СРПСКИ, ХЕРВАТСКИ, ЖАБАРСКИ И ЈАПАНСКИ ПЕДЕРИ И ДАЛМАТИНСКЕ И БОСАНСКЕ МУШКАРЧИНЕ

На референдуму ВЕЋИНА ОД ЧЕТВРТИНЕ ИЗАШЛИХ грађанаи Хрватске  одлучили да  у Устав треба унијети дефиницију брака као заједницу жене и мушкарца.

Против били:

Негославци, мало мјесто из Вуковарско „сријемске“ жупаније, – са 75 и 25 посто ЗА.

Целе Истарска и Приморско-горанска жупанија, градови  Пула, Ријека, Пореч и

Чаковец, Вараждин, Загреб замало – против

‘Нека им је сретна хетеросексуална заједница Југославија!’

Image

На референдуму грађани Хрватске  одлучили да  у Устав треба унијети дефиницију брака као заједницу жене и мушкарца.

Међу рекордерима који су имали висок постотак су Кијево у Шибенско-книнској жупанији, с високих 97,20 посто ЗА и 2,80 посто ПРОТИВ, те Циста Прово у Сплитско-далматинској жупанији, гдје је 98,06 посто бирача на референдумско питање заокружило ЗА, а свега 0,97 посто било их је ПРОТИВ.

У Локвичићима, у Сплитско-далматинској жупанији, ЗА је заокружило чак 98,13 посто бирача, док је ПРОТИВ било њих 1,60 посто. Међу рекордерима референдума у овој жупанији је и Имотски (ЗА 95,14 посто, ПРОТИВ 4,58 посто), Ловрећ (ЗА 98,05 посто,ПРОТИВ 1,72 посто), Лећевица (ЗА 97,89 посто, ПРОТИВ 0,70 посто) и Шестановац (ЗА 97,54 посто, ПРОТИВ 2,02 посто).

У Задарској жупанији рекордер је Шкабрња с 96,15 посто ЗА и 3,26 посто ПРОТИВ.

Дубровачка жупанија гласала је 77,11 посто ЗА и 22,18 ПРОТИВ. У овој жупанији рекордери су Опћина Појезерје (ЗА 96,83 посто, ПРОТИВ 3,17 посто), Опузен (ЗА 86,90, 12,49 ПРОТИВ) и Кула Норинска (ЗА 90,01, ПРОТИВ 9,59 посто).

Врховине су другачије

Личко-сењска жупанија гласала је 79,50 посто ЗА и 19,82 посто ПРОТИВ. Рекордери су Бриње (ЗА 88,58 посто, ПРОТИВ 9,83 посто) и Госпић (ЗА 81,85 посто, ПРОТИВ 17,65 посто). Занимљиво је да су из ове жупаније Врховине мјесто у којем је било више оних који су против уставне дефиниције брака као заједнице жене и мушкарца (ПРОТИВ је 55,94 посто, ЗА 42,66 посто).

Резултати референдума по жупанијама и већим градовима

САМО СУ ДВИЈЕ ЖУПАНИЈЕ ГЛАСАЛЕ ПРОТИВ

Резултати референдума по жупанијама и већим градовима

Јапан 100 ПРОТИВ

Међу рекордерима су Иванково (ЗА 92,61, ПРОТИВ 6,97 посто) и Бошњаци (ЗА 90,29 посто гласача, ПРОТИВ 8,85 посто) из Вуковарско-сријемске жупаније.

Занимљиво је да су Негославци, мало мјесто из ове жупаније, били ПРОТИВ – са 75 и 25 посто ЗА. У Истарској жупанији, у којој су уз Приморско-горанску жупанију бројчано превагнули гласачи који су били ПРОТИВ, рекордер је Лабин (ПРОТИВ 70,97 посто, ЗА 28,58 посто) и Раша (ПРОТИВ 67,02, ЗА 32,36 посто).

У Приморско горанској жупанији то су Ловран (ПРОТИВ 66,77 посто, ЗА 32,37 посто) и Опатија (ПРОТИВ 64,56 посто, ЗА 35,05).

Занимљиво је и иноземство – Босна и Херцеговина очекиваних 92 посто ЗА, али зато Јапан – 100 посто ПРОТИВ!

Пет већих градова је било ПРОТИВ

Референдум није прошао у само двије жупаније: Истарској (ПРОТИВ 58,89 посто, ЗА 41,07 посто) и Приморско-горанској жупанији (ПРОТИВ 53,30 посто, ЗА 46,15 посто).Такођер, у пет већих градова бирачи су се изјаснили против тога да у Устав уђе одредба да је брак заједница жене и мушкарца.

Пула: ПРОТИВ 63,64 посто, ЗА 35,78 посто

Ријека: ПРОТИВ 59,27 посто, ЗА 40,20 посто

Пореч: ПРОТИВ 58,22 посто, ЗА 41,33 посто

Чаковец: ПРОТИВ 58,95 посто, ЗА 40,60 посто

Вараждин: ПРОТИВ 56,94 посто, ЗА 42,46 посто

БОРИС ДЕЖУЛОВИЋ: ‘Нека им је сретна хетеросексуална заједница Југославија!’

„Преко вашег медија желим Хрватима да честитам први децембра – дан сједињења државе СХС, сједињења с браћом Србима, свим гускама и гусанима. Нека им је сретна хетеросексуална заједница Југославија!“, казао нам је Дежуловић, алудирајући на годишњицу стварања бивше државе Краљевине СХС прије готово стотину година. Подсјетили смо суговорника на још једну годишњицу. Наиме, данас је годишњица ухићења Росе Паркс, америчке активистице за изједначавање права црнаца с бијелцима у САД-у, која је прије точно 58. година одбила уступити своје мјесто бијелцу у аутобусу.

„То је Запад, а ми смо сретни у свом гусињцу на Балкану. Ми до Росе Паркс имамо још пуно јахања. За почетак морамо произвести јебени аутобус“, наводи Дежуловић.

Дамир Кајин  каже да ће након овог референдума бити предани и потписи за ћирилицу, но, истиче, не може замислити да тај референдум прође. „То би Хрватску не вратило десетљеће уназад, него избацило из Еуропске уније“

Zagreb pride, „priopćenje“ : „S obzirom na izrazito nisku izlaznost građana i građanki jasno je da pitanje ustavne definicije braka nije uopće važno kako nas se pokušalo uvjeriti te da ovakve podjele i diskriminacija nisu nikome potrebne. Brak ne ugrožava nitko. „

http://danas.net.hr/

3 mišljenja na „СРПСКИ, ХЕРВАТСКИ, ЖАБАРСКИ И ЈАПАНСКИ ПЕДЕРИ И ДАЛМАТИНСКЕ И БОСАНСКЕ МУШКАРЧИНЕ

 1. Баш причам са женом о том феномену како су у оним малобројним српским срединама људи гласали углавном „против“ (нису у питању само Негославци). На први поглед делује као да је у питању пословични српски инат и терање уз ону ствар, међутим, сложисмо се да је изгледа по среди нешто друго.
  Наиме, када си у позицији једне заиста угрожене и прокажене мањине, некако почиње да ради емпатија и солидарност према онима који су у истом или бар колико толико сличном положају.
  Иначе ја одавно тврдим да хришћанство најбоље делује и даје своје најлепше цветове када делује из опозције.
  (можда ова последња реченица некоме делује као неповезана са претходно реченим, ја мислим да је итекако повезана)

  Sviđa mi se

  • „…сложисмо се да је изгледа по среди нешто друго.“
   Dzaba se slažete – nije. У питању није емпатија него историја; кад год су се Хрвати изјаснили за једно – Срби су ударали контру, и обрнуто. На дневном нивоу разговарам са једнима и са другима, а ових дана, који год Хрват ме сретне – осети потребу да ме зајебава са: Ето, сад сте ви Срби и доказали да сте педери 🙂

   Sviđa mi se

   • а можда су се просто сетили да увек иду у Јасеновац у пакету са педерима.. кад већ сви толико подсећате на усташе… и заборављеним непатриотским Хрватима који не постоје јер су „сви Хрвати усташе“..

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s