Драган Томић: Одговор Биљани Србљановић (коментар на е-новинама)

 

 

Искрено Биљана, жао ми је што ово морам да ти кажем али ти ништа не знаш. Нисам могао да верујем да неко као ти оволико лупета.

На Косову смо покушали све…“.

Извини молим те, откуд себе убрајаш у ту причу.?Јеси ли ти носила униформу и радила „асанације“ терена. Ниси, колико ја знам, већ си се бавила позориштем у Француској. И то је добро. Друга ти је добра:

Погрешно је да је за ситуацију на Косову крив Милошевић„.

Тачно, није он крив уопште за губитак Косова, јер он је само један од оних будала које су се уз помоћ Косова попеле на власт.

Али ти се губиш, не настављаш даље него скачеш са теме на тему. Тај наратив се мистично завршава и прелази на други о Србији ’90их. Онда о њему причаш мало па се и он губи. И на крају трећи наратив о датуму, опет исто, почнеш и онда мистериозно станеш.

Цео текст ти је смотан, недоречен или просто и једноставно- офрље написан чисто само да би нешто написала. Али пошто је текст писала Биљана – то мора да је „бај дифолт“ добро.

Е па није, подбацила си. Али ту сам ја да ти помогнем.

 

Питање Косова у себи носи две истине од којих се једна игнорише а друга скрива. И то се ради од 1912 године до данас.

Истина која се игнорише јесте Албанска истина и она је јасно и гласно дефинисана у програму Призренске лиге, 1878 године.
Они од тога нису одступили ни за педаљ, што им се данас и исплатило. Наравно, посао није завршен али је најтежи део одрађен маестрално. Капа доле за напор.

Проблем са „призренском лигом“, јесте у томе што она апсолутно, ни на један начин, не прихвата српско присуство на Косову, она негира било какво право Србима и Србији да постоји на Косову и против њих се бори. Дакле, Албанци на Косову не да не желе да живе под Србијом, они не желе Србе на територији коју сматрају својом. И то нема никакве везе са влашћу која је у Србији. Албанци ће се борити против Србије и Срба, без обзира да ли су на власти

демократе,комунисти,националисти,канибали или нудисти. Њима власт у Србији није никакав проблем, проблем је физичко постојање Срба на територији коју они сматрају својом.
Они се никада нису борили против режима у Србији, они су се увек борили против СРБИЈЕ у ма којој форми она постојала. Уосталом, зато никада и нису покушали да учествују у политичком животу у Србији. Да су хтели могли су да се уједине са опозицијом у Србији и да сруше режим Слободана Милошевића. Нису, јер њих режим Слободана Милошевића никада није ни интересовао као што их није интересовала ни опозиција у Србији нити Србија. Замисли само демонстрације у Приштини ’90их година против распада СФРЈ, па у току грађанског рата, демонстрације против рата… Зашто су се оне дешавале само у Београду и по ком граду у Србији али никада на Косову? Како то да у Приштини нико никада није демонстрирао за било шта друго осим за Косово република? Како то да им није било жао, осталих?
Ајде не морају да буду Срби, зашто нису демонстрирали за Хрвате,Бошњаке? Јок, ништа. Нула,церо НУЛА!!!.

Дакле ту ти се крије први део Косовске мистерије а он гласи:  Албанци никада нису признавали право држави Србији да постоји, нити Србима као народу да постоји на територијама које они сматрају својим. Е сад на то додај Србски Косовски бушидо и једини начин комуникације који имаш јесте сукоб јер за мржњу као и за љубав је потребно двоје, не може само један.

Друга велика истина Косовске мистерије јесте српски део приче, а он гласи да је свакој власти у Србији је баш овакво Косово увек требало. Са све Призренском Лигом и са ОВК.
Од Пашића до Милошевића. Јер докле год постоји претња као фактор кохезије, владати је јефино и лако. Свака српска власт је неговала сопствену штету, брижљиво и пажљиво док се на крају штета није отргла контроли и довела до чега је довела.

Однос српске власти спрам Косова јесте однос пушача спрам цигарете.
Са 18 година, прва цигара га чини да он изгледа одрастао и кул, и он започиње неговање имиџа који се пре свега базира на аутодеструкцији која га убија са једних… 48 година „старости“. Није њега цигара убила, убила га је слика о себи коју је он од 18 до 48 године одржавао уз помоћ цигаре. Слика да је одрастао и „кул“.

За овакав расплет ситуације криви су подједнако и Албанци и Срби и изузетно је глупаво са твоје стране да кривицу тражиш само на српској страни.

Тј. наћићеш је, али само једну половину.

8 mišljenja na „Драган Томић: Одговор Биљани Србљановић (коментар на е-новинама)

 1. „Нисам могао да верујем да неко као ти оволико лупета.“
  Зашто си се изненадио? Она увек лупета! Али зна да пише…

  Толико су против Србије, да су својевремено, када су погрешно мислили да је друг Тита био на српској страни, ухватили мечку, везали јој око врата његову слику и водали је по путу, од места до места.

  Sviđa mi se

 2. није Призренска лига.. да еј она лако би их се ратосиљали..Призренска лига је црвена крпа кјом се маше глупим СРбима .. она је била један еракциај на модернизацију турске, први исламистички покрет … а албанизам је све контар исламизма, тј. јако узран национални покрет у ком су сву сви сви сложни, што Србима не полази за руком од 19. века….АЛбанску нацјију су брижљибво смиослили врло образовни људи међу којима и један Хрват -Шуфлај.. у циљу озбиљних напора д Србиај не изађе на море… нису наше елите биле обневиделе кад су у балканским ратовима хтеле да изађу на Јадранско море баш у АЛбанији .. тада је тамо било итекако неалбанизованог становништва, не мање него ан Косову…за један век сво становништво је албанизовано…каква Призренска лига они су много збиљнији противник

  Sviđa mi se

  • добро брме, озбиљно те питам – је ли ти икад пало на памет да можда ти нешто погрешно схваташ? Није Призренска лига него Хрват Шуфлај, узео да Албанцима направи нацију… Какав црни хрват кад иначе тврдиш да су то све Срби, тј, исти народ? откуд сад нађе једног хрвата да решава албанско национално питање? јеботе, од њихових интелектуалаца чуо сам само за кадареа, а и то не бих да није нешто срао против Срба; ајд’ да кажемо да ја нисам нешто начитан, али чини ми се да претерујеш са овим свирањем уз курац. дај напиши више текст са све референцама да се не мучимо. Најлакше је осути паљбу на патријоте, што подржавам увек када се ради о прављењу штете… Али, ово у задње време испада да смо већина нас овдашњих неке будале који везе с мозгом немају, а ти љубоморно чуваш изворе где си све то што знаш научио. Ко ти је дакле тај Шуфлај, шта је то он тако епохално учинио за Албанију и албанце и где то пише?

   Sviđa mi se

   • šta sam ja ovde vikipedija..ukucaj pa čitaj .. o Šuflaju .. uvate se svi prizrenske lige pa trube a ne pročitaju šta je prizrenska liga.. .je i vama sviranje k.. sve što nij e kako svi turci trube .. ko na nspm-u i standardu? ..
    PS Biljana lupeta al mnogo manje od druge bande.. oćemo se sad baviti svim lupetajnima..pa morao bi knjigu na dan da pišem samo o nspm.u

    Sviđa mi se

 3. Ене на Фејсбуку и Љиља узела Биљку Коку у заштиту од Драгана Хулигана. Тебе треба у Хаг и то под хитно.
  Да си нам 1990. рекао да су Хрвати 100% у праву, а 1998. то исто рекао за Шиптаре – спречио би два рата. Овако – виђен си ако баш не за Хаг, а оно за неку лустрацију сигурно 🙂

  Sviđa mi se

 4. Немој тако, Доситеј,Караџић али и Зах и Гарашанин су маестрално одрадили посао. Није његова кривица.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s