Дејан Ранковић: Добри, лоши и нормални Срби

Нервне кризе су пратилац стреса и глобалног начина живота у држави у којој је све накарадно. Ваљда то иде и са годинама. Медији су опијати који подстичу раздражљивост, а без којих се не може у добу технолошког тоталитаризма.

blic

Направио сам споразум сам са собом да, колико год могу, избегавам телевизију и службене гласнике проевропске власти у Србији. Учланио сам се у библиотеку. Књига ме смирује.
У недељу су одржани т. звани локални избори на Косову и Метохији по т. званим косовским законима парафираним у Бриселском споразуму са обе стране. Морао сам да припремим живце и укључим ТВ, јер се ради о голом животу моје браће на мојој територији из које је клица свих Срба. На дохват руке ми је био апарат за крвни притисак и шоља чаја од мајчине душице.
Данима се пре ових ИСТОРИЈСКИХ избора из говора Крстимира Пантића и друга Вулина видело да ће ово силовање гласања показати беду и подлост т. зване међународне заједнице, која је , пази сад, чврсто обећала да ће организација бити безпрекорна. Колико нас је пута у последњих двадесет година та иста међународна заједница изиграла?
У предвечерје избора Крстимир рече да ће се повући уколико Брисел не нареди Приштини да са гласачких листића обрише симбол т. зване државе Косово. И би шта би. Крстимиру нису дозволили да гласа.Заборавио да понесе коректор.
Друг Вулин се на време оградио речима да ће било какви нереди и неуспех избора пасти на терет Еулекса и Кфора који су, мош мислити, статусно неутрални. И би шта би. Упад на гласачка места, ломљење кутија и стакла, отимање листића, а чувари реда из изборног штаба Брисела, све петама у дупе у бежанију. Али нико из владе не урликну оштро на њих, већ су криви Срби. Лоши Срби. Тачијеви Срби. Марко Јакшић и ДСС. Покушавам да останем нормалан. Како је могуће да ДСС, који једва вири из цензуса, поквари идилу Бриселског споразума и ауторитет власти чија је подршка у Србији висока?
На сам дан избора урезала ми се изјава саветника председника Србије, Марка Ђурића, у једној ТВ емисији . Рече он да се локални избори на Косову одржавају у ненормалним условима. Има човек право. На окупираној територији,  и под туђим изборним законима нема слободе бирања.
Лично нисам био ни за, ни против бојкота. Ту одлуку ће напаћени и изманипулисани народ на југу Србије да донесе. И бојкот је легитимно право сваког бирача. Да ли је он успео или није сада то није важно.
Оно што нас је коштало и што ће нас коштати нашег националног гена је све дубља подела на добре и лоше Србе.
И као што рече друг службени гласник ПП , без обзира на све ми ћемо формирати ЗСО . И обрачунати се са лошим Србима.
Закључујем да су лажни локални избори на Косову и Метохији, у ствари, још један степеник који се мора прескочити у сусрет ДАТУМУ.
Саплели се јесу, али нису пали.

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s