Одбрана Шимунића Џоа

просечни Србин је полупана ретардчина, којој би уместо цитирања песничких поулупроизвода као што је Дучић, згражавања над тим што Ватикан више воли католике од православаца и кукања учитељици како су Хрвати зли и насилни, било боље да плати порез, престане да купује у Идеи, успе да се организује у следећем рату тако да не претрпи масовни геноцид за промену и да своје политичке прваке свргне одмах сутра кад ураде нешто тако идиотски као што је креирање Краљевине СХС или одбијање З4 плана.

7217._VU-pijani-cetnik-300x204

„Хрвати су најхрабрији народ, не јер се ничег не боје – већ јер се ничег не стиде…“

Јосип Џо Шимунић, центархалф Динама и хрватске репрезентације, рођен је у Канбери, од породице хрватских имиграната из Фојнице. Фојница је градић у централној Босни, пола муслимански, пола хрватски.
Дакле, Џо у себи садржи два бустера за националистичка балканска баљезгарења: ем је дијаспорац, ем је већ у дијаспору отишао не као Хрват из Хрватске него као Хрват из Босне, а сви знамо да су Хрвати и Срби из Босне и Херцеговине приближно 20 пута “правији” СрбоХрвати од нас из самих тих држава.

Дакле, ако оптужницу против Шимунића заснујемо на томе да је крив за то што је дебилчина која се гасира на националистичка довикивања преко микрофона са стадионом пуним животно неиспуњене багре која сходно томе пројектује национално као лично, онда да, Јосип Шимунић је крив за то. Али ако, као ретардирано српско јавно мњење, оптужницу базирамо на томе да је Шимунић новорођени Анте Павелић са камом у зубима, послат од католичког департмана Бога (зли департман) да коље српску нејач и да мукотрпно зарађене српске паре из буџета, које јавна предузећа уплаћују од пореза и које приватници уплаћују као доприносе са своје раднике, понесе у Хрватску и да са њима прави немачко-католичко-америчке оргије у ватиканској амбасади у Загребу, онда је Џо Шимунић невин.

У поступку Срби против Шимунића, као претходно питање се појавио његов старт над Миралемом Сулејманијем, пре који месец на квалификационој утакмици за светско првенство између Срба и Хрвата. Па да прво решимо то питање. Није нарочито компликовано.
Лопта се после хрватског корнера одбила стварно веома чудно, вихорни Горанац је почео веома опасан трк ка голу Хрватске, Шимунић је одмах видео да може само фаулом за црвени да спречи потенцијални гол. Било је остало мало до краја, његов тим је имао резултат, искусна, хладна, врхунска одлука. Ја бих први волео да у репрезентацији имамо играча који би био способан да изведе оно што је Шимунић тад урадио.
Сам старт је био груб онолико колико је морао да буде да би био ефикасан. Ни мање ни више. Чак и са одлуком да иде на прекршај, Сулејмани је замало побегао Шимунићу. Дохватио га је онако како је једино могао бити сигуран да ће га зауставити. Ствар је изгледала много горе него што је била. Био је то један од оних удараца који изгледају спектакуларно а мање више вам не може бити ништа од њих. Сто пута су опаснији подли стартови, где се иде човеку на чланак, где се иде отвореним ђоном на човека, подметања и гуркања у скоку и тако даље. Сулејманију је сигурно остало пар озбиљних масница, а ако није девојчица, са тим се већ помирио у свету професионалног спорта. Џо је одмах после меча дао максимално коректну изјаву да се нада да Миралем није повређен, да је наравно био чист црвени, али и да би сутра исто то урадио поново. А сад, то што је 50.000 шодера на стадиону и ко зна колико још при малим екранима доживело духовне модрице јер како бре нама ту усташа у сред Београда да ради бодичеке и да изађе жив, то је друга тема.

Да се вратимо на главну ствар, Шимунићев вокални моменат на Максимиру.
Поздрав “За дом спремни” није поздрав који су смислиле усташе. Користио се и раније у хрватској историји. Е сад, наравно да су га усташе кључно популаризовале, у варијанти “За поглавника и дом спремни.” Тако да ја не би бранио Шимунића на конто тога да је он викао “За дом спремни” са неким 16-вековним хрватским витезом који тако храбри своје самострелце пред бој са Турцима на уму. Имао је Шимунић на уму усташе, то није спорно. Али какве усташе? Е, то је спорно.
Шимунић је у глави имао исти онај апстрактни појам усташтва који ти имаш о четништву када певаш четничке песме после 15 ракија на свадби, или када на фејсбуку делиш слике Милана Гуровића и сличних идиота. Сигуран сам да ти на уму није јединица од 50 брадатих психопата, који су пре рата били олош из краја, разбојници и силеџије, како иду по подавалским селима и кољу, ни мање ни више него свој народ, због сарадње са партизанима. Сигуран сам да ниси ништа читао о масакру у Вранићу 1943. Сигуран сам да ниси читао о масакру коју су четници извршили над муслиманима у другом светском рату, на тромеђи Србије, Црне Горе и Босне, када су побили неколико хиљада цивила или како је Светозар Вукмановић Темпо молио четнике у источној Босни да оладе са клањем несрба јер онда одатле долазе најфанатичнији борци Црне Легије, што прави проблеме и партизанима и четницима. Сигурно ти исто никад није било чудно одакле толика подршка партизанима од најобичнијег народа – па наша српска монархија и њени горди рохански ренџери, четници, су били најбољи систем и најбоља војска која је икад постојала на свету!

Ал добро, и ако су убијали те Хрвате и Муслимане, то је бре била освета.
Јебига, морали смо и ми њима неке да убијемо. Они су побили милион Срба у Јасеновцу. Јесте да ми није баш јасно одакле онда толики Срби у Хрватској и Босни после другог светског рата, али милион звучи тако зајебано. Добро, ајде нису милион. Али и даље су побили више него ми њих. Сад право да ти кажем, ни не знам дал сам бесан на њих што су већи злочинци или на нас што смо мањи, што ми њих нисмо побили више, што Суботић није скрљао Ракитића у Загребу, а не Џо Миралема у Београду. А не би ја баш ни убијао никога, кад размислим. Никада нисам пуцао ни из чега. Да ти баш искрено кажем, не могу да замислим да одузмем неком живот. Знам ко би могао, и ко је то радио у ратовима. Могу вам рећи да то нису њушке као у Лепа села лепо горе.

Ето, то је Џо Шимунић. Никакав нациста, само дебилчина. Као овај наш сународник одозго. А чак и да сам погрешио у вези овог конкретног примера…
Да ли у Хрватској има више таквих дебилчина него у Србији? Да.
Да ли у Хрватској има више оних правих болесника, више правих усташа? Да.
Да ли су Хрвати у својој историји починили квантитативно теже злочине над Србима, него Срби над Хрватима? Да.
Да ли су због тога одговарали. Не.

Да ли Србин мисли да на нивоу света постоји неки уређени правосудни систем, који ће кажњавати правично, без обзира на интересе, савезништва, геополитику? Да.
Да ли је просечни Србин због тога дебилчина која из неког разлога види међународни свет као некакав филм у којем побеђује добро, а не јачи, паметнији, сналажљивији, са бољим леђима, онај у бољем сплету околности, као што је просечни Србин прилично свестан да ствари стоје на личном нивоу, јер се не оглашава превише када краде кабловску комшији или када му ујка у мурији среди да не остане без дозволе јер је возио пијан?
Да, просечни Србин је полупана ретардчина, којој би уместо цитирања песничких поулупроизвода као што је Дучић, згражавања над тим што Ватикан више воли католике од православаца и кукања учитељици како су Хрвати зли и насилни, било боље да плати порез, престане да купује у Идеи, успе да се организује у следећем рату тако да не претрпи масовни геноцид за промену и да своје политичке прваке свргне одмах сутра кад ураде нешто тако идиотски као што је креирање Краљевине СХС или одбијање З4 плана.

Пише: Дрле Србија

(Тарзанија)

35 mišljenja na „Одбрана Шимунића Џоа

 1. Овај лик није у праву. Просечан Србин је данас кретен као он, полуаутошовинистичко говедо, историјски неписмена фукара које се куне да је у филму Битка на Неретви “баш тако било“ само зато што га је одгледао између два и два милиона пута, потрошачки гмаз који би дедовину продао за један одлазак на море, који дели савете свима шта треба да раде, а сам не би дигао гузицу из столице, оне најудобније – компјутерске, па да му живот од тога зависи. Јер да није , не бисмо били данас у оваквим говнима.

  Sviđa mi se

  • „Просечан Србин је данас кретен као он, полуаутошовинистичко говедо, историјски неписмена фукара које се куне да је у филму Битка на Неретви ”баш тако било”…“
   Мислим да је то и рекао, само на другу тему.

   Sviđa mi se

   • Хехехе, ја сам либерал и дозвољавам ти да мислиш шта год ти наумпадне 🙂
    А шта тачно је за тебе спорно у тексту? Што ватикан више воли католике од нас? Што је Хрват из Фојнице, рођен међу усташама – усташа? што професионални фудбалер центархалф настоји да по цену искључења и одијума навијача противничке репрезентације сачува резултат… Шта је тачно спорно?

    Sviđa mi se

   • Шта је спорно? Па, нпр. “Шимунић је у глави имао исти онај апстрактни појам усташтва који ти имаш о четништву када певаш четничке песме после 15 ракија на свадби, или када на фејсбуку делиш слике Милана Гуровића и сличних идиота. “ – јер изједначавање усташа и четника, колико год два алкоса изгледала слично, је прекрајање историје што овом гмазу не смета. Па, нпр. ‘Сигуран сам да ниси ништа читао о масакру у Вранићу 1943.’ – или је Вранић или Друговац, шта би дебили неокомунистичког духа извлачили из ормара осим ова два села у Србији, наравно, општа кољажа интернационалиста му не смета, јбг, космополитиски је. Да му је некомунистички дух овладао разумом доказ је и “ Сигурно ти исто никад није било чудно одакле толика подршка партизанима од најобичнијег народа…“, где нама, маснима и брадатима, не објасни где, колико и када се очитовала та подршка, та плебисцитарна омађијаност Срба звездом. Па нпр. човекољубље С. В. Темпа које му није сметало да са Пијадеом објашњава неопходност провокација у подкозарским селима, јер сељак који је на земљи није револуционар, њима треба избеглица без кучета и мачета, дома попаљеног, још ако му је све и поклано ихааа, то је борац! Па, нпр. што му није проблем клање Срба у Јасеновцу него му смета што неко оперише цифром од милион, да је 700 000 можда би смирио своје пишање по жртвама тог невиђеног масакра јебем га у уста та погана!!
    Сложио бих се, пак, са једним његовим виђењем – можда је Дучић полупросечан песник, ствар је то укуса, а познато је да су комуњаре имале укус у вражју матер са оним својим скулптурама ливничара и шлосера по музејима, али једно је сигурно – аутор је ванвременски и изванредни дебил.

    Sviđa mi se

  • Зашто оправадавати Шимунића ? Зашто ? Да би имао шансу да се бациш још једном на себе.
   Иначе, о свему читао. Читао и о томе како је Славиша Вајнер отворио пролаз Францетићу, по тој истој источној Босни, да одради свој дипломски рад све до Дрине. Тако да не бих отварао питање ко је кога и колико. Човек је то што јесте и није му тешко јер га нико не кажњава. А ти играј са било којом екипом и пази да нема некакав браон играч, јер све што урадиш биће горе од Јасеновца.

   Sviđa mi se

   • Човек ради свој посао. Посао усташе је да фаворизује хрватски интерес, а ако је случајно противник Србин – пуна шака браде. Против таквих људи мораш да се бориш а не да их мрзиш, јер се тако спушташ на њихов ниво; обашка што немаш шансе да победиш играјући по њиховим правилима игру коју су сами довели до савршенства.
    Друго, је њега не оправдавам већ покушавам да разумем због чега он то ради; а ради јер је у његовом „микрокозму“ то сасвим домољубно и пожељно понашање. Здравко Мамић није ништа мањи усташа од овог примерка, а ипак са њим око купопродаје играча (млаћења пара) сарађују највеће Србенде, угошћавају га у (гле чуда) Земуну, итд.
    Ко је било ког Србина овластио да такво понашање „елите“ толерише и поздравља (јер од нечега се мора живети и пусти ти њих…) а када неки лик „Дрле“ напише најбољи профил Џоа Шимунића који сам имао прилике да прочитам, а ја исти пренесем овде – ми смо аутошовинисти који мрзе „своје“. Срби – вудбихрвати нису моји и у сваком случају више ценим Хрвата који уме да аргументује своје ставове него „Србина“ који прети како ће му се најебати кеве чим стигну Руси.

    Sviđa mi se

 2. Управо. Није мени Џо од интереса. Он је мени јасан. Није мени јасно зашто реагујемо на такве радове, а не реагујемо на очигледно рушење своје куће. Назвати себе ретардом је непотребно јако. Мало је ретардираних овде, више је запуштених. Они негују своје вредности у свом свету и иде им добро, ми не негујемо ништа. Тврдим ништа.
  Аутошовиниста… Ја то Вама нисам пребацио. А став о просечним ретардима ми смета. Постоји и разлог.
  Колико њих стварно чита Дучића ? Колико њих уопште зна било шта о Ватикану ? Колико њих зна било шта о било чему заиста ?
  Врло мало. Радио у школи неко време, живим нешто година и тврдим да смо себе запустили и васпитавали криво. Међу њима нема сумње, они имају минимум заједничког. А шта се овде дешава. Међу неупућенима, запуштенима, сеје се сумња у све и свакога кроз негативно сагледавање свега о чему се прича, пише и ради. Свесно, несвесно, сви то радимо. Колико помаже ако увек и за све кажем да сам ретард.

  Sviđa mi se

  • „Мало је ретардираних овде, више је запуштених“
   Можда грешим, али када неко просечно интелигентан допусти да се запусти – за мене је гори од „ретарда“(погрдни назив за ментално заосталу особу) који за своје стање не сноси никакву кривицу. На то се своди све о чему говорим.
   Није Џо ни позван ни властан да нас тера у борбу ЗА СЕБЕ. Кривити њега што нас мрзи, исто је корисно колико кукати кад нам кров цури јер смо лењи да заменимо цреп…

   Sviđa mi se

   • Не кривим ја њега за мржњу. Не кривим га, он је то што јесте. Ја хоћу. Колико их још има да хоће ?

    Sviđa mi se

 3. зашто уопште кривите >Џоа Шимунића? Он је урадио оно што је дозвољено једино на Балкану (кад пишем погрдно о Илирику користим ову реч). Изговарао нацистички поздрав! Шваба то не сме некажњено, ни Италијан. Шиптар, Бошњак, Хрват и Србин смеју …. у Грчкој су забранили парламентарну партију а ја у Београду не могу да нађем ћошак у ком не пише правда за Златну зору. е јебо вас узор од све Грчке традиције и културе.
  једино се на Балкану праве тв серије о ратним злочинцима из 2. св рата који имају и улице у позитивном котексту .. једино не Балкану се 20 година по завршетку та+рата још увек свакодневно славе некакви хероји… па шта се чудите што је 30 000 попуписмених незаполених брђана у пунојјј снази урлало спремни? шта суи друго и где могли да науче?

  Sviđa mi se

  • хтедох рећи текст је одличан и никаквог аутошовинизма ту нема.. Сад што Дејан доследно примењује своје колективистичка начела па се нађе увређен кад неко опљује конктретну примитивну стоку, јер је и он Србин.. Шта ћеш већи аутошовинизам него што стално са Србима
   ма поистовећујете најгоре и браните их.

   Sviđa mi se

   • А који су то најгори у овом тексту ? Четници ? Партизани ? Усташе ?
    Мени делује да су кокардлије најгори. Усташе су то што јесу, самим тим ОК, али кокардлије…
    Зашто не казати да је потез тог одличног играча одвратан ? Зашто се одмах крене на обрачун звездаша и тањираша ? Зашто је он јасан, а ови којима његов потез смета су ратарди ? И на све то, стара прича, напредни и назадни, звездоносци и тањираши…. Ако ти све везано за тај период није разлога да ошинеш по себи онда си ретард.
    Дејан је самим тим полудебилчина, а и ја.
    Има ли ишта професоре да смо добро урадили задњих 70-90 година ? Ако има пишите о томе, дајте предност томе. Ако нема…

    Sviđa mi se

  • Џо је добио максималну казну за тај прекршај – ширење мржње по Хрватским законима – 3000 евра!!!
   не знам колико би добио у Немачкој или ну Аустралији.

   Sviđa mi se

 4. „Јебига, морали смо и ми њима неке да убијемо. Они су побили милион Срба у Јасеновцу. Јесте да ми није баш јасно одакле онда толики Срби у Хрватској и Босни после другог светског рата, али милион звучи тако зајебано. “

  Није милион, него милион и трисата Срба дебилчино!

  Sviđa mi se

  • Ко је избројао и где пише? Како се десило да за четрдесет година СФРЈ и петнаест година Републике Српске ником није пало на памет да обави ископавања у Градини – највећој масовној гробници на Балкану? зашто? Да кажемо како је СФРЈ била антисрпска и комунистичка диктатура где су српске жртве организовано минимизиране и занемариване због „очувања братства и јединства…“… Али, зашто ископавања није извршила Република Српска којој би ваљда сазнање о тачном броју убијених суграђана и сународника требао да буде прворазредан интерес? Зашто?

   Sviđa mi se

   • Можда знамо да је мање ? Зар не ? Делује логично. и на трагу ове „дискусије“.
    Можда никога не интересује осим када затреба за мало „дрвљења“.
    Можда нису сви чланови НОПОЈ ? Можда имамо жељу да остане непознато. Можда због тога што су грко-православни шизматици, чак и нама дичним „ортодосним“.
    А можда имате жељу да се „пизмите“ и терате унаоколо. Да цртате стварност. Али тих људи нема, у многим местима су први регрути тек ’61 пројавили. Како ми све ово грубо, ружно и одвратно изгледа. И овако ће још једном за 20-ак година, исто да се терамо око Братунца, Скелана…
    Ма сви у мајчину када не поштујете мртве. Било чије.

    Ако сами не нађемо памет нико нам је неће дати. Ако сами не уредимо себе неће нас ни бити.

    Sviđa mi se

   • „Можда знамо да је мање ? Зар не ? Делује логично. и на трагу ове “дискусије”.“
    Не знамо, зато питамо. А вама је можда незнање милије и драже? Бројеви су за статистике и демографе, за људе су важне судбине сваког појединачног човека кога су због тога што припада групацији стављеној ван закона као живинче одвели на губилиште. Овде није питање да ли је НДХ ликвидирала милион или десет хиљада својих грађана Срба, већ зашто је то чињено, ко је учинио и са којим оправдањем.
    Да не говоримо колико је за здрав разум увредљиво хвалити се „правим“ официрима, бригадама и корпусима ЈуВО, а на од 1928. године декларисане антисрбе – комунисте, сваљивати одговорност јер нису напали Јасеновац и ослободили логораше – Србе. Онда – јесу ли партизани и усташе били савезници на антисрпском задатку или су били у непријатељским односима? То су све питања на која треба дати одговоре… А подметања да ми, овдашњи желомо да правдамо било какве шовинистичке испаде су у најмању руку безобразна. Управо на овом месту су објављени најаргументованији текстови који демаскирају мотиве и начин извршења антисрпских злочина. Што се некоме више свиђа митологија од историје – није до нас.

    Sviđa mi se

 5. izvinjavam se što kao osvedočeni „ustaša“ vređam vaša nacionalna i verska osećanja, ali 1 300 000 srpskih žrtava je matematički nemoguće kao ni 700 000 u Jasenovcu… ko je popunio trećinu stanovništva vojvodine, , prazninu nastalu iseljavanjem 500 000 nemaca a da je pri tom u hrvatskoj i Bosni ostalo 4-8% manje nego pre rata ( У време Краљевине Југославије у Хрватској је живело 18,5% Срба. Године 1948. било их је 14,38%).. umesto da težište bacu+ite na monstruoznost zločina i lične sudbine konkretnihljdui vi se preganjate sa ustašama oko brojeva.. i za njih su ljudi bili samo brojevi…
  sve što je postignuto je da je danas ustaša daleko – bar 20 puta više nego što ih je bilo 41. do 45.
  a ljotićevaca 1000 puta više

  Sviđa mi se

  • Шта је са Вама ? Не лицитирам, то ми није циљ. Е да ли би измамио више симпатије (од кога ?) ако више кукам ? Управо о томе и причам. Као учесник гледао сам патњу цивила, СВИХ ЦИВИЛА, јад и бол родитеља. Неумесно ми је лицитирати, одвратно ми је негирати злочин таквих размера. Што они раде, или математички, демографски доказивати да није могуће да је толико људи побијено. Само дешавање на отварању комплекса у Јасеновцу говори о количини бола и патње.
   Делује да пишемо о истом али се слабо разумемо. Како је то могуће ?
   Или сте само ви власници замишљене истине и начина трагања за истином. Мени лично су сви одвратни, нико од њих нема тапију свеца и „зналца“ истине. И кокардлије и звездаши и ујке.
   ТЕМА је била Шимунић, за њега сви имају разумевање, ето такав је. Ако реагујеш не ваља, ако не реагујеш осећаш се лоше, опет не ваља.

   А ја сам опет, колико видим, љубитељ митологије и љотићевац.

   Sviđa mi se

  • Професоре не вређате Ви мене, ни моја било која осећања. Ви сте један од оних „ћошкастих“ људи, и сами са собом имати довољно посла да би мислили о мојим или било чијим осећањима.
   Оно што мени смета, мало, је да сте сви иза неких надимака. Дрп, Брм, па Нимбус и још тако како…
   Знате се, добро се забављате. Далеко је од љутње или лажног/стварног извињавања. Нема потребе. Љотић је оживео, банза Србијом, а ја сам његов пророк који треба да му припреми земљу.

   Sviđa mi se

 6. Чињеница је да је Јосип Шимунић својим гестом открио оно што лежи у дубини душе већине Хрвата.
  Чињеница је и то да већина Срба нема то исто у својој души
  Чињеница је и то да мањина екстремних Срба изражава сличне симптоме
  Али нећу да ми аутор у овом тексту релативизује кривицу тог позива и спремности на геноцид Хрвата у већини, сводећи то на ниво глупости и повлачећи паралелу са нашим глупостима.
  На овим просторима људска глупост је побила много људи кроз векове.
  Хрвати објективно имају сада проблем због овог и 35 000 мамлаза на Максимиру, ми Срби морамо да инсистирамо на питању кривице сваког од тих јадника и помогнемо им да се квалитетно суоче са својим демонима, јер и наш интерес и интерес наше деце није у томе да се припремамо за нове ратове зато што је свет суров. И Швајцарска је у том насилном свету па није ратовала у скоријој прошлости и ми као народ морамо да тежимо таквим идеалима, а не јефтиним трик фазонима који играју само на емоције читалаца.

  Sviđa mi se

  • Господине драго ми је да користите своје име и презиме. Управо сте написали оно што би био мој следећи коментар.

   Sviđa mi se

  • „нећу да ми аутор у овом тексту релативизује кривицу тог позива и спремности на геноцид Хрвата у већини, сводећи то на ниво глупости и повлачећи паралелу са нашим глупостима“

   .зашто, кад је управо то суштина? Суштина нацизма је ГЛУПОСТ, неморал и одссуство сваке човечности долази у познијој фази, али почиње са ГЛУПОШЋУ! свако ко жели добро српском народу мора глупост које је све више, сасећи у корену… нажалост и у Србији су симптоми позније фазе све чешћи ма колико се сви правили блесави и гледали СВОЈА посла ко Немци 3о тих и Хрвати 41..
   да поновим аутор је баш убо тиме што је рекао да је Џо дебилчина, и да су наш проблем – наше дебилчине…

   Sviđa mi se

 7. Г. гајићу,
  Несам разумео за кај ме трпате с цењеном редакцијом? Јер напишем по неки коментар? Па д`извинете то чешће радим на Аутономији, зато што су тамо опоненти искренији. У принципу, више је до мог расположења него до провокативности текстова. У последње време, овде је објављен један мој чланак, и поред мог изичитог неслагања. Око тог пиратеријског гафа нисам хтео да се оглашавам, пошто је препирка отприлике била и намера. Није бег циција.
  Што се потписујем надимком? Зато што волим тај надимак. А и из разлога тога да се не досете који сам они што су ми долазили у посету да се распитују за моје писање. ОК?
  Ако Вас баш интересује конкретније, потражите чланке мог најбољег пријатеља из најранијег детињства Ђорђа Ивковића.
  Шимунић није ништа посебно открио.
  једна анегдота са стадион од пре 26-7 година. Наши скандирају „Ви сте усташе, ви сте усташе…!!!“ Динамови навијачи одговарају скандирањем: „Ми смо усташе, ми смо усташе…!“
  Тако да су ствари одувек биле јасне.
  Да, али…
  Онда се јави БРМ да објасни да су усташе заправо скандирале у знак отпора, јер је, како знамо, Анте Старчевић био велики Србин, као и Крлежа, Штедимлија и штокоји.

  Sviđa mi se

  • усташе су велики интелектуалци .. Анте Старчевић, Анте Павелић, Анто Дробњак ..ааааа то ти је све исто.. скоро ко ти..

   Sviđa mi se

  • Опростите. Нисам имао жељу да Вас са било ким спајама или раздвајам. Непријатно је дописивати се са неким коме име не знаш. Хајде да буде и лажно.
   А сада видим да ви имате и нешто лично међу собом. Добро, то је ваша ствар.
   Закључујем да сте сви школовани људи, „под дипломама“, а опет нисте имуни на сујету. Јадно је то. Немојте се вређати, сви ви заједно, макар смо се огласили. Нека је и јалово, као што и јесте, нека је и јадно само да није тишина.
   Штета.

   Sviđa mi se

 8. KURIRSKI ANTOLOGIJSKI: „Posle ispada hrvatskog fudbalskog reprezentativca Josipa Šimunića, koji je plasman „kockastih“ na Mundijal u Brazilu slavio ustaškim poklikom „Za dom!“ „Spremni!“, primorski derbi između fudbalera Hajduka i Osijeka(1:1), obeležile su ustaške parole sa severne tribine „Poljuda“, gde se tradicionalno okuplja „Torcida“,“ PRIMORSKI DERBI!!!
  ima još bisera na http://www.kurir-info.rs/zbogom-pameti-posle-maksimira-i-poljudom-se-orilo-ajmo-ajmo-ustase-clanak-1102301

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s