САВЕЗ БУРЖУЈА – саопштење за јавност бр 1 о штетности Споразума БГД-ПР

by BRM

Кад се каже да је неки поступак штетан, требало би да буде јасно у односу на кога, а имплицира и да је било неко претходно стање у односу на које је новонастало битно погоршање.

Image

 

„Завршетак преговора представника Владе Републике Србије и представника самопрокламоване, нелегалне и нелегитимне државолике творевине тзв. “републике косово” и парафирање диктата Европске уније – тзв. “Споразума Београда и Приштине у 15 тачака” – Савез пролетера сматра штетним и антинационалним актом…“, пар минута по oбнародовању вести о Споразуму написаше самозвани пролес (они који осим потомства немају никаква средства за производњу ни имовину) превратника. Нисам у стању да се изјасним о штетности или корисности нечег о  чијем садржају нисам упознат, поготово не само пар минута по вести о догађају  и 10 минута по гласинама разним. А кад чујем исте хорде (не мислим на превратнике) како вичу издаја издаја, не сматрајући неопходним да нас почасте  било којим аргументом, готово се већ рефлексно сврставам уз другу банду.

Данас , неколико дана по дану Д, још сам збуњенији. Што више читам више сам дојма да је  “Споразума Београда и Приштине у 15 тачака” можда штетан, али по Тачијеву клику, а ја као националиста за њих баш и не навијам (већ за своје).

Став Савеза пролетера који су касније семпловали у своје хитове и ДСС и СРС и Двери и ини садржи три кључне речи – штетно, антинационално и плебисцит (референдум). Ајмо редом.

А) штетно

Кад се каже да је неки поступак штетан, требало би да буде јасно у односу на кога, а имплицира и да је било неко претходно стање у односу на које је новонастало битно погоршање. Наравно и ја се слажем да је ово стање неоспорно јако лоше, посебно у односу на визије из народних песама Бећковићевског циклуса и осталих сновиђења и да би било јако лепо да је сасвим друкчије, рецимо да овакви Албанци, оваква САД и сл.  не постоје. Али постоје.

Штетан је по Србе. Неоспорно по неке. Али по које?

Претходно стање („изгубљени рај“) карактерисало је двојство управе над српским  становницима Косова.

На изборима које је организовала власт Косовске (пара)државе, који су делимично били бојокотовани а држава Србија их није признавала сем 2002. кад је ДОС позвао на баш изборе у организацији Косова, бирани су извесни изгледа доста разнолики типови. Неки су само својим присуством давали покриће за слику „мултиетничности“ Косова и наводне равноправности тамошњих Срба, многи су се лично окористили, а неки су изгледа прогурали и понешто конкретно а корисно за заједницу. Какви су да су, али су бар бирани, макар и од мањине становништва које бојкотује изборе на сугестије Влада Србије.

Паралелно имамо „општинске структуре“ које су формиране одлукама владе Србије од 90. године наовамо. Држава Србија се Законом о локалној самоуправи донесеним још за Слобина вакта у ком пише да Србије неће организовати изборе на Косову, јер не врши власт тамо, практично повукла. .Власт у Београду дакле 20 година ПОСТАВЉА носиоце фингиране власти (председник неке косовске општине столује нпр. у Крагујевцу) углавном из редова оних којима је ласно да скокну из својих београдских станова до страначких централа. Било је и „сналажљивих“ који су се огребали о буџете и за функције од обе „државе“.

Заједничко и једним и другим „структурама“ је да немају пуно везе са преосталим српским  становништвом на Косову, персонално оне „косовске“ чак имају  више али интересно изгледа обе нимало.

Након „губитка раја“ одржаће се избори МЕЂУ ТАМОШЊИМ СРПСКИМ СТАНОВНИШТВОМ чији ће легитиметет бити опште (међународно) признат.  (Практично) унутар српске заједнице (државе у држави, републике српске) на Косову а (формално) у оквиру републике Косово. Ето издаје – предали смо фингирану власт коју смо „обнашали“ – читај неизабране постављене луфтигузе из београдских страначких централа давно избегле са Косова у сопствене београдске станове. „А ХА КАКВА ШТЕТА ДИСЦИПЛИНА БИЋЕ ВЕЋА.“

Изгубили су Срби каријеристи квислиншког режима косовске владе и  каријеристи избеглице у Београд.

Гаранција опстанка „изгубљеног раја“ биле су Резолуција 1244 и Устав Србије, које смо (тј. наша „издајничка“ власт) „одбацили“, понављају патриЈотски јуришници, којима се на моју жалост изгледа приружују и пролетери међу превратницима. Прочитати шта заиста пише у резолуциј и Уставу – непотребан је напор.

У фамозној Резолуцији врви од фингираних почасти Србији којима се прикрива акт отимачине и окупације, али постоји пар врло конкретних обавеза – ниједан орган српске власти не сме  остати на Косову – ни судство, ни здравство, ни војска ни полиција...И би тако тијеком „изгубљеног раја“.

Од прекјуче, након „издаје“, организација српске заједнице имаће ИЗАБРАНЕ председника, потпредседника, скупштину и веће (тачка 3 Споразума),  имаће пуни надзор у областима економског развоја, образовања, здравства, урбаног и руралног планирања (тачка 4 Споразума), пословима у свим општинама са већинским српским становништвом бавиће се „српски панел“, одељење Апелационог суда, које ће, укључујући административно особље и судије, имати стално седиште у северној Митровици (тачка 10 Споразума), бираће регионалне шерифе (команданта полиције – тачка 9),   а припадницима других постојећих безбедносних српских структура биће понуђено место у одговарајућим косовским структурама (у преводу Срби ће чинити безбедносне структуре у српским општинама заједнице) ….

ПатриЈотски критичари са севера Косова кажу да нису добили ништа за шта се већ нису изборили, што је феноменолошки посматрано тачно, али суштински није. Наиме, та „стечевина“ (јуначким отпором тамошњег становништва) САДА ЈЕ ЛЕГАЛИЗОВАНА и међународно гарантована, нису више partizanen banditen.

Да нацртамо патриЈотама – након „издаје“ „српска чизма“, како се изразио Марко Ристић,  ће бити у српским срединама, кадија Србин ће судити, српска заједница ће одлучивати о школству и просвети и здравству. И све то се више неће звати „паралелне институције“. ПОСТАЋЕ ЈЕДИНЕ на територијама на којима  живе Срби. Да ли је то мало за преостало становништво „бројно као једна београдска улица“, како се цинично изразио још један од новопечених жутих патриЈота, аналитичар  Тодорић, све критикујућ „издају“.

 „ЗАМИСЛИТЕ ПАРАЛЕЛУ ДА СМО МИ МОГЛИ У Крајини и Далмацији да бирамо свог командира полиције, да имамо пуну контролу над просветом и здравствоом и јавним  информисањем и да смо добили гаранције да на подручје Српске Крајине неће улазити хрватске снаге?“ црта поменути Ристић.

 Након „издаје“, евентуални упад Роса, или како се већ зову, био би кршење међународно гарантованог споразума, у доба „изгубљеног раја“ отпор упаду Роса од стране персонално истих особа које су данас у легализованим униформама и „чизмама“ била би хајдучија и напад на поредак државе признате, ма колико се то нама не свиђало, у знатно више држава него што је било која од спорних територија (Абхазија, Тајван, Јужна Осетија, Северни Кипар…) на планети.

О осталим штетама у наставку, када ћус е дохватити много комплексније теме – „антинационално“ 

http://branali.blogspot.com/

9 mišljenja na „САВЕЗ БУРЖУЈА – саопштење за јавност бр 1 о штетности Споразума БГД-ПР

 1. имам један предлог, а да те ми са преврата кандидујемо уместо вулина, а? може испред савеза буржуја, ма шта то било… мислим, када се већ, за разлику од њега, тако добро слажеш са тачићем и алеком…
  ствар је проста, да простија не може бити – србија се добровољно, „споразумно“, повукла са своје сопствене територије, укинула саму себе, своје властите институције и свој народ оставила на милост и немилост држави косови, оној коју, као, не признаје (никада, али никада)… и то је теби добро?! алал вера…
  и да те питам нешто – када је све тако добро, зашто се ондашњи срби толико отимају?
  п.с.боље си од алека и тачића објаснио достигнућа „споразума“, стварно би могли да порадимо на кооптирању уместо вулина

  Sviđa mi se

  • a koliko se otimaju? ako su ti demagozi tipa Vulin etalon patriotizma, onda je jasno što smo na različitim stranama. čak i on je rekao:““Ово што је усвојено у односу на оно што нам је нуђено је чудо, али није довољно добро“, ono što smo dobili nije nikakva zasluga aleka i dačeka.. ko što napisah DOBILI SMO.. od gazde..DOBILI SMO VIŠE nego ikad .. to ne može da bude šteta.. i stvarno ne znam o kojo Srbiji pišeš koja s e“povukla“ gde ti je ta Srbija na terenu? što reko DRP lako tuđim k.. u gloginje .. pridužite se srpskom stanov ništvu na Kosovu i Kosovo će biti srpsko..VRLO PROSTO ..uostaloom biće nastavaka da ne komentarišem dalje.

   Sviđa mi se

   • „добили смо више, од газде“ јер смо пристали, добровољно, да се изразим модерно, „споразумно“, да имамо газду у нашој сопственој кући… твој проблем је труцирање, свима и свакоме, и спрдња, са свима и свачим, али то не може бити решење! од тога само имамо злу крв…

    „a koliko se otimaju?“
    отимају се толико, да не пристају на сав тај бољитак споразумни… па ћеш онда имати прилике да видиш како „росу несме тамо“… али, о томе ћемо у наставцима…
    “ o kojo Srbiji pišeš koja s e”povukla” gde ti je ta Srbija na terenu?“
    ово је врхунац цинизма! па шта то запад годинама тражи, неке небулозе? зашто то силно, дугогодишње инсистирање, да србија укине „паралелне институције“? мислим, ако не постоје…

    Sviđa mi se

 2. zapad ne traži ništa, zapad je davno priznao Kosovo i povukao većinu država da to učine.. puno Matije.. zapad samo kaže da ako želimou EU A ŽELIMO JER NAROD VEĆINskI GLASA TAKO, onda i samo onda moramo da se nečemu povinujemo.. pa ne možeš sa crno belim šalom na sever nekažnjeno! ..dajte malo odrastite..SVE OVO SA MOJIM LIČNIM STAVOVIMA I SIMPATIJAMA NEMA VEZE ,..ja tako nisam glasao … ali nisam ja narod već je narod večina.. kad to shvate i patriJOte iz Dveri i DSS-a i ostalihb 1% možda će biti od njih i 99%.. ja sam protivnik EU, ja navijam da sve živo razbijemo, i trudim s e da smislim zajedno sa vama kako .. (ja ne nastupam neutralno a pogotovo ne navijam za druge ko druga srbija) Matijina taktika je proverena propast .. možda je lepa za oči, ali ako vam je do romantike idite na karaburmu.

  Sviđa mi se

  • е, ово је већ мучно… какав те матија спопао? где си га нашао у овом „споразуму“? ЗАПАД ЈЕ ИЗРИЧИТО ТРАЖИО УКУДАЊЕ „ПАРАЛЕЛНИХ ИНСТИТУЦИЈА“! ма шта то било… да подсетим: немачка делегација, меркелова, рикер, амбасадори, луначек… да не набрајам више, смртно ме смараш овом демагогијом… негација негације… али, то је сада у тренду, љубе се и грле прва и друга србија, коначно на истом задатку… мислим, против србије… ено чеде, гласа са две руке за тачића и енолога… и да, северни су срби са одушевљењем прихватили изванредни споразум за њихово самоукидање… мислим, стварно!

   Sviđa mi se

   • ЗАПАД ЈЕ ИЗРИЧИТО ТРАЖИО УКУДАЊЕ “ПАРАЛЕЛНИХ ИНСТИТУЦИЈА” jes ti pročito tekst koji kritikuješ – tamo je opisano kako su „ukinute“

    Sviđa mi se

 3. па, баш зато што сам прочитао текст… врхунска демагогија! институције су укинуте, то се не може сакривати вулиновим пренемагањем о вучићевом сину, кога је росу тукла… или, наставићемо да плаћамо плате… или, сироти мали вучић, морао је да преломи… институције овим споразумом јесу укинуте и србија се повукла са своје територије и одрекла свог сопственог народа, а ако и ти желиш да учествујеш у општој медијској спин кампањи о мудрим вођама и српском добитку, не може те нико спречити у томе, само напред… али, онда не видим разлог да те читамо… мислим, имамо, блиц, новости, политику, б92

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s