DA LI STE SPREMNI ZA ZAVRŠNU RUNDU BORBE SA TERORIZMOM BUS PLUSa?!

Dok evropske varošice i prestonice, zbog sve većeg zagadjenja, pogoršanja ekonomske situacije koja pogađa najsiromašnije građane i potrebe da se smanji zavisnost i potrošnja fosilnih goriva uvode besplatan javni prevoz, nama u Beogradu preti 500 evra teški „konzorcijum“ Bus Plus, koji je ništa drugo do privatna banda zaštićena od strane čelnika bivše i sadašnje dekadentno korumpirane političke hobotnice.

Image
Ta banda, sa kojom su korumpirane nadležne službe napravile ugovor, sa pretpostavkom da je elektronska prodaja karata rešenje, bez široke javne rasprave i na nameštenm tenderu, nam je sada poslala PRETNJU da od ponedeljka šalje svoje reketaše (koje drže na minimalcu) kako bi naplatili njihov deo kolača od cenovnika koji su odredili kradonačelnik Beograda i njegovo „gradsko veće“.

Za to isto vreme svedoci smo namernog prepuštanja propadanju javnog prevoza radi lakše privatizacije. GSP i Lasta se pljačkaju u iznosu od nekoliko stotina miliona dinara godišnje kroz krađe u nabavci i raspodeli goriva, lažnim nabavkama, neizvršenim a naplaćenim uslugama, privatizacijom (čitaj: nameštenoj bagatelnoj prodaji) strateški važnih postrojenja i servisa da bi se te usluge sada vršile po višestruko većim cenama….

Roditelji srednjoškolaca i studenata biraju između karata za prevoz i skromnog obroka, oni koje je politička mafija učinila nezaposlenima svojom neoliberalnom šemom (privatizacijama i preskupim javnim radovima) je USKRAĆENO PRAVO NA KRETANJE, porodice koje preživljavaju pomagajući rođacima u okolini Beograda USKRAĆEN JE JEDAN OD IZVORA PREŽIVLJAVANJA, zaposleni odvajaju i do 50% svog prihoda na transport svoje porodice…

Od ponedeljka nemoj ćutati pred nepravdom. 
DIGNI GLAS, POKAŽI DA SE NEPLAŠIŠ!
SAČUVAJMO JAVNO DOBRO, BUDIMO SOLIDARNI,
ZAUSTAVIMO TEROR 1% KORUMPIRANE „ELITE“!

Beograd, Trg Republike, 23Marta u 15h!!! 
https://www.facebook.com/events/140576836107901/

Nama niko nije rekao da se danas neće naplaćivati prevoz. Ja prvi put od vas čujem da se obeležava Svetski dan besplatnog javnog prevoza, nisam znala ni da to postoji.

Ovo je odgovor koji smo juče dobili iz Direkcije za javni prevoz kada smo ih pitali da li danas, 2. marta, kada se obeležava Svetski dan besplatnog javnog prevoza, građani neće morati da plaćaju kartu za prevoz. Naime, za besplatni javni prevoz zalaže se 38 udruženja iz čak 22 države sveta, a kod nas nisu ni čuli da se 2. marta obeležava Svetski dan besplatnog javnog prevoza. Kontaktirali smo i PR službu Gradskog saobraćajnog preduzeća, ali oni su nam rekli da se za takve informacije obratimo Direkciji za javni prevoz.

– U njihovoj nadležnosti je naplata, tako da njih pozovite – rekli su iz PR službe GSP.
Za razliku od nadležnih iz Direkcije za javni prevoz, Udruženje ljubitelja železnice deljenjem letaka i razgovorom sa sugrađanima obeležiće današnji dan.

– Besplatan javni prevoz primenilo je 49 gradova u 17 država sveta. Većina gradova polako počinje da prihvata i podržava besplatan prevoz. Kod nas, ovakav prevoz je građanima veliki finansijski trošak i velika obaveza – kaže Karlo Polak, saobraćajni inženjer i predstavnik Udruženja ljubitelja železnica.

On dodaje da je u gradovima u kojima je primenjen besplatni javni prevoz sve postalo efikasnije.
– Svi ti gradovi dobili su efikasniji saobraćaj, broj automobila se znatno smanjio, a samim tim ne troši se budžet na proširivanje ulica – kaže Polak.
– Kada bi bio uveden besplatan prevoz, smanjila bi se zavisnost od nafte, unapredila životna sredina, prevoz bi bio dostupan svima, a gradovi bi bili čistiji i funkcionalniji

3 mišljenja na „DA LI STE SPREMNI ZA ZAVRŠNU RUNDU BORBE SA TERORIZMOM BUS PLUSa?!

  1. Београџани, а јесте ли ви спремни да када сјебемо Ђитлера останете у строју и помогнете у борби за железару, пољопривреду, Војводину у Србији, итд?

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s