НЕОЛИБЕРАЛИЗАМ – СА РЕЧИ НА ДЕЛА

Управни одбор Фонда за развој ће на данашњој седници одлучити да ли да се одобри 150 милиона динара фирми „Агропослови“ у власништву Чедомира Јовановића, и то за рефинансирање кредита који је раније подигао.

Јовановић је (РАНИЈЕ ВИШЕ ПУТА) истакао да је неопходно хитно повлачење државе из свих сектора у којима јој није место и где само прави трошкове, губитке и простор за корупцију

Image

Писали смо већ да неолиберализам није идеологија тржишта, нити стварно жели повлачење државе из привреде, јер је држава одличан сакупљач средстава која се могу приватизовати.

У вести да фирма Чедомира Јовановића, лидера једне од странака са експлицитним неолибералним програмом, тражи од државног Фонда за развој 150.000.000 динара за рефинансирање раније подигнутог кредита, показује особине неолиберализма у једном примеру у коме имамо све:

Управни одбор Фонда за развој ће на данашњој седници одлучити да ли да се одобри 150 милиона динара фирми „Агропослови“ у власништву Чедомира Јовановића, и то за рефинансирање кредита који је раније подигао., Блиц, 23.10.2013.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/414292/Ministar-Radulovic-protiv-novog-kredita-firmi-Cedomira-Jovanovica

У овој фирми тврде за „Блиц“ да су аплицирали у Фонду како би скупе кредите код комерцијалних банака заменили јефтинијим, чиме се отвара простор за већа инвестирања и запошљавање.

„Јефтиније“ кредите омогућава држава.

Јовановић је истакао да је неопходно хитно повлачење државе из свих сектора у којима јој није место и где само прави трошкове, губитке и простор за корупцију. Блиц, 02.02.2011.

http://dvogled.rs

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s