САВЕЗ ПРОЛЕТЕРА: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ бр. 3

Завршетак преговора представника Владе Републике Србије и представника самопрокламоване, нелегалне и нелегитимне државолике творевине тзв. „републике косово“ и парафирање диктата Европске уније – тзв. „Споразума Београда и Приштине у 15 тачака“ – Савез пролетера сматра штетним и антинационалним актом.

Савез пролетера не сумња да ће се током предстојећег викенда Влада и главни одбор Српске напредне странке (који су узурпирали овлашћења Народне скупштине) под утицајем својих челника – тзв. „државног врха“ одлучити да прихвате и озаконе диктат ЕУ, јер је то лакши начин да админстрација која управља државом, као и већина оних који данас у земљи Србији раде и зарађују наставе да живе како су навикли:

Производећи ништа и продајући туђе.

Као чињеницу која поткрепљује нашу тврдњу, истичемо одсуство било каквих озбиљних гласова протеста против предаје скоро 15 одсто територије на коју је Република Србија у „светском катастру непокретности“ – Уједињеним нацијама укњижена као власник.
Нико се без велике муке не одриче онога што је неспорно његово.
Онај ко то ипак чини – или је душевни болесник, или је нечим уцењен, или има добар разлог да ради у корист стране силе или међународне организације.
Који год од ова три разлога да је у питању, а из примера Кипра је очигледно да „ово“ чему смо сведоци не мора да буде једино решење које би међународна заједница прихватила – носиоце и извршиоце овог антидржавног посла  дисквалификује из даљег бављења политиком и препоручује их Јавном тужиоцу. 

Савез пролетера као патриотска организација обесправљених и понижених грађана Србије у оснивању, позива све родољубе да нам се придруже у покушају да од режима изнудимо плебисцит на коме ће се грађани Србије изјаснити на тему: 

„КОСОВО И Л И ЕВРОПСКА УНИЈА?“

јер је коначно дошло време да се скину све маске, разјасне лажне дилеме и преузме одговорност за сопствену и будућност сопственог потомства.

Инфо: http://prevrat.com/ (у облику коментара на текстове или у рубрици „редакција“) и

           https://www.facebook.com/pages/Savez-proletera/498249720223635 (потребно кликнути на „свиђа ми се“ или „Like“ да бисте могли да пратите и постављате објаве.

ДОСТА ЈЕ БИЛО!

 

7 mišljenja na „САВЕЗ ПРОЛЕТЕРА: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ бр. 3

 1. „Нико се без велике муке не одриче онога што је неспорно његово.“
  Косово ће бити (и) српско догод тамо буде становништва који се тако изјашњавају и говори српски.. Ти Срби су практично добили статус Републке српске која је у држави БОсни да вас подсетим, што јој не смета да по срБометрима буде рангирана као срБскија од Србије.. Да ли ће Косово бити српско уопште не зависи од количине Београђана који се бусају у срБске груди и не дају Косово и поздрављају се са догодине у Призрену… Према томе овај споразум је користан по Србе са Косова јер се уместо луфтигузима постављеним у Београду – њима враћа њихово.. и само од њих зависи шта ће урадити,а имају боље полазне гаранције него што су нпр. Срби у Хрватској, захваљујући супротној политици на коју свршавају ови што данас вичу издаја, икада имали… добијено је запањујуће много – и полиција ШТО ЗНАЧИ ДА ЋЕ СРПСКО ОРУЖЈЕ МОЋИ ДА БРИНЕ И О МАНАСТИРИМА, и судство и школство … крајње је неодговорно другови пролетери да хушкате гладни народ на власт која коначно нешто уради..
  поздравља вас ваш боргезе /буржуј) građanin .. UNO BORGHEZE PICCOLO PICCOLO

  Sviđa mi se

 2. „Косово ће бити (и) српско догод тамо буде становништва који се тако изјашњавају и говори српски..“

  Косово никад више неће бити српско јер то неће дозволити Албанци, свесни да оно што им у једном тренутку падне у крило, треба чувати на исти начин као да се до тога дошло након не знам каквог труда и планирања. Са друге стране, чињеница је да се Албанци за своју идеју боре најмање од Призренске лиге, некад калкулишу, повлаче се да би прешли у још одлучнији противнапад, на крају су на своју страну превеслали и традиционалне српске савезнике. Насупрот томе, Срби, а нарочито они „угледни“ понашају се као да им је до Косова стало „к’о до лањског снега“, а љуте се што их нико не разуме и не помаже им; као када би човек одлучио да гради кућу од 500м2, узео ашов, легао у хлад поред бауштеле кукајући да нико неће да му ископа темељ. Теорија о овцама и планини пије воду само под условом да је чобанин одлучан и добро наоружан; Шиптари то итекако добро схватају, схвата и већина Срба али ти одбијаш из неког свог разлога. Вероватно у историји постоји пример да је неко победио тако што се предао али ја за њега не знам, а овде се ради управо о победи Албанаца и поразу Србије.

  Твоји позиви косметским Србима да се боре за своја права док им децу у школу возе транспортери, и то из Ђидограда где се ђацима деле бесплатне књиге (иако просек плата запослених неколико пута премашује државни просек), лаптопови, породиљама награде (из градског буџета) и поред оних које је прописала држава, где је огромна већина буржуја гласала за актуелног градоначелника јер је протерао Цигане испод Газеле, али га данас називају „ђитлером“ јер им не дозвољава да се бесплатно возе – је исто што и позиви из дијаспоре на устанак „чим озелени“. Лако је туђим к…. глогиње млатити.

  „…Београђана који се бусају у срБске груди и не дају Косово и поздрављају се са догодине у Призрену“

  Слажем се. Осим бусања у јуначке груди потребно је урадити још пар ствари.

  “ Према томе овај споразум је користан по Србе са Косова јер се уместо луфтигузима постављеним у Београду – њима враћа њихово..“

  Како да не. Најзад је у тој дивљој српској покрајини завладало царство права и правде, демократске институције позивају Србе који су из неког ирационалног разлога напустили своје домове и радна места да се врате и покрену производњу… Косово је једно велико градилиште на којем вредне руке младих градитеља граде братство/јединство наших народа и народности. Онај Мартиновић је сам себи у анус гурнуо пивску флашу да би напакостио албанској буржоазији, али њега смо као екстремисту и болесника успешно изоловали и неутралисали налазима органа војне безбедности. Државне институције и јавна предузећа широм Београда и Новог Сада коначно могу да почну да се попуњавају из редова староседелаца…
  А можда би у Београду и Новом Саду било мање дођоша да су их овдашње буржоазије мало одлучније подржале тамо, у завичајима? Исто ће се десити и сутра-прекосутра: Нико из Косовске Митровице се неће доселити у Сомбор… А ви у престоници видите шта ћете.

  „и полиција ШТО ЗНАЧИ ДА ЋЕ СРПСКО ОРУЖЈЕ МОЋИ ДА БРИНЕ И О МАНАСТИРИМА, и судство и школство … “

  Кад си већ поменуо Хрватску – и они Срби тамо имају СДСС и Српско национално вијеће из којих редовно све хрватске владе црпе већину. питај БИЛО КОГ Србина који живи у Хрватској шта мисли о Пуповцу и његовом раду на ползу тамошњих Срба. Питај уосталом председника Јосиповића, имаш на Гуглу његове изјаве о „етничком профитерству“ од пре пар месеци… исто се спрема на Космету, а ко мисли да ће Албанци дпоустити да тамошњи Срби изаберу некога ко ће их СТВАРНО представљати није наиван него злонамеран. Као „представника Срба“ поставиће некога кога самои изаберу, неког „реалног“, а сви остали наћи ће се на којекаквим потерницама и на тај начин бити дисквалификовани из демократских процедура. Уосталом – на чему је заснована та твоја вера у „косовске“ демократске капацитете? рек’о Тачи? и Ештон?

  Иде Лала сокаком и види да двојица тучеду неког на земљи…
  – Је’л’ шта ударате тог човека?
  – Шта те брига – рече један, па онога јој једаред одрапи ногом…
  – Деране, немој да шутираш тог човек! – рече Лала још одлучније…
  – Што, да нећеш ти да нам забраниш – рекоше ова двојица и окретоше се према Лали…
  – Та нееееее деране, ‘тео сам да кажем да не шутирате добро! Овако се то ради, у џигерицу, да упамти кад се свама покачијо…

  “ крајње је неодговорно другови пролетери да хушкате гладни народ на власт која коначно нешто уради..“

  То што је урадила ова власт – могла је да уради свака претходна и за то не треба никаква нарочита памет. Ја (а изгледа и већина овдашњих) мислим да нико па ни ова власт нема право да располаже туђом имовином. Вучи и Дачи нису добили изборе са обећањем да ће део државне територије предати суседној Албанији или страном удружењу кога занимају тамошњи ресурси. Гладни народ на власт хушкамо јер су лажови, а ко лаже – тај и краде (без обзира на то кога је ухапсио током сопственог продуцирања).

  Sviđa mi se

  • pUPOVAC JE UPRAVO REZULtAT POLITIKE ZA KOJU SE ZALAŽEŠ A kOSOVU… KAD sRBI POSTANU MANJINA.. ovde je ako nisi primetio reč o sasvim suprotnom – ko u Bosni… istresanjem na fantomske beogradske buržuje nećeš rešiti problem na kOsovu…
   ko govori o kosovskim demokratskim kapacitetima kad je NATO garant a Srbi imaju svoju vlast? znam da se zaluđujete našom moći i vojnom intervencijom lakom, tu nema šta da vam kontraargumentujem, koliko je očigledno besmisleno.

   Sviđa mi se

 3. Саопштење је одлично!
  Што се тиче мале полемике у кући, брм није у праву по стоти пут. Где он види добитак за Србе са севера и сличност са РС, то само он зна, али изгледа не уме да објасни, остадосмо прикраћени за то велико сазнање. Наиме, брм, РС је ЕНТИТЕТ, засебан, загарантован уставом. Север Косова није ништа, најобичнија асоцијација општина, уклопљена у уставни и законски систем Косове. Срби су изгубили! Изгубила је и Србија! А зашто, па јасно је ималом детету – изгубили смо институције Србије, сви, Срби са севера и Србија. Шта ће то доброг донети Србима тамо? А шта Србији? Србима тамо се већ од сутра припрема омча, јер више немају институције Србије иза себе, већ имају институције Косове против себе! А Србија ће, вероватно, добити датум, са којим ће моћи да обрише дупе неколико следећих влада…
  Нажалост, растакање Србије се наставља, а то нико не жели да види. Сада на ред долази Војводина, живи били и гледали, као што смо и откидање Косова гледали. Када умни људи и још љути опозиционари као што је брм не виде, како очекивати од обичног света да схвати замку коју су нам припремили наши непријатељи са запада?

  Sviđa mi se

  • zamku treba izbeći a ne upasti u nju …
   „РС је ЕНТИТЕТ, засебан, загарантован уставом. Север Косова није ништа, најобичнија асоцијација општина, уклопљена у уставни и законски систем Косове“…i garantovana Ustavnim promenama Srbije, i potpunom promenom ustavog sistema Kosova i vojnim garancijama NATO …. slušajte malo i Albance kako kukumavče pa donesite sud …. a šta ste vi očekivali da može VIŠE da postigne ovako jadna zemlja.. pa ovo je čudo! .. sve što smo izgubili izgubili smo davno a ovo je prvi put nakon 100 godina da smo tamo nešto i dobili..

   Sviđa mi se

   • али, управо се ти залажеш за упадање у замку! одобраваш споразум који је замка… мени је несхватљиво да подржаваш нешто што је очигледно дубоко антисрпско деловање – споразумом су практично укинуте последње институције државе Србије на Косову, дакле, како то може бити добро? Србија сутра неће моћи да утиче на живот српске заједнице тамо, самим тим, заједница је препуштена сама себи, а она граница која наводно није била граница сада ипак постаје права граница

    Sviđa mi se

 4. Povratni ping: Савез пролетера: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – Српски културни клуб | Српски културни клуб

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s