Никола Варагић: НАШЕ ТРЕЋЕ ДВЕРИ

 избачени су из ”Двери српске”, али сами себе зову Двери. Избачени су из ”Треће Србије” али сами себе зову Трећа Србија. Сада се још називају и Наши а нису део ”СНП Наши”

Шта је следеће, да промене своја лична имена у Новак Ђоковић, Милош Обилић, Растко Немањић…?

Наравно, јасно је шта се крије иза свега

Image

Група људи из Новог Сада (и још неколико градова), која се на изборима 2012. појавила на листи покрета ”Двери српске” – на локалним изборима у Новом Саду, избачена је из те организације пар месеци након избора. Остали су одборници у скупштини, а покрет ”Двери српске” ван скупштине града.

Пар људи из те групе били су и део иницијативе ”Трећа Србија” коју сам покренуо 2009. године након ”Конференције младих лидера из дијаспоре” у чијој сам организацији учествовао. (Конференција је одржана  и 2010. и 2011. али је после тога прекинут рад на окупљању најбољих младих лидера из расејања и Србије јер организатори нису имали подршку владајуће елите у Србији, односно, нисмо се уклопили у систем, нисмо постали део режима.)

Сада су они посланичка група ”Двери” у скупштини града Нови Сад, примају новац на име ”Dveri” али су избечени из покрета ”Двери српске”. Један од њих је био члан бенда ”Београдски синдикат”.

Ја сам законски заступник удружења ”Трећа Србија” регистрованог у АПР прошле године. Већина људи која је део иницијативе од 2009. године није подржала њих неколико (Фајгеља и Паровића) који су приватизовали заједничку идеју. Након месец дана та иста група људи из Новог Сада (и још неколико градова), која из буџета града Новог Сада добија новац на име ”Двери” иако су избечени из покрета Двери српске, региструје у АПР-у удружење ”Za budućnost Srbije – Treća Srbija”.

Међутим, приликом представљања користе искључиво назив ”Трећа Србија”.

Више о ”Трећој Србији” на овој страни: ТРЕЋА СРБИЈА

Сада та иста група људи покреће нов пројекат, користећи назив наши (”СНП Наши” који су део иницијативе ”Никад граница” повезана са групом која се назива и Двери и Трећа Србија и Наши, затим ”Наше новине”, ту је сада и ”Наша фабрика” из Крагујевца), па организују трибину у Земуну под називом ”Наша ствар”, регистровали су и сајт са тим називом.

Дакле, избачени су из ”Двери српске”, али сами себе зову Двери. Избачени су из ”Треће Србије” али сами себе зову Трећа Србија. Сада се још називају и Наши а нису део ”СНП Наши”, нити су у редакцији ”Наших новина” а не раде ни у ”Нашој фабрици”.

Шта је следеће, да промене своја лична имена у Новак Ђоковић, Милош Обилић, Растко Немањић…?

Наравно, јасно је шта се крије иза свега. Тa група је обезбедила већину у скупштини града Нови Сад владајућој коалицији СНС-СПС-УРС. Председник ДС им не смета колико председник покрајинског ДС, али то је тако само на нижем нивоу у тој хијерархији. Режимски новинари знају да они нису ни ”Двери српске” нити ”Трећа Србија”, али од НИН-а па до ”патриотских сајтова” и од ТВ Б92 до Свет+ и Кошаве можемо читати и слушати да се ради о члановима покрета ”Двери српске” или удружења ”Трећа Србија”, што није истина, али се ова лаж упорно понавља. Та група из Новог Сада, подржана од режима и службе, компромитује и идеје покрета ”Двери српске” (тај покрет се јасно оградио од групе из Новог сада) и удружења ”Трећа Србија” а сада желе да их људи прихвате и као наше. То је смисао њиховог деловања, од чега стичу материјалну и медијску корист за себе (унутар окупиране Србије).

 

Никола Варагић

блог ”КОСМЕТ via КОСМОС

удружење ”Трећа Србија

Jedno mišljenje na „Никола Варагић: НАШЕ ТРЕЋЕ ДВЕРИ

  1. ово је најбољи доказ да су исцрпљени методи борбе у оквиру постојећег система и институција… мислим, народ се толико покварио, да парафразирам једног мог великог пријатеља, иначе правог српског сељака, топличанина, толико да ће искористити било какву брешу за стицање личне користи… уосталом, зар се курвинско разбијање срс није на крају олупало о главу и самој дс?

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s