ОВАЈ ЧОВЕК ЈЕ НЕУНИШТИВ (НИ СУД НИ ПТИЧЈИ НИ СВИЊСКИ ГРИП НИ ЈАВНОСТ МУ НИШТА НЕ МОГУ)

НАСЛОВ У КУРИРУ: АЛАРМАНТНО: Србију напада дечја парализа, 40 одсто деце није вакцинисано

„25 милијарди евра је слупано на птичији грип, a 774 човека је умрло на целој планети! За те паре је могла бити искорењена туберкулоза.“

На ризик од убрзаног ширења дечјe парализe  болести упозорава  (НЕ ВЕРОВАЛИ ИЛИ ДА) епидемиолог Предраг Кон.

међу најугроженијим европским земљама Румунија и БиХ, Словенија је најзаштићенија, док остале земље бивше СФРЈ спадају у средње ризичне.

– Светска здравствена организација прогласила је да је на европском тлу ова болест искорењена 2002. године, али ево, дивљи полиовирус сад се преноси из ратних предела…

ТЕКСТ ЗАВРШАВА РЕЧЕНИЦОМ: – у Авганистану, Нигерији и Пакистану није искорењена дечја парализа!!?? (КОЈА ДОЛАЗИ ИЗ СИРИЈЕ)

Image

Дечја парализа, опасна заразна болест, из ратом захваћене Сирије, Израела и западне обале Газе убрзано се шири ка Европи, упозорила је Светска здравствена организација (СЗО). Међу угроженим земљама је и Србија, у којој се све више родитеља одлучује да не вакцинише децу од полиовируса.

На ризик од убрзаног ширења ове болести, која је одговорна за одузимање свих екстремитета код деце, а која у тежим случајевима може да проузрокује и смрт, упозорава и епидемиолог Предраг Кон.

– Светска здравствена организација прогласила је да је на европском тлу ова болест искорењена 2002. године, али ево, дивљи полиовирус сад се преноси из ратних предела у којима владају нехигијенски услови, а из којих људи масовно беже или туристички путују у земље ЕУ – каже Кон.

Он додаје да је важно вакцинисати децу на време.

– Проблем је у томе што је за ослобађање ризика од настанка болести потребно одржавати висок степен вакцинације, и то на 95 одсто. А то није случај ни у појединим београдским општинама, где тај број износи само 60 одсто – објашњава Кон.

Он наглашава да је ситуација у унутрашњости Србије вероватно и лошија. Како објашњава, стопа првог вакцинисања, до дететове прве године, још је висока, али је стопа ревакцинације пред први разред и дететову 14. годину нагло опала. Осим СЗО, на претњу је упозорио и директор Европског центра за контролу и превенцију Марк Спренгер из Стокхолма, који је обелоданио да у ЕУ чак 12 милиона деце није вакцинисано против дечје парализе.

– Ово је позив на буђење. Чланице ЕУ схватиле су врло озбиљно ову претњу по питању преношења дивљег полиовируса из Сирије и Израела, у којима се дечја парализа убрзано шири и поприма димензије епидемије. Постоји веома висок ризик да „увезени“ случајеви прођу непримећено и прошире се по Европи. Морамо да појачамо надзор, а не да чекамо да се појаве први клинички случајеви ове болести – апелује он. Спренгер наглашава да су међу најугроженијим европским земљама Румунија и БиХ, Словенија је најзаштићенија, док остале земље бивше СФРЈ спадају у средње ризичне.

ТЕКСТ ЗАВРШАВА РЕЧЕНИЦОМ: – у Авганистану, Нигерији и Пакистану није искорењена дечја парализа!!?? (КОЈА ДОЛАЗИ ИЗ СИРИЈЕ)

У Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ прате упутства Светске здравствене организације како би на време ставили ствари под контролу и појачали надзор. О томе сведочи и њихово саопштење на сајту, у којем кажу да је потребно обавити правовремену и потпуну имунизацију деце.

ПС Говорећи о циљаној производњи вештачке атмосфере страха и панике, Милан Милић, психијатар је, гостујући у емисији Утиска недеље,  навео податак: „25 милијарди евра је слупано на птичији грип, 774 човека је умрло на целој планети! За те паре је могла бити искорењена туберкулоза.“

ДА ПОДСЕТИМО: Тужилаштво за организовани криминал терети Смиљку Милеуснић Аџић, сестру Милке Форцан, Светлану Вукајловић, бившу диркторку РЗЗО, и директора „Детапа“ Љубомира Павићевића да су малверзацијама са набавком вакција против свињског грипа оштетили државу за 1,25 милиона евра.

http://www.kurir-info.rs/

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s