Бранимир Марковић: БУДУЋИ СРБИЈАНЦИ

Минулог викенда, мала група београдских педера у пратњи супруга, очајних домаћица запутила се пут Боговађе, не би ли се ослободила вишка демоде гардеробе и  проверили ситуацију својим очима и мозгом.

Ево кратког рапорта

Image

док Срби гладују они се госте

(фото Биљана Марковић)

Ко што пословично виспрено примети друг ДрП, београдски педери и очајне  домаћице само: “мијаучу и урличу како “држава мора нешто дуради”, а сопствена хуманост им се завршава са “донирањем” демодираног џемпера или гардеробе за коју их мрзи да је носе до контејнера”

И би тако. Минулог викенда, мала група београдских педера у пратњи супруга, очајних домаћица, које су, што је својствено шоњама, све и закувале након целотједног рата на фејсбуку против „нациста“, који су „Слобином инверзијом“ („истина ја сасвим супротна„) сада родољуби, а антифашисти су издајници, од којих су понеки били и блиски рођаци, запутила се пут Боговађе, не би ли се ослободила вишка демоде гардеробе и учинила оно што је најбогохулније у Србији – проверили ситуацију својим очима и мозгом.

Ево кратког рапорта:

–          Стотињак људи и даље спава у шуми (на минус икс ипсилон)

–          Остали азиланти су смештени у бившем дечијем одмаралишту и приватним кућама, рецимо у једноспратној петособној типичној породичној кући, коју смо посетили, дојуче је било 260 азиланата.

–          Храну добијају у најосновнијим количинама мање више сви, али су гладни

–          Зимска обућа је највећи проблем, видели смо  бар неколико десетина азиланата у папучама

–          Јакне нешто мањи, али проблем

–          Лекари, медицинске сестре, карантини, здравствена нега, на коју је држава обавезана  – не постоји (лично смо видели човека који већ недељу дана умире од стомачних болова)

Image

          у недељу

(фото Биљана Марковић)

.   у Боговађи и суседним Врачевићима заиста је више азиланата,, који бесциљно бауљају унаоколо, него мештана

–          Мештани се сасвим оправдано буне, што им је „ничим изазваним“ неко упропастио устаљени начин живота и пребацио практично њима на грбачу бригу о овим несрећницима

–          Посебно су забринути због могућих епидамија тропских болести, које се, Богу хвала, још нису десиле

–          Далеко од тога да су нацисти, „дапаче“ прави су широкогруди Срби, али с обзиром да захтевају исељавање овог азила, ко папагаји понављају да су викденице које су запосели азиланти унеређене и да су азиланти у њима, замислите, ложили ватре, и да, замислите, врше малу и велику нужду напољу

–          Ниједан није мога да се сети ниједног озбиљног инцидента између мештана и азиланата, највећи скандал је био што су једном по киши заузели клупу испод настрешнице на аутобуској станици, док су њихова деца киснула

–          Азиланти такође немају ниједну ружну реч за мештане

Међутим, управо је ово необично и несвакидашње, ако хоћете за српски понос,  ЈЕР ОВО ТРАЈЕ ВЕЋ ТРИ ГОДИНЕ, за које време је кроз село прошло више десетина хиљада тражилаца азила.

Елем и мештани и азиланти су 100% у праву!

Image

               папучице (на минусу) кажу да је Ертитрејка

(фото Биљана Марковић)

Са „органим“, старешинама кампа и људима из комесаријата, будући да смо били у приватној посети и да нисмо имали времена за губљење, нисмо разговарали – ово није новинарски извештај. Нема „друге стране“.

Свратили смо само до манастира (мислећи да су „наша страна„)  који је одмах преко пута кампа а поред војне касарне (што додатно илуструје „генијалност“ избора локације за азиланте). Сестра је рекла да немају проблема са азилантима, иако је „вођа побуне“ мештана сугерисао да имају,  рекла је да се моле за њих.

И ту  као да престаје свака „интеракција“ између тих несрећника, од којих су бар сви Етиопљани и добар део Еритрејаца и Сиријаца православни,  који су већ три године смрзнути и изгладнели уз саму капију манастира и Цркве. Ово већ постаје једна од  differentia specifica СПЦ у доносу на остале помесне цркве, грчку рецимо, које имају унутар порти сваке цркве и  „“pneumatiko kentro“ – смештај за бескућнике и невољнике којима парохијани на позив свештеника доносе храну и другу помоћ. СрБски православни свештеници изгледа да се по дифолту не баве овоземаљским тричаријама (осим политичких арбитрирања) – они се само моле. Увек се сетим „случаја“ парохијана који је у селу на југу Србије умро од глади, а да нико није потегнуо одговорност парохијског свештеника.

Укратко, још једном се показало да на планети земљи нису проблем честити становници, већ дебилни и покварени први и други сталеж.

Image

овај Нигер би у Звезду

(фото Биљана Марковић)

И мештани и азиланти јасно указују на одговорност само одговорних – јајарске државе Србије и злочиначке расистичке ЕУ.

Уговором о реадмисији Србија је предвишђена за азилантски  рисајкл бин Европе, што речито говори колико нас и дугорочно и краткорочно  ЕУ види унутар својих граница. Наше јајаре, предвођене Тадићевим малим,  склопиле су са колегама из првог и другог сталежа Европе дил којим ће упропастити живот становништва Србије, не питајући  их, чак их и не обавештавајући. Србија да неки папир да су њени азиланти, што значи да све друге државе кад их ухвате при нелегалном уласку или боравку ( А ЛЕГАЛАН НИЈЕ ПРЕДВИЂЕН) испоручују их назад – у Србију.

Image

а овај би био задовољан и ОФКом

(фото Биљана Марковић)

Држава Србија вероватно добија неке паре заузврат, за смештај и исхрану тих азиланата. Неко је те паре изгледа мазнуо. Сада су на грбачи мештана. Очигледно је једини разлог избсра Боговађе за место азила, да се (они и немар и корупција државе) склоне од очију  јавности. Што се показало као успешно, јер је процурело тек након три године континуираног ужаса.

„Решење“ да се Сиријски, Етиопски, Нигеријски, Сомалијски, Еритрејски хришћани, муслимани традиционалних конфесија или просто „гарађанисти“ (из Дамаска нпр.), нормални људи побегли из наметнутих грађанских ратова у потрази за местом где ће просто моћи поштено да раде и да зараду шаљу породицама, преселе  у Санџак, право у рупу мечки, добровољаца исламистичких екстремних секти  у рату у Сирији, од којих су управо побегли, достојно је највећег шљама којег је српска мајка родила. Азиланти ни не сањају шта им се спрема, али су против пресељења у било које место које је још даље од мађарске границе.

Image

образовани сиријски „дивљак“

(фото Биљана Марковић)

Азиланте су, дакле,  довели у ситуацију да немају никакву легалну алтернативу, само сталне покушаје илегалних прелазака границе. Мађарске углавном (јер је Хрватска далеко мање „порозна„), о чему речито говоре чак и табле испред кампа и кућа у којима су смештени на којима пише  – забрањено паркирање таксистима.  У Мађарској их смештају на три месеца у праве конц логоре, па их враћају овамо.

Србија, која се обавезала да их прихвата, нема намеру да их интегрише, да не кажем асимилује, нема намеру а ни могућности да им омогући овде посао, чак ни да их елементарно храни и одева, на шта се обавезела и због чега се гребе од ЕУ.  А не сме ни да их депортује у земље одакле су дошли. Њихово једино решење је да отаљавају и одуговлаче, склањајући несрећу од јавности.

Дакле, да поновим на планети земљи као ни у Србији нису проблем честити становници, већ дебилни и покварени први и други сталеж.

Image

Гозба Србијанаца Асирског порекла

(фото Биљана Марковић)

Једини сталеж који је у земљи Србији стално „учинковит“, други (идеолози),  прибегао је провереном методу – слажи, прећути,  слуди па завади. Па су „аријевци“ из Обреновца изашли да протестују и запакле бараку на минус 10, да им не би „дивљаци из џунгле“ прљали термоелектрану која их трује  и загађује, на шта „немају замјерки“.

Следи кратак опис виђења „дивљака из џунгле“ мојих рођених очију.

„Из џунгле“ заиста јесу, јер шуму изнад манастира у којој спавају по овој зими зову на енглеском „џангл“. Аријевци нису, мање или више су тамнопути ко Далматинци и Врањанци,  чак и кад су беле расе. Нису припадници освајачких коњаничких народа него седелачких, земљорадничких, који, попут праљуди из Винче, познато је из историје, нису оставили никакав траг у светској цивилизацији. Из некаквих (старих) Египата, Вавилона, Асирије, Етиопије и осталих приобалних подручја по којима је пловио и трговао Синбад морепловац. Баш тако и изгледају, ни налик љуДНама – ситни, мршави, уских фаца. Више личе на београдске педере, а слични су и по издајству. Већина су млади, најчешће образовани, који су побегли од рата и дезертирали, као један Сиријац (Асирац) који, замислите, није желео да пуца на сиријце у грађанском рату. Један Нигеријски шоња, иначе фудбалер, би чак да заигра у Звезди. Добар део њих је православне вере, али џабе кад нису небески народ, ко локалне монахиње.

Следи и кратак опис утисака мог чула мириса.

НЕ СМРДЕ, иако живе по пар стотина на једно купатило, које нема ни грејање.  A ови „из џунгле“ и без. Кревети на спрат нагурани по собичцима „до крајњих граница“, уредно су спремљени (наш долазак је био ненајављен, банули смо), просторије су, колико је  могуће, чисте.

Укратко, одлични кандидати за будуће Србијанке и Србијанце.

Image

Србијанка еритрејског порекла

(фото Биљана Марковић)

Но, слике говоре више од хиљаду речи. А биће тога још.

Image

 ortodox brother из Етиопије

(фото Биљана Марковић)

ПС Прилог критици свађалачког ума, типична свађа са фејса овим поводом:

–          SD: mislim da i u svom komsiluku imamo isto tako gladne i gole ljude koji nemaju sta da daju deci svojoj. Njih ne verujem ni da primecujete…

–          БМ: a zasto ti mislis da ih ne primecujemo?

–          SD: Pa zato sto znam. Zasto ne apelujete za njih nego ste ih preskocili.

–          БМ preskocila sam ja mnogo toga, a ti razmisli zasto je i za tebe vazno da ovi ljudi ne budu bosi i gladni, ti brini o tvojim komsijama , ja cu o svojim i nece biti preskakanja..svoj dzeparac lepo potrosis na te ljude koje ti susreces i necete boleti sto je dzeparac neke druge dece otisao na ove ljude

–          SD:  Da li cu ja nekome pomoci ili ne to je moja stvar! Samo me nervira kada je neko slab na neke azilante (razumem da im treba pomoc!) a u sopstvenom gradu ima gomilu takvih golih i bosih koje decenijama ne primecuje. Na njih nekako nije slab. Instant humanost

–          БМ:  moja stvar,neki azilanti…nemoj tako, sudis,a nista ne cinis, jer da cinis ne bi bilo u tvom vidokrugu takvih, a ne bi ni imao potrebu da ovo govoris.Ako ne zelis da pomognes tamo nekim azilantima,a ti nemoj ,pusti one koji mogu da to urade umesto tebe i mirno spavaj,kad vec mozes i imas gde… dok jos imas

–          SD: da li ja imam gde da spavam i da li cu imati (kao i mnogi drugi) vas se sigurno ticati nece. Vi i slicni vama snobovi me ne bi ni primetili. Pogledajte vi po komsiluku da li ima neko kome su potrebni lekovi i sl. Pa tako mozda se i sretnemo. A i mirnija ce vam savest biti. Ne mozete biti instant humani preko fb. Nije zivot da nekoga dodas i podelis-

–          БМ hocu, pogledacu

–          MM: Ti azilanti su prvo briga crvrnog krsta, doktora bez granica a I imigration service koji je deo ministarstva za unutrasnje poslove, u svim zemljama je tako pa I u nasoj, verovatno, al s’ obzirom kad se vidi u kakvoj su se vukojebini nasli I kako nam seljaci gostoljubivi sami ce da se vrate na pocetak put

–          S D: Ej, Srbija da bude nekom sigurna zemlja! Zemljo otvori se! A gde je to Srbin iz Srbije mogao da dobije azil kad su bombe padale? Nigde! Drugo: da li ti ljudi znaju gde su dosli? Srbija ne podmiruje ni svoje socijalne slucajeve a ne tudje… Oni valjda mislili ovde jos Tito. Ne bi me cudilo. Ej brate, pa nama odavno treba azil negde samo ga necemo dobiti nigde. Jer nas svuda tretiraju kao stoku! A mi lecimo komplekse na sirijcima. Kao mi nekome da damo azil. Da li znate gde zivite…

–          ММ: Nisi bio azilant zato I ne osecas tu tugu kako treba, osim toga mnogi su srbi dobili azil za vreme rata na kosovu a I bombardovanja, sto se mene tice draze mi je da dajem crncima pomoc nego sto sam davao konjima iz raznih krajni da bi mi vrsljali crnom berzom po begradu I valjali devize, srbin je onaj koji pomaze coveku a ne samo srbinu, if u tolerate this than ur children will be next.

–          MY: Its going to be -4 deg c tonight and there will be 200 cold and hungry people sleeping in the woods in Serbia with no tents no blankets and many without shoes. Serbia signed the International convention of Human rights and have an International and a moral obligation to give these people shelter, food and water. Blame politicians for the humanitarian tragedy that is unfolding and will only get worse and not the people that are at least trying to show some humanity to people that desperately need help.

–          SD Pametni brate, treba da znate gde ste dosli? U opustosenu, ratom razorenu i najzad opljackanu zemlju. Ne znam sta ste drugo ocekivali.

–          S D:  I potpisala je Srbija. Drzava Srbija. Trazi brate od drzave a ne od mene. Nek ti da Srbija. Ja nemam od koga da trazim iako sam drzavljanin ove zemlje a ti trazi.

–          MM Mozda I ne zivis al se tako ponasas , osim toga mnogo se kurcis u zastiti Srbije …mozda da ne bi upao u oci onim pederima iz obraza…mislim zbog prezimena (СД се не презива на ић, прим БрМ.)…brate srbine

–          FN; Oko cega se ljudi raspravljaju i gube vreme..neverovatno…Ko hoce da pomogne nek pomogne kome hoce, kome moze i kako moze i koliko moze-to je bitno valjda..ne vidim ikakav razlog sa raspredanjem prica koje nigde ne vode.Laku noc..

–          И М:  KOME TREBA DA SE JAVIMO?

–          SD Ovaj MМ mentalno zaostao ocigledno. Povlacim se.

–          MS:  ti si mentalno zaostao. inače, svako ima pravo da pomaze kome zeli, tako da nije mi jasno kako tebi moze da smeta necija zelja da pomogne? ima i srba? pa sta? to znaci da treba da ostanemo slepi i nemi na ove ljude dok svi srbi ne zive boljim zivotom? tebe niko nije vukao za rukav da pomazes pa da se bunis… ako oces da pomazes srbima, ti pomazi. ali ti izgleda ne volis nikome da pomognes, volis samo da seres. a krijes se iza nekog kulturnog nacina razgovora, ali nije bitan nacin razgovora, vec sustina, i ono izmedju redova.

–          S D Ovakve mentole nisam sreo u zivotu. Bas cu da vas potrazim uzivo pa da se razjasnimo. Ovako nema svrhe. Bas me zanima koja ste sorta. Znam, ali da se uverim bolje. Intstant humanitarci….Ti ces nekome da kazes da sere. Nepismena volino….Iznese covek svoje misljenje a oni :“fasisto“ …“seres“… E snobovi snobovski. 

http://branali.blogspot.com/

7 mišljenja na „Бранимир Марковић: БУДУЋИ СРБИЈАНЦИ

  1. Hm,hmm…to je „trenutno“, to samo zapad, premesta i razmesta, „svetsku rezervnu armiju rada“..da pripremi, radnu snagu, za prihvat i obradu..“svetskih rezervi nafte iz Sibira’..kada stigne u eUropu.

    Sviđa mi se

  2. Hm,hmm…patrijarh,lego na rudu,i blagosilja sirijce,za povecanje broja srba,u nadibda cecdalje da se „razmnozavaju“ brzinom ameba,a ne kao Mihajlovicka,samo jedno dete,a on,urkos kanonima “ zrtvovao se“ pa,ima dvoje vanbracne dece.h

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s