„дамонегро“ (коментатор Преврата): Сутрашња вест – СМИСАО БЕСМИСЛА

И опет су се у Бриселу састали Хашим Тачић са Ивицом Дачијем и Ациком Вучијем. Водила се беспоштедна борба. Од раног поднева до касне вечери. Нико не попушта. Зној их је обливао док су се хладили Еуроколом.
Тачић ни по коју цену није хтео да одустане од права Срба на Косову и њиховог учешћа у власти у Приштини. За њега је остављање Срба на милост и немилост српским институцијама и без заштите специјалних јединица РОСУ потпуно неприхватљиво. Он је апсолутно уверен да ће он најбоље да заступа српске интересе и за њих да доноси планове.

Са друге стране, и Вучи а поготово Дачи су упорно захтевали да се Косову од Србије, без обзира на Устав, уставним законом предају сва овлаштења. Без питања и по сваку цену. Они су и даље заступали став да је реалност на терену таква да Србија мора да је призна. Осим тога, сматрају да у овом историјском тренутку мора да се направи важан искорак који ће признавањем Косова решити проблеме Албанаца на Косову а и шире.
Срби морају да прихвате реалност коју су сами изазвали непризнавањем права да се сила не пита.

Након завршеног састанка договор није постигнут. Учесници су се разишли уз кратко обраћање новинарима и са по једном Еуроколом у џепу.
Новинар „Приштина 92“ је упитао Тачића:
„Два на једног, зар се и то може“
Тачић је након брзог премишљања дао кратак одговор:
Да, ми смо прољетери
Затим се удаљио у правцу аеродрома да би стигао на сусрет са својим братом Милим Ђукијем из Црне Горе да у миру и приватности свога дома запали славску свећу, што му је у аманет оставио његов прадеда – српски свештеник.

Недуго затим изашао је двојац Дачи-Вучи. Нису били много расположени за питања новинара. Ипак, на инсистирање новинара „Коха Сербика“ шта су им даљи планови, Дачи је изјавио:
„Одавде идемо право код патријарха, на кратак разговор. Да га из прве руке обавестимо да патријаршија није у Призрену већ у Београду. Па ја сам тамо рођен и ваљда боље знам од њега. И да га замолимо да се више не оглашава поводом Косова јер се увек загрцнем када пијем Еуроколу.“
И новинар листа „Србија Сот“ је успео да добије одговор од Вучија:
„Да, могу да потврдим да идем са Дачијем код патријарха јер ме замолио да га браним уколико се нађе у невољи. Ипак, патријарх је задњих дана радио на физичкој припреми а Ивица се мало запустио. Осим тога, добио сам једну боцу нове Еуроколе да му понесем на поклон. Надам се само да ће овај састанак кратко трајати, јер обојица имамо већ након тога обавезан курс интензивног учења албанског језика по програму „ЕУ без алтернативе“.
Иначе, како сазнаје наша државна Јавна Кућа, и председник СРумуније Николау је ексклузивно за УН дао свој поглед на ствари. Он се заложио за поштовање људских права и права било којег СРумуна да робија у Срумунији ма где се он налазио на списку хиљадугодишњих казни. Најгоре је што се данас сваки Срумун осећа гере него Румун за време СССРа. Ако треба, обећао је Николау, неће јести месец дана, а Еуроколу ће узимати само ноћу као у доба рамазанског поста.

Нажалост у Београду се ништа ново није десило.
Постоје непроверене гласине да су се на трговима окупили неки кампери из удружења грађана Даворике-Дајке, који у овом озбиљном тренутку траже од државе да им обећа да могу да запале ватру на логоровању ако је температура испод -20 степени. Стога су подигли шаторе и позвали владу да им се придружи и сами увиде колико хладно може бити у оваквим временским приликама. Досада им се нико није обратио, док их медији јавно игноришу и ћутањем прате овакве неозбиљне захтеве.

И ваш извештач је осетио велико нерасположење овде у ЕУ, поводом неуспелих преговора. Грофица Кетрин Ураган је одустала од посете ветеринару у УСА иако је то за њене ЕУ пудлице било унапред заказано. Уместо тога, отишла је код тетка НАТЕ на кафицу и да се мало изјада. Тетка НАТА је обећала да ће позвати телефоном актере данашњег састанка и да ће их наградити БОМБОНИЦАМА, које им је својевремено док су били деца делила и чега се радо сећа. Ипак грофица Кетрин је замолила да Тачићу не шаље БОМБОНИЦЕ јер их није јео ни кад је био мали, па би то лоше утицало на његов имуни систем. Уместо тога, Кетрин ће га казнити одвођењем у Лондон да се по казни пресвуче у нову гардеробу, а ако и надаље не буде добар мораће да спава у њеном кревету. Оно што је куриозитет, а сазнаје ваш извештач, јесте да се том приликом није пила Еурокола већ њен амерички пандан Кока Кола.

2 mišljenja na „„дамонегро“ (коментатор Преврата): Сутрашња вест – СМИСАО БЕСМИСЛА

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s