Радослав Видаковић: Алфа, бета, гама – ево…

Слика

Међу сисарима који живе у чопору, постоје алфа, бета, гама и делта примерци. Алфа примерци су доминантни мужјаци, који бране заједницу и то не на основу некаквог резона, већ захваљујући адреналину и тесторстерону, којим их је природа обдарила више него друге примерке врсте. Исто тако, алфа примерци су у перманентној борби за примат, јер се стално појављују млади мужјаци, те се положај не осваја једном за увек, већ се мора стално изнова бранити.

Алфа примерци имају привилегију да први паре женке, а осталима шта и ако претекне. Тиме се обезбеђује да се најбољи гени пенесу на следећу генерацију и тиме се врста поправља, или бар одржава на истом нивоу.

Међу људима, у срећна времена, важи мање-више исти принцип, увијен у танке облоге морала и апстрактне правичности. У Србији, до пре само једног века, оно што није било здраво и право, могло је да рачуна да ће се парити само са себи равнима. Младе и младожење су се бирале као што се бира расна стока и дубоко се завиривало у породични родослов, што у сеоским условима и није било тешко, јер је свак свакога познавао.

Чак и у условима савршеног телесног здравља, лако се могло десити да постојање неког лудог ујака, или радодајне бабе, трајно избаци кандидата за брак из круга алфа примерака. Тиме се, ма како то недемократски изгледало, обезбеђивало, сасвим испод прага свести, да биолошка маса једног народа буде на веома високом нивоу.

Напретком демократије и медицине, дошло је до билошког осипања. Проналазак апстрактне једнакости и немогућност да се у градским условима оствари увид у родослов, учинило је упит о телесном и душевном здрављу кандидата политички и морално некоректним. Медицина је, спасавајући све оно што би у природном стању умрло, или било дисквалификовано из парења, онемогућила да се слаби гени преносе на следеће генерације.

На нивоу друштва, демократија је донела још једну новину: потискивање алфа мужјака из политичког живота, од стране боље организованих бета и гама примерака. Алфа је, по природи ствари, индивидуалац и нема шансу против екипираних субдоминантних примерака.

Ај`мо конкретно: како ћемо, у општој какофонији и одурном саморекламирању, препознати алфа примерке? Медији су чудо: од сплачине направе посластицу, а партијски послушници нашег доба се утркују у певању ода партијским главоњама, што вара и оптички, и мисаони склоп публике, јер их наводи на помисао да су они први алфа примерци.

Да упростимо: шта мислите, да ли су Милош Обреновић, или Тито (молим вас да овде занемарите идеолошке одреднице и да имате у виду само биологију) успевали да се дочепају парења и док су још били анонимуси?

Први је, од младости, до смрти, вукао трипер, а други се, још давно пре доласка на власт, женио неутврђен број пута и приписује му се чопор непризнате деце. Друго: да ли су били храбри? И то је несумњиво: Милош је, и пре 1815. био познат као неустрашив ратник и није збрисао после слома устанка 1813. Тито је (на нашу бруку) био војник и 1914. и, како год то оценили, није седео у некој рупи и чекао крај рата 1941-1945. Осим тога, годину дана је провео у хотелу Лукс у Москви, што је горе од ћелија смрти у модерним затворима, а аналогно је Милошевој храбрости да сам оде у тада турски Београд, знајући да је шанса да осване на коцу пола-пола. Јесу они, у позним годинама, уживали у луксузу и привилегијама, али су умели, кад је било потребно, да спавају у блату, на -20.

Е, сад: ко вам од ових данашњих домаћина изгледа способан да преноћи у природи, без приручног еркондишна, у страховитој оскудици манга, кивија и другог јужног воћа и дупета испражњеног од чланова главних одбора?

(Док ово пишем, стижу вести са Земунског кеја: Вучић је себе упоредио са Милошем Великим. Милош није присталицама давао сендвич, сок и воловску запрегу да му дођу на поклоњење, а још важније: Милош никада, али никада, није смањио Србију ни за педаљ, нити изгубио ма и делић аутономије коју је Србија уживала у његово доба. Напротив: проширивао је и територију, и аутономију. Свако поређење је, дакле, неумесно и непристојно. На крају, Милош је одступио пред Уставобранитељима, док се ови копрцају и гледају да некако претекну на власти, по било коју цену.)

Назад на тему: После Милоша и Тита, на власт су дошли бета примерци, кнез Михаило, Слоба Милошевић и Шешељ. Бета, јер су расли у далеко лакшим условима и што им је власт пала у крило, нису је освајали у борби. Јаки алфа мужјаци су, нажалост, разјурили друге алфе и окружили се бета мужјацима, а ови, кад су једном власт уграбили, за своје сенке су изабрали гама примерке. Слоба и Шешељ одоше у Хаг, а они, који су њихове беспоговорне слуге били, одједном су се нашли у ситуацији да воде игру и не само то: већ су се окружили делта примерцима, који им се непристојно и у свакој прилици увлаче тамо где сунце не сија.

Мука је што су сви, осим алфа примерака, у складу са природом и способностима, принуђени да буду слуге, које могу да мењају господаре, али своју слугерањску природу никако. Мала илустрација: да ли вам се чини вероватним да су се женке интересовале за бета, гама и делта примерке, док се нису дочепали лове и моћи? Или, обрнуто: да ли би, без лове и моћи, ови гама и делта примерци, икад сазнали да и друге жене имају што и њихове? Може и овако: да ли вам делује вероватно да би Милош и Тито, па чак и Слоба и Шешељ, оплакивали сваку претећу поруку која им стигне?

Ред је овакав: алфа мужјаци служе чопору, бета себи, па чопору, гама само себи, а делта само гама примерцима. Док је света и века, биће тако. Тиме што смо порекли биологију, нисмо је укинули, она и даље невидљиво влада нама.

Ми живимо у време тријумфа чопора над алфа примерцима. Погледајте око себе: све оно што је у вашој школи, пре десет, или двадесет година, добијало заушке од лепих, крупних и самосвесних момака, данас је на положају и има лову. Све оне издајице из прве клубе, штребери и увлакачи, смеше се са билборда и ругају нам се, светећи нам се за све оно што никад не би постигли без своје партијице. Без партијице не би било моћи, не би било ни лова, а богами, тешко да би било и парења. Алфа мужјак ће наћи партнерку и за секс у „Фићи“, ови рузмарини без „Аудија“ немају чему да се надају. И-они то знају. Зато патолошки мрзе оне из „Фиће“. И још нешто: они из „Фиће“ су приводили само женске.

Ту је чвор српске политике: или ће изнедрити алфа примерке, или ће тонути са гама и делта примерцима. Што се грбо роди, време не исправи.

Васељенска ТВ

8 mišljenja na „Радослав Видаковић: Алфа, бета, гама – ево…

 1. Задња реченица није баш сасвим тачна, у датом контексту.

  Колико год неко имао анимозитет према неким или свим Србима у Хагу – КОМПЛЕТНОЈ ЕЛИТИ – ради се о алфама или потенцијалним алфама који су плански уклоњени са сцене.

  Тако је, парадоксално, изјава да нападају Србију због Милошевића – ипак ТАЧНА. Некон десет година, чак и бете постају експерти свог заната и потенцијалне алфе. Шта мислите, зашто они који су подржали и Милошевића и Додика у доласку на власт, након десет година пожелели да их отерају?

  Sviđa mi se

 2. алфа и бета мужјаци су појмови чопора, не може чопор против алфа м… чопор прави алф м.. ољуђени људи не функционишу као чопор, па нема ни алфа ни бета ни гама (само ево.. вама, таквима)… писац седи 1… моћници и силници нису креатори него извршиоци, међу креаторима нема ниједних који одговаравју опису алфа мужјака, ни бета (Доситеј, Тесла, Његош, Тесла нпр.)

  Sviđa mi se

  • „Ољуђени људи не функционишу као чопор, па нема ни алфа ни бета ни гама…“

   Велика наивност и основни узрок општег неразумевања свега шта нам се дешава. Чак и својеврсна самоизолација Његоша и Тесле служи елиминисању конкуренције, и оснивање своје доминације на одређеном простору. И даље постојање брака су у најмању руку задњи трзаји алфе.

   Оно што заиста разликује људе од алфа животиња је суштинска боголикост – могућност да сви буду моћни. Тај исконски код је дегенерисан оним што Срби називају рајетински менталитет. А та дегенерација је узрок фразе да се „човек по дану тражи свећом“.

   Мислим да је прилично очигледно да нас смишљено лишавају и то мало алфи, тојест правих људи.

   Sviđa mi se

   • боголикост (могућност да сви буду моћни), односно начелна борба да сви буду моћни, и „алфа као прави људи“ ми се чини мало противречним … нису Његош и Тесла били „самоизоловани“, итекако су волели и били омиљени у друштву, ,само су бирали.

    Sviđa mi se

   • Друштво је међучопорска интеракција, а не чопор сам. Породица је чопор, још увек.

    Да ли сте ви алфа у својој породици? Нема ту никакве борбе ни противречности – што је алфа реликт, који ће, надам се, опстати. Иако тешко, јер та моћ и тај монопол су оклеветани, и људи су масовно феминизирани.

    Насупрот раширеном веровању – и основној грешци ауторовог текста – борба и конкуренција рађају само робове, јер људи су исконски слободни. Зависност од, некад природно, а данас вештатачки ограничених ТУЂИХ ресурса ствара бете – феминизиране алфе. Алфе се не стварају – ТО ЈЕ ИЗВОРНО СТАЊЕ.

    Sviđa mi se

   • Због непрецизности је ово испало контрадикторно – непостојање борбе се односи на међучопорску, солидарну интеракцију. Борба, игра, и доминација УНУТАР чопора, породице – нешто је најлепше на свету.

    Није случајно што нас онемогућују да се боримо на том терену, и што нас упућују, УСРЕД ДО САДА НЕВИЂЕНОГ МАТЕРИЈАЛНОГ ИЗОБИЉА, на борбу међу собом. Devide et impera, увек било.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s