ПАВЕЛИЋ УПОЗОРАВА: Остојићу и Бајићу, неће усташе поштедјети ни вас

Полиција и тужитељство, дакле, у поздраву »За дом спремни« кустосима меморијала који обиљежава 80 тисућа жртава истога тог поздрава, не виде, или им је тешко да виде, злочин из мржње.

да није суучесништво, било би глупо.

5329282473_12f7dd53bc_z

Аутор: Борис Павелић  

Објављено: 12. просинца 2013. у 14:16

У  оволико фрагилноме друштву, само је нешто горе од отворене нацистичке пријетње: да је спонзорира држава. А баш се то догађа с језовитим порукама које су прије једанаест дана примили кустоси и равнатељица Спомен подручја Јасеновац.

Првог просинца прије подне, на службене е-маил адресе јасеновачких кустоса и равнатељице Наташе Јовичић, стигао је анонимни е-маил с фотографијом метка и оптужбом како су »антихрвати« и »издајници«.

Наташа Јовичић примила је и потписани е-маил предсједника Хрватске чисте странке права Јосипа Миљка: »Такви као Ви су само остаци остатака трулежи на хрватском националном ткиву и осуђени сте на изумирање и лудило у које Вас води незајажљива у болесна мржња«. Потписано усташким поздравом: »За дом спремни«.

Пет дана касније, 6. просинца, Хина је објавила: »Полиција и државно одвјетништво истражили су поруку »непримјереног садржаја« (…) и закључили да нису утврђени елементи казненог дјела које се гони по службеној дужности«. То о Миљковој поруци; она друга, фотографија с метком, »још се истражује«.

Сат касније, Хина објављује Миљково приопћење с најавом да ће казнено пријавити Наташу Јовичић, јер да је фотографију метка послала сама себи »с намјером наношења штете Јосипу Миљку и ХЧСП-у«.

Несхватљиво је како је уредницима у Хини могло пасти на памет да, без икакве ограде, објаве ту додатну пријетњу, али у овој је приповијести то споредан проблем.

Три дана касније, тужитељство демантира Хинину вијест. »Државно одвјетништво извијестило је да тужитељство у Кутини још није донијело коначну одлуку о казненој пријави против предсједника ХЧСП-а Јосипа Миљка који је равнатељици Спомен подручја Јасеновац послао непримјерену е-маил поруку«, јавља иста агенција 9. просинца. Такођер, тужитељство »наставља с провођењем извида« о анонимној фотографији метка.

Данас, три дана након узајамнога демантирања државних институција, и једанаест дана након двије нацистичке пријетње, казнене пријаве против познатог пошиљатеља нема, нити се зна тко је послао ону другу, анонимну.

Полиција и тужитељство, дакле, у поздраву »За дом спремни« кустосима меморијала који обиљежава 80 тисућа жртава истога тог поздрава, не виде, или им је тешко да виде, злочин из мржње. Полиција и тужитељство – мастодонти плаћени да санкционирају незаконитост – не успијевају пронаћи пошиљатеља е-маила на јавне адресе кустоса јасеновачког музеја.

Да није трагично, било би смијешно. Или, прецизније: да није суучесништво, било би глупо. Док Наташа Јовичић ових дана у најодличнијим дворанама Лондона представља свој спектакуларни пројект умјетности за слијепе, демонстрирајући стручност и алтруизам, али и хуманизам властите земље, хрватска полиција и тужитељство практички заташкавају прљави и опасни нацизам који насрће на људе, на истину, на демокрацију, сигурност и мир.

Остојићу и Бајићу, не заваравајте се: то што ваши раде око Јасеновца, злослутан је знак. И заборавите илузије: не учините ли на вријеме што морате, неће усташе поштедјети ни вас

ПАВЕЛИЋ БРАНИ СРБЕ ОВАКО, А ПАЗ-ТЕ КАКО ЛИДЕР СРБА БРАНИ СРБЕ:

Милорад Пуповац: Изједначавањем ћирилице и тенкова жели се један цивилизацијски простор, а не само једно писмо, поистовјетити с ратним страдањима и то 20 година након рата, устврдио је данас саборски заступник Милорад Пуповац (СДСС) подсјетивши да »такве демонизације једног писма« није било на овим просторима ни према готици 20 година након Другог свјетског рата.

http://www.novilist.hr/

БАР НАМ НИЈЕ ДОСАДНО

2 mišljenja na „ПАВЕЛИЋ УПОЗОРАВА: Остојићу и Бајићу, неће усташе поштедјети ни вас

  1. Пуповац је прави Србин (није само Деки) – „бори“ се против „непријатеља“ тако што прихвати све најидиотскије постулате непријатеља.. рецимо поређење Слобине Србије и Хитлерове Немачке

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s