MALI ĐOKICA I VOX POPULI

МАЛИ ПРИЛОГ ТЕЗИ ФАШИСТА ДА ЈЕ ДЕМОКРАТИЈА ВЛАДАВИНА ВЕЋИНЕ ГЛУПИХ И ДА ЈЕ БОЉА ВЛАДАВИНА ПАМЕТНЕ ЕЛИТЕ и тези да су Срби склони егалитаризму – „ПАМЕТНИ“ штампани НОРМАЛНИМ ФОНТОМ, „ГЛУПИ“ ИТАЛИКОМ

измена пореских закона која би, према тренутној идеји, подразумевала прогресивно опорезивање имовине грађана: станова, кућа и земљишта, али и екстрапорез на плате веће од 100.000 динара.

Јавна паредузећа више неће моћи да обављају социјалну функцију

Удри по онима који су се кућили, радили паметно и зарадили. Све им опорезујте и одузмите. Глупо је да у Србији неко има нормалну плату или да живи нормално од свог рада..Немој случајно да  онај који прима 150 евра месечно почне да прима 800 евра, већ и онога што прима 800 сведите на 150.

Уместо да среде систем они ударају нове намете… Па то може и моја баба…

 

Image

 

ЕЛИТА: У Влади се припрема измена пореских закона која би, према тренутној идеји, подразумевала прогресивно опорезивање имовине грађана: станова, кућа и земљишта, али и екстрапорез на плате веће од 100.000 динара.

У Србији сваки трећи становник је незапослен, а има око 86.000 оних чије су зараде преко 100.000 динара, док је 18.000 запослених с платама преко 150.000 динара, а групу најбогатијих чини свега један одсто укупне популације.

У припреми је и прогресивно опорезивање имовине грађана Србије, али да још нису познати детаљи и да ће морати да се нађе баланс између вредности имовине и економске моћи грађана.

За оне који имају зараде ниже од просека од наредне године моћи ће да рачунају на то да ће имати повољности које ће им омогућити социјалне карте, а министар привреде Саша Радуловић каже да ће тај пројекат бити међу пиоритетним задацима.

„Јавна паредузећа, према нашем плану, више неће моћи да обављају социјалну функцију. Зато је важно да имамо социјалне карте. „

ПЛЕБС (најпопуларниј коментари на текст): идиотизам

Какво бре додатно опорезивање? Које експерте има тај неспособњаковиц? Зашто не распусти скупштину и уместо 250 када је постојала Југославија и 3x висе становника спусти број на маx 100, да сут карту разноразним саветницима и осталима.. Срамота, заиста срамота…

таxиста

Него шта. Удри по онима који су се кућили, радили паметно и зарадили. Све им опорезујте и одузмите. Глупо је да у Србији неко има нормалну плату или да живи нормално од свог рада. Па ја сам мислио да ће ова влада да искорењује сиромаштво у Србији, а они решили да праве сиромахе и од оних који било шта поседују! Мењајте те пореске законе ш   то пре. Покупите од једних и дајте другима, односно пресипајте из шупљег у празно. Немој случајно да вам падне напамет да надјете решења да онај који прима 150 евра месечно почне да прима 800 евра, већ и онога што прима 800 сведите на 150. Почните, бре да размишљате о пословима и инвестицијама, запошљавању незапослених и побољшању квалитета живота већ запослених, да налазите профитабилне ослове…ово што радите може и неко са непотпуном осмогодишњом школом. Не треба му ни Јејл ни Оксфорд…. Изгледа да је у Србији државни непријатељ свако ко не прима социјалну помоћ!

у магновењу

Уместо да среде систем и тако спрече нерад, корупцију, крађе, уместо да среде стање полицији и тако похапсе криминалце и узму им све паре које су украли, уместо да среде стање у правосуђу и тако допринесу да се већ ухапшени процесуирају, шта они раде? Они ударају нове намете… Па то може и моја баба…

неман

ЕXТРА порез на плату од 900е 🙂 .. потрошацка корпа је 1000е !! .. у немачкој је социјална помоћ 950е

е мој млађани стручњаче .. нећеш ти дуго .. или ћеш ти полудети од нас ил ћемо ми од тебе

http://www.kurir-info.rs

12 mišljenja na „MALI ĐOKICA I VOX POPULI

 1. adj po hiljaditi put- neoliberalizam=fašizam musolinijevog tipa= vladavina nekoliko privilegovaih porodica, vlasnika krupnog kapitala koji privilegovano dobijaju velike državne projekte (Tuđman je pošteno rekao 100 obitelji) uz zamazivanje masa uskog kruga neizabranih ideologa zvanih „stručnjaci“.. fašizam nije kad se neko obuče u crno i ošiša na nulu..

  Sviđa mi se

 2. парламентарна демократија без независног судства , контроле над униформама и тајним службама, независних медија, спроведене лустрације и реституције је као кад би ја реко да сам власник супер фудбалског клуба само јбг немам стадион, игралиште, фудбалере, навијаче, копачке ни штуцне..какав са ја роман абрамович таква је демокрација у Илирику.

  Sviđa mi se

  • опорезују „богате“ који имају плату колика је немачка социјална помоћ, док тајкуни не пријављују приход у Србији,.Опорезују једини стан (70 м2) глави петочлане породице(мени) .. 500 динара месечно!!! више од рачуна за воду!!! Какав је то луксуз?

   Sviđa mi se

   • Није луксуз, далеко од тог, но мене интересује како ти стижу рачуни воде за вас петоро мањи од 500 динара?! Ја имам баш толику породицу и испод сома, сома и двеста теорије нема. Кажем ја да ме ови клошари водовоџије дрпају 🙂

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s