MARŠ U PM BEZ S

 smatram da je rusofilija kancer domaćeg političkog sistema, mislim da Kosovo nije Srbija, ne želim ni sa kime da ratujem, ali isto tako više ne želim da život provodim u iščekivanju pozitivnih “signala” od strane trećerazrednih zvaničnika Evropske unije.Pun mi ih je kurac.

– Marš u pičku materinu 

I kad kažem to, ne mislim na Rusiju, Belorusiju i ostale gulag-države, već na čitavu paletu normalnih država poput Japana, Koreje, Brazila, pa čak i Turske, Izraela, Kine, Čilea. Da smo pola energije, od one, koje smo utrošili na EU, utrošili na uspostavaljanje normalnih odnosa sa bilo kojom od tih država, danas bismo bili deset godina ispred vremena u kojem se sada nalazimo.

Image

Pre nego što obrazložim svoj stav, moramo da se razumemo, da ja niti sam Radikal, ni DSS-ovac, smatram da je rusofilija kancer domaćeg političkog sistema, mislim da Kosovo nije Srbija, ne želim ni sa kime da ratujem, ali isto tako više ne želim da život provodim u iščekivanju pozitivnih “signala” od strane trećerazrednih zvaničnika Evropske unije.

Pun mi ih je kurac.
I prema Evropi i prema Kosovu se ponašamo kao muškarac paćenik koji moli za malo pičke od ribe koja mu jednostavno ne da, ali ga zavlači godinama unazad.
Došli smo do tačke kada su stvari postale crno-bele.

– el ne daš?
– Ne dam
– Marš u pičku materinu ima ko će da da.

I kad kažem to, ne mislim na Rusiju, Belorusiju i ostale gulag-države, već na čitavu paletu normalnih država poput Japana, Koreje, Brazila, pa čak i Turske, Izraela, Kine, Čilea. Da smo pola energije, od one, koje smo utrošili na EU, utrošili na uspostavaljanje normalnih odnosa sa bilo kojom od tih država, danas bismo bili deset godina ispred vremena u kojem se sada nalazimo.

Hoću da kažem, da u trenutku kada se 90% srpskih parlamentarnih političkih partija zalaže i intenzivno radi na ideji Evropeizacije Srbije, na čelu, sa doskora najvećim protivnicima takve politike, Evropska unija ne odustaje politike postavljanja klipova u točkove srbijanskim evropolitičarima. Evropa, uostalom kao i Kosovo, su postale dve apstraktne teme oko kojih se vrti srpska politika, a koje realno nemaju krajnji ishod onakav kakav priželjkujemo evo već dve decenije.

Zeleno svetlo? Ma Mrš! – Tako se to kaže kod mene u gradu.

U slučaju da Srbija krajem ovog juna ne dobije datum za početak pregovora, postaje jasno da naša država i mi kao narod moramo da odustemo od ideje pristupanja Evropskoj uniji.

To svakako ne znači, da smemo da odustanemo od uvođenja evropskih vrednosti, demokratizacije, borbe protiv kriminala i svake vrste ekstremizma, te daljem poboljašanju odnosa na Balkanu, ali pristupanje samoj organizaciji Evropske zajednice više ne sme oduzeti ni jedan jedini dan našem narodu.

Evropska unija je do sada u više navrata pokazala da nije zainteresovana za Srbiju u okviru svoje zajednice. Čak i kada bismo mi činili sve da ispravimo greške iz prošlosti zarad pristupanja najvećoj zajednici porodica na našem kontinentu, Evropa bi uvek imala još jednu prepreku viška za naš narod. Bilo da je na Vlasti Đinđić, Tadić ili Vučić.
Na kraju, čak i kada bi naša vlast išla u dobrom pravcu, pa ne bi bilo konkretnog zahteva za Srbiju, neko u Evropi bi jednostavno rekao da nismo uradili dovoljno.

Poslednja konstatacija Nemačkog parlamenta da Srbija nije učinila dovoljno da bi dobila pišljivi datum za početak pregovora o pristupanju EU je šamar od strane naroda koji je pre 70 godina započeo svetski rat u kojem su poginule desetine miliona nedužnih ljudi širom sveta, zbog kojeg se oni i dan danas izvinjavaju.
Ono što njihovu situaciju čini drugačijom u odnosu na našu, jeste to što se to njihovo izvinjenje prihvata.

Što se mene tiče od danas svaki nemački zvaničnik u poseti Srbiji mora prvo da se izvini srpskom narodu, Romima i homoseksualcima u Šumaricama i na Banjici, pa da nastavi sa razgovorima sa državnim vrhom Srbije.

 

Read more http://amitzdulniker.com/2013/06/11/srbija-konacno-treba-da-kaze-ne-evropskoj-uniji/

9 mišljenja na „MARŠ U PM BEZ S

 1. „Da smo pola energije, od one, koje smo utrošili na EU, utrošili na uspostavaljanje normalnih odnosa sa bilo kojom od tih država, danas bismo bili deset godina ispred vremena u kojem se sada nalazimo.“

  Ма немој?!
  Да је неко овом аутору пре десет дана поменуо како би требало да се оканемо европских измаглица и ортаке потражимо у Бразилу, Турској, Кини … на свој супериорно елоквентан начин би га направио будалом и извргао руглу пред целом српском блогосфером. Ово писаније је дурење размаженог деришта коме је неко обећао „Милку“ а сад га ваља са неким турском сурогат-чоколадом замуљаном од рециклираног уља за мењач; зато у духу текста (који је ваљда стилски прихватљив и политички коректан):
  „Марш и ти у три пичке материне, јебем те у уста жвалава! Некако ћу се већ снаћи на „антиевропском путу“ и без савезника попут тебе…“

  Sviđa mi se

   • МИслим да је крајње време да озбиљно разговарамо о принципу који помињеш. Да ли би ти лично поверовао Милу Ломпару када би овај негде написао да се само зезао када је написао све с чим се спориш, да је Крлежа заправо један позитиван лик – а оно је писао само да би се увукао Дверима?

    Sviđa mi se

 2. Цитат:
  „У случају да Србија крајем овог јуна не добије датум за почетак преговора, постаје јасно…“

  Текст је добар, перспективан, биће нешто од брзомислећег аутора. Већ након две и по деценије је СКОРО па разумео да нема смисла просидба оне која те мрзи.

  Са оваквим темпом размишљања – АКО се у јуну домислимо – очекујем национално освешћење у наредних 125 година. Сва петорица Срба ће бити свесни и одговорни.

  Sviđa mi se

 3. нисам морао да гледам ко је потписао ову бљувотину… а нисам ни дочитао „текст“… крајње је време да престанете са објављивањем оваквих срања… мислим, и сами смо у стању да овако пишемо

  Sviđa mi se

  • „крајње је време да престанете са објављивањем оваквих срања… мислим, и сами смо у стању да овако пишемо“ .mi pišemo sranja hahaha

   Sviđa mi se

   • да, управо сам то мислио, ми пишемо срања, само што није смешно… чак ни кисело

    Sviđa mi se

 4. Hm,hmm…prilozi su od 2013.godine, „na zapadu nista novo“, stav za 2017. je isti „svi u picku materinu“..pa, ke vidimo ono „nije malter,nego cigla,cija mama noge digla“..?

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s