда неке патриЈоте, а не странци, и то само због личног профита. Дакле, можда су одређени Срби, који немају везе са ГМО лобијем, због личних интереса угрозили здравље стотина хиљада беба и деце у Србији. Морамо да претпоставимо и да је неко из ГМО лобија тек после сазнања да је кукуруз заражен одлучио да се кукуруз не уништава већ убаци у исхрану, да би неколико месеци касније (сада) покренуо аферу “млеко“. Такође, можемо да претпоставимо да нико из ГМО лобија није учествовао у не-уништавању зараженог кукуруза и одлучивању да се тај кукруруз користи у ланцу исхране, можемо да претпоставимо да су одговорни у државним институцијама сада одлучили да оптуже ГМО лоби да стоји иза свега, јер нису радили свој посао (на пример усвојили прописе за исхрану стоке и касније контролисали) или су починили неко кривично дело (стављањем зараженог кукуруза у промет). На крају, можда су ГМО лобисти, тек када је алфатоксин ушао у ланац исхране због корумпираних српских политичара, тајкуна, здравствених и ветеринарских инспектора, обавештајаца, официра… одлучили да целу ситуацију искористе – да изађу у јавност због наводне бриге за здравље људи а у суштини да би “доказали“ да и природно-органски-конвенционално узгајан кукуруз (биљка) може бити штетна по здравље и да је решење ГМ семе које они производе.

Међутим, зашто све ово да претпостављамо, шта раде, понављам, запослени у ВОА и БИА? Зар није њихов посао да тачно знају ко стоји иза афере и да све одговорне уахпсе – без обзира да ли се ради о председницима две највеће странке, председнику државе или владе, осталих девет тајкуна са листе десет најбогатијих српских тајкуна, итд.? Надам се да се директори ВОА и БИА не бране речима типа “то није у складу са законом“ или “то је државни удар“ или “морамо да мислимо на међународни углед Србије“, јер би са таквом “одбраном“ само потврдили да је све ово што сам о њима написао тачно. Какве законе они поштују, какав поредак они одржавају, ако неко угрожава животе беба и деце у Србији, ако покушава да уништи најважнији ресурс који имамо? Какав углед да чувају, у чему је Србија у овом тренутку угледна држава у свету? Шта припадници ВОА и БИА раде када су “шефови“ корумпирани или су сарадници окупатора? Очигледно раде оно што једино знају и што раде већ деценијама – део су криминалних група, учествују у корупцији и издаји, прате, прислушкују и хапсе (нека и убијају) само оне који могу да угрозе њихове личне интересе, односно “поредак“.  

 Да ли се грађани Србије зато, још увек, толико плаше припадника “тајних служби“ иако грађани одавно нису мали “пионири“ – зато што у “службама“ раде не-људи? Бесмислено је тражити одговоре и одговорност од министра пољопривреде, министарке здравља и челника највеће опозиционе странке. Грађани Србије одговоре и одговорност треба да захтевају од директора ВОА и БИА. Они су “чувари нације“. Зашто нико никада њих не помиње? А са друге стране “војска је национална институција у коју грађани имају највише поверења“. Зар афера “млеко“ није најбољи пример како те службе НЕ-раде оно због чега и постоје? Односно, ако они нису “чувари нације“, да то и сви (остали) знају и да више нико од грађана у Србији то од њих не очекује, већ да размишљамо како да спроведемо реформу тајних служби и како да се кроз ту реформу ослободимо оних који служе окупаторима, који раде против свог народа и своје државе.

 Да ли у тим службама треба да остану на радним местима они који су сада тамо ако не сазнамо за неколико дана ко је одговоран за аферу “млеко“, ако не буде ухапшен неко ко је на вишој позицији у друштву од електричара (пример из Новог Сада где пред судом одговара електричар који је био задужен за инсталације у дискотеци која је изореа у пожару а где су погинули млади људи, а није оптужен нико из локалне власти, МУП-а и служби инспекција који су одговорни јер је та дискотека радила иако није испуњавала све услове за безбедност)?

13 mišljenja na „Никола Варагић: Коме одговарају и коме служе запослени у ВОА и БИА?

 1. Службе безбедности НИКАД стварно не подносе извештај јавности, оно што њихови начелници баљезгају пред скупштинским одбором једном годишње је само списак општих места, и ти сам би га саставио без икаквих проблема, на основу дводневног праћења србијанских медија. И то није измишљотина наших служби, исти случај је у целом свету. И тако треба да остане; замисли да директори БИА и ВБА крену да да дебатују о операцијама са Вјерицом Радетом и Срђаном Миливојевићем?!

  Оно што је овде стварни проблем, састоји се у томе да се са информацијама које службе достављају у политичким круговима тргује на велико. У рукама политичара (изабраних лица која данас јесу – сутра нису) је концентрисана огромна моћ, која се преко њих прелива у руке неформалних центара моћи: Тајкуна, страних служби, завереничких организација, итд. Што се тиче „млечне афере“ смео бих да ставим руку у ватру да је реч о борби два лобија преко леђа потрошача. Ниво дозвољених аФлатоксина у млеку административном мером Владе, наводно ради усклађивања са прописима ЕУ умањен је за десет пута (са дојучерашњих дозвољених 0,5мг/литар млека на нових 0,05мг/литар). Лично, мислим да је такав захтев из ЕУ дошао да би се уништила домаћа конкуренција, а зашто наши „европејци“ пристају на све што долази из прека – друга је тема.

  Оно што је важно, то је да је у остатку света а нарочито у САД дозвољени ниво афлатоксина 0,5мг/литар и да није забележен случај да је неко несумњиво добио рак пијући млеко (барем га ја нисам нашао сурфујући на нашем и англофонском нету).
  Друго, адитиви и контзерванси који се додају месним прерађевинама су много канцерогенији и габаритно присутнији у прехрамбеним производима него што је то случај са микотоксинима у млеку; због чега нико не тражи повлачење из промета свих месних конзерви, виршли, паризера – за које је очигледно да су резултат муљања са хемикалијама којих у месу не би смело да буде, биљним протеинима (соја, све присутнија ГМ соја из Монсанта коју сељаци широм Војводине кришом сеју на скривеним местима)? Да ли је могуће визуелно открити од чега је направљена „пилећа посебна кобасица“? Или било која виршла?
  Али наравно, то никог не занима, то нико и не испитује јер су ПРОИЗВОЂАЧИ МЕСНИХ КАНЦЕРОГЕНИХ ПРОИЗВОДА СВИ ДО ЈЕДНОГ ТАЈКУНИ КОЈИ ФИНАНСИРАЈУ ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ. За разлику од њих, произвођачи сточне хране из које афлатоксини доспевају у млеко су СРБИЈАНСКИ СЕЉАЦИ, на које политичари ипак не могу да утичу у мери у којој би желели; ако се сељаку не свиђа цена млека коју му намећу прерађивачи, он прода или покоље краве, а кукурузом који је произвео за њихову исхрану – почне да тови свиње… Или га прода.
  Дакле, он је превише жилав и непогодан за манипулацију и њему под хитно треба стуцати рогове. То ће се десити када тржиште сточне хране буде преплављено јефтиним ГМ концентратима и премиксима. Тржиште месних прерађевина је већ преузето од стране увозничког лобија који узгред буди речено – стишњену шунку прави од свињских глава које у ЕУ добија бесплатно јер се оне тамо углавном не прерађују (потребна стручна радна снага која свој производ не може да наплати јер је у већини тих земаља храна јефтина у односу на бруто приходе запослених).

  Оно што овој земљи недостаје су институције које имају реалну моћ да гоне прекршиоце закона без обзира на то из које су странке или лобија. И ’91. органи војне безбедности су знали све што треба да знају о сецесионистичким паравојскама, једино није било политичке одлуке да се према њима предузму акције; надам се да нико овде не заговара одметање служби безбедности и легализацију њихових евентуалних неконтролисаних акција?!

  Србија мора да се учи демократији, а то школовање је неопходно на свим нивоима – од врха државе до курира у месној заједници. Докле год неки политичар, због „снаге функције на којој се налази“ буде могао да заустави неку истрагу, да прикрива финансијера странке на чијем је челу, заштити проневеритеља „јер и други раде исто“ – нема нам напред; наставићемо да се копрцамо као пример оријенталне деспотије у срцу Европе.
  А то што кобајаги имамо право да кењамо по порталима, то је врхунац подвале: Причај шта ‘оћеш, ја терам по свом. Да је ћопави Тита само пустио Србље да лају по кафанама без страха од УДБ-е, још би био на власти, „таквом човеку“ сами Срби не би допустили д’умре.

  Sviđa mi se

 2. Службе безбедности Варагићу, не могу нити требају да делују саме од себе. Оне су ту да скупљају информације и да их достављају политичарима који онда одлучују о томе шта да се ради. Оне НИКАДА не делују на своју руку, већ су само инструмент у рукама људи који поседују моћ.
  Што се тиче „афере“ млеко као и осталим „аферама“, проблем лежи у томе што је Србија, пошто је војно поражена на Косову, фактички нема суверенитет над својом територијом нити и једну одлуку може донети на своју руку. Два су разлога за ово. Први је очигледан, јер јој се не допушта да донесе одлуку на своју руку, међутим други је још поразнији а то је да она и да може не уме да донесе одлуку која је исправна. Једноставно у елити у Србији се запатила једна бизарна филозофија која чини да та елита живи у издвојеном свету који везе са реалношћу нема. Она ту своју „реалност“ пројектује на масе и чини да њена „реалност“ постане реалност свих. То је мајка свих конфликата и главни кочничар опоравка Србије.

  Sviđa mi se

  • Зар добро обавештени обавештајци лојални свом народу и својој држави треба да буду инструмент елите која има бизарну философију и живи у издвојеном свету који нема везе са реалношћу?

   Sviđa mi se

   • Никола, у томе је основни проблем: Грађани, тј, МИ смо ти који су од људи са бизарним животним филозофијама начинили елиту. Тајне службе морају да извршавају налоге политичара (у супротном, људи које нико није бирао постају прави власници државе), али они нису одговорни јер бирачи управо најгоре, најбизарније ликове опет и поново бирају за своје вође. МИ смо ти који немамо јасан став о томе како држава треба да изгледа, с ким треба да сарађује а од кога да се клони, да ли желимо државу која ће са суседством сарађивати под присмотром неког великог, јаког и утицајног, или ће водити своју политику, гледати првенствено сопствени интерес и интерес соственог становништва, итд.

    Пример како изгледа држава која више води рачун о томе какав утисак ће оставити у комшилуку је Тадићева Србија, а пример националне државе са јасним интересима и оданим савезницима је Израел. Исту компарацију можеш да направиш са БИА и МОСАД; док једнима у канцеларији директора седе страни обавештајци високог ранга, други су – мада најоданији савезник Империје на Блиском истоку ипак способни да изведу акције попут оне у Ентебеу, у Аргентини (отмица Ајхмана), итд. Дакле, сигуран сам да ће у року сутра, само под условом да на власт у Србији дође национално одговорна гарнитура политичара – све обавештајне и контраобавештајне службе прорадити као сат, јер је реч о професионалцима међу којима додуше има и доста неспособног и некомпетентног света, али већина су стручњаци који се својом струком баве на начин како им то испланирају руководиоци; пар страних шпијуна ће завршити под истрагом и у Забели, неки ће отићи у „заслужену“ пензију и то је то. Али, претходно грађани морају да ураде оно што је до њих. Да се информишу о постојећој понуди на политичкој пијаци и исправно одаберу.

    Sviđa mi se

   • Да ли је то могуће што ви говорите?

    Како да они који много боље од грађана знају те са бизарним биографијама и никада нису никога од њих спречили да дође на високи положај, или га тамо ухапсили, нити су икада на било који начин заштитили државу и народ у последњих 13 или 23 године, сада одједном да раде као сат, као професионалци?

    Мислим да Србија мора да ствара нове службе, са новим називима.

    Sviđa mi se

 3. „Како да они који много боље од грађана знају те са бизарним биографијама и никада нису никога од њих спречили да дође на високи положај…“

  Човече божји, ти са „бизарним биографијама“ су лица изабрана на изборима! Бирачи имају право да за своје представнике изаберу и људе са „бизарним биографијама“, зар је могуће да то вама није јасно, да мислите како би нека служба безбедности требала да арбитрира између бирача и кандидата?! Полиција (и службе безбедниости) је та која по Уставу мора да открива извршиоце кривичних дела (а оне то углавном и чине), да их пријави надлежном органу правосуђа (тужилаштву) а он одлучује шта ће учинити са подацима који су му на располагању. Да ли ће да их употреби као основ за кривични прогон означених лица, да ли ће их показати политичару који га је ПОСТАВИО (правосудни и органи МУП-а се не бирају него постављају, сви осим министара) па да их овај употреби у некој политичкој борби као средство за притисак на конкуренцију, или ће једноставно и сам покушати да уцени лице које су „службе“ осумњичиле као извршиоца кривичног дела.

  Наравно да је ово лоше решење, да је пуно рупа и могућности за злоупотребе, али је једино законито и алтернатива му је нека нова ОЗН или УДБ-а. Да подсетим, на Голом отоку су чланови некадашње КПЈ „преваспитавани“ не на основу одлуке суда (то није био затвор) већ на основу одлуке органа државне безбедности. Много је случајева лажног пријављивања, пријављивања и уништења људских карактера и живота из најбиозарнијих побуда, попут оне да је неко имао лепу жену на коју је око бацио неки „заслужни појединац“, који се изјаснио „за Тита“ и остао на „правој“ страни. Да је клинац који је од оца повучен за уво због кеца из математике, пријавио да је од оца чуо виц о „највећем сину народа и народности“… О кривици пријављених лица и административним мерама које против осумњиченог треба предузети није одлучивао суд већ начелник локалне УДБ-е. Зар је могуће да се неко залаже да се то време врати, а декларише се као антикомуниста? Па није антикомунизам из комунизма узети оно што ти се допада а одбацити оно што се допада већини становништва; онај ко се залаже за повећање надлежности тајних служби а за „тржиште и приватизацију“, за најригиднији капитализам у коме запослени (а нарочито незапослени) немају никаква права (ако им се не свиђа дневница коју газда нуди – могу да иду на биро, увек је довољно сиротиње која ће радити и за мање) јесте антикомуниста али је нажалост – фашиста.

  Комунизам као и фашизам је прегазило време и остали су у „ропотарници историје“; оно јес’ да ми овде фашизам као друштвено уређење никада нисмо имали, али само захваљујући „препаметном“ Љотићу који је имао лош маркетинг и није умео ширим слојевима грађана да приближи своје идеје. Уосталом, изгледа да га шири слојеви нису ни занимали; задовољавао се тиме да га разумеју понеки поп и пропали радикал… Тако је и завршио са 1,84% подршке на последњим изборима (што ми је ово однекуд познато).

  Оно што мора уследити на политичкој сцени Србије је окупљање, али не оно које покушавају да изведу Цвијановић и компанија, него окупљање понижених грађана – губитника у последњих двадесетак година. Неко је изгубио имовину, неко је остао без стана иако је био први на ранг листи, неко је остао без посла… Једни су изгубили РСК, други Космет… То ће бити окупљање где нико никога неће питати ко су му родитељи, где је ко био ’45, ко жали за Југославијом а ко за кумом који је постао душманин. Сви ће имати заједнички интерес да набеђене „стручњаке“ за све и свашта сместе тамо где им је место и скину их себи са врата. Нажалост, ако не успе окупљање у једну коалицију патриотских снага (због различитих идеологија), уследиће нека врста револуције где ће постојеће „службе“ победницима давати податке о пораженима – чија ће крв потећи улицама. И од којих ће неко, за једно извесно време направити хероје и „мученике“ по већ виђеном рецепту за замену теза. Надам се да ће се Превратници и овог пута наћи на правој страни.

  Sviđa mi se

 4. Човече божји 🙂 многи са тим бизарним биографијама учествују у крупном организованом криминалу, посебно привредном, и не знам шта је посао тих служби ако не да помогну позитивну селекцију тако што ће радити свој посао. Али да би то радили мора да постоји позитивне селекције код њих, а тога, изгледа, нема.

  Sviđa mi se

  • ВОА значи Војна ОБАВЕШТАЈНА Агенција – значи, посао њених оперативаца и њихових шефова је да ОБАВЕШТАВАЈУ претпостављене у ланцу командовања о стварима које су сазнали бавећи се својим послом. БИА је БЕЗБЕДНОСНО ИНФОРМАТИВНА Агенција – дакле, ЧУВАЈУ оно што им је поверено на чување и ИНФОРМИШУ претпостављене институције о сумњивим појавама. Они по Уставу немају овлашћења да врше ИСТРАГЕ јер је то право резервисано за ПРАВОСУДНЕ органе. Те агенције по новом, чак немају право ни да лишавају слободе осумњичене већ са собом морају да воде полицајце или војне полицајце који то раде; то су цивилизацијске и демократске тековине и тако треба да буде. Оно што код нас не ваља нису закони, већ обичаји да се закони МОГУ АЛИ НЕ МОРАЈУ ПРИМЕЊИВАТИ, тј. да се селективно примењују, онако како се моћницима наврне. Значи, нема смисла мењати законе (погледај текст о измени закона о раду овде), треба мењати навике. А њих ћемо најлакше променити тако што у затвор стрпамо неког тужиоца који није поступио по кривичниој пријави или ју је одбацио иако је пуна основа. Када се људи на функцијама који законе „креативно“ тумаче буду плашили за своју слободу – тек онда може да нам крене. До тада…

   Sviđa mi se

   • А ко у затвор да стрпа тог тужиоца? Ако то не раде ти из ВОА и БИА а немамо хајдуке, ко плаши те људе на функцијама који законе креативно тумаче и не плаше се слободе? Зар треба зидар и Власотинца то да ради, зар шнајдерка из Суботице може да зна да ли је неки кандидат на изборима особа са бизарном биографијом и криминалним досијеом? Ко то ради у Србији ако то није, како кажете, посао запослених у ВОА и БИА? И шта они сада раде, ако ово не раде?

    Sviđa mi se

   • „…зар шнајдерка из Суботице може да зна да ли је неки кандидат на изборима особа са бизарном биографијом и криминалним досијеом?“

    Може, али је не занима да зна. Њу више занима како Станија мисли да наговори г. Хефнера да дође и пробије је у својој новини. Новине су пуне информација о политичарима, од Таблоида преко Блица и Политике до Печата и интернет сајтова, али истина (која би им помогла код доношења одлуке приликом гласања) занима само мали број људи, ону већину, оне најугроженије занимају трачеви и теме попут оне ко ће бити учесник следеће „Фарме“. Ми као друштво нажалост (или на срећу – како вам драго) још нисмо дотакли дно и још ћемо се копрцати у препуцавањима на теме које су заправо просте к’о пасуљ. Ви овде покушавате оно што чини и већина Срба – покушавате да означите кривца за националну пропаст. За вас су то безбожни комунисти и њихови репови у тајним службама. Што је наравно потпуно легитимно али нажалост – није тачно. Пропаст Србије је почела онда када је Књаз Милош наручио да му Давидовић напише „конштитуцију“(http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%9A%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2), али ју је брже боље ставио ван снаге чим су му је прочитали и чим је схватио да „то није за његове Србе“. Дакле, појединац је узео себи за право да одлучује шта је за Србе а шта није, без обзира на Устав који је написан по његовој наруџби. О чему ми онда овде разглабамо и у чему се књаз разликује од комуниста и данашњих властодржаца? Наравно да свако има право на своје политичке фаворите, али ово није ТВ представа у опредизборној кампањи нити седница Народне скупштине где се бирачима прича оно што би они волели да чују. Овде бисмо требали да трагамо за истином па да на основу премиса постављених на основу истине извлачимо коректне закључке.

    Не знам како ви мислите да то функционише, али службеници тајних служби су сви до једног факултетски образовани људи, заклети на чување података до којих дођу током вршења службе. Оно што сте видели у филмовима о Џејмсу Бонду не постоји нити је икада постојало, чак ни у МИ-6. Не постоје агенти „овлаштени да убију“, такви задаци се дају криминалцима или уцењеним сарадницима од којих се лако и једноставно оградити ако нешто крене по злу. Ни једна озбиљна светска служба (осим јужноамеричких и афричких банана република подржаних од САД) не предузима акције о којима сањају зидари из Власотинца и суботичке шнајдерке. Одлуке о иступању у јавности доносе највише старешине служби а њих имате у Скупштини мало- мало. Једино, да бисте их питали зашто свој посао не раде боље – првенствено морате постати народни посланик. Што подразумева много већи труд и дебљи образ од оног потребног за писање блога. Зато, док се не одлучимо да се концентришемо на проблеме и почнемо да утичемо на њихово решавање – деца ће нам и даље одлазити да граде стране економије, док ће овде остати они који немају где, они који су се увалили на државне јасле и будале које никоме не требају. Узгред, моји су се ових дана бацили на учење норвешког… Па ви видите каква мука неког може да из овог рајског врта отера у ону поларну вукојебину, да ли је све до антихриста или има нешто и до нас.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s