Ксавијер Лерма: Какви су амерички медији што нападају Русију ?

Силе Запада и њихови марионетски медији уствари не доводе у питање председника Владимира Путина. Пред лицем целог света отворено питају Исуса Христа, којем Путин служи: „Шта хоћеш од нас, Исусе из Назарета ? Да ли си дошао да нас уништиш ? Знам ко си ти – „. 

putin

Председник Влдимир Путин је 12. децембра поновио свој став о значају конзервативних и моралних вредности и потреби да се оне изаберу јер би све друго водило до хаоса. Руси су схватили шта је рекао зато што је већина Руса конзервативна. Путин је недавно проглашен за лице године, а 19. децембра је одржао конференцију за новинаре, где је већина репортера одговарала на сопствена питања, на Путиново увесељавање.
Међутим, председник је морао да покаже очинско стрпљење када је америчка новинарка поставила питање на које су сви у просторији, сем ње, знали одговор. Она и њене западне колеге из медија тек треба да сагледају Русију у њеном правом светлу. С друге стране, можда они Русију и виде јасно, али су још увек настројени да је униште као што су је уништили бољшевици 1917.
Новинарка је рекла да је живела у Русији, али је очигледно да тамо ништа није научила. У овом информационом и добу млазних авиона, она је гледала на Русију из свог сопственог угла или погледом оних који њоме рукују.

Џил Доерти
из ЦНН-а је питала Путина зашто су верске и моралне вредности сада толико важне. „Не сећам се да је тако било“, рекла је.

Да је тамо разговарала са Русима или да је приметила обнову многих цркава не би поставила тако идиотско питање. Знамо да су комунисти освојили факултете и универзитете у Америци, али она је сигурно чула за милионе хришћанских мученика који су убијени заједно са царском породицом. Живећи у Русији, она би чула да су хришћанске религиозне основе у Русији постављене пре 1025 година. Да ли су Џил и западни медији толико глупи или су само незналице као Обама који понавља совјетску грешку ?

„Зашто Вам је толико битно да критикујете западне вредности ?“, упутила је Џил дефанзивно питање. Грешници без кајања увек нападају оне који се труде да поштују Божју вољу.

Путин је мирно одговорио: “ Није у питању да се неко критикује, већ да се заштитимо од прилично агресивног понашања одређених друштвених група, које, по мом мишљењу, не само да живе како им се допада, већ и агресивно намећу своје ставове другим људима и другим земљама.“ Путин је положио заклетву да ће штитити Русију и то је учинио успешно.
„Желим да поновим нешто што сам рекао у обраћању Федералној скупштини: Да, ово је конзервативни приступ. али дозволите ми да вас подсетим на речи Берђајева, да поента конзервативизма није у томе да омета кретања напред и на горе, већ да спречи покрете уназад и на доле. То је, по мом мишљењу, веома добра формула и то је формула коју предлажем. Ништа необично за нас овде. Русија је земља са веома утемељеном древном културом и, ако желимо да се осећамо јакима и да напредујемо с поуздањем,  морамо наставити на тој култури и традицијама, а не само бити усмерени на будућност.“

Амерички либерални кругови исмевају све старо. У 1970-им су уобичавали да кажу: „Хеј, 70-те су, урадимо то!“, или „Ајде, ово су 80-те“, итд. Као да је све ново добро и ништа што је из прошлости нема вредности. Чак су и западне цркве напустиле своју прошлост, као што се променила католичка црква после Другог ватиканског концила 60-их. Њихове традиције су избледеле и врата паганизму су широм отворена, без свести да се тако дозвољава древној змији да уђе у њихову средину. Папа Павле Шести је 1972 узвикнуо: “ Из неке пукотине Сатанин дим уђе у храм Божији.“

Та иста змија која је скоро уништила Русију почетком 20 века амоком води широм света. У Америци виде да се Русија диже из пепела и поново слави Христа и то је нешто што мрзе. Ја (аутор, прим.дрп) не говорим о конзервативним хришћанима у Америци. Мислим само на оне који су примили печат Антихриста. Оне чији дух налази да је хришћанска црква непожељна и који под различитим изговорима нападају Русију. Оне који такође мисле да прихватају нешто ново и пуно дивне наде. А у стварности су прихватили ту исту змију која их попут питона стеже и гута у пакао.

Сећате ли се када су западни медији бранили „Побуну пичкица“ („Pussy Riot“) ? Више су волели да оглашавају перверзне девојке које су поганиле цркве по Русији. Цркве, уништене од комуниста и обновљене од руског верника су биле изабрана места њиховог протеста. Запад жели одвојеност цркве и државе, тако да су оне биле тек живахне. Вести су обнародовале како је Путин грозан и како апси сироте мале девојчице из бенда које су само певале у цркви. Чак су и конзррвативни медији, као наводно хришћанске радио станице, игнорисали Руску цркву и Путина који јој је помогао. Пропаганда, кажу. А ми кажемо да је пропаганда када Запад извитоперује или игнорише истину да је Цркву Христос спасао. Христос је устао из мртвих и он је ваздигао Руску цркву.

Пре више од 2000 година човек је повикао на рабина: „Да ли си дошао да нас уништиш ?“. Сада западни медији питају: “ Зашто Вам је толико важно да критикујете западне вредности ?“. А оно што стварно питају је: “ Да ли си дошао да нас уништиш ?“. Силе Запада и њихови марионетски медији уствари не доводе у питање председника Владимира Путина. Пред лицем целог света отворено питају Исуса Христа, којем Путин служи: „Шта хоћеш од нас, Исусе из Назарета ? Да ли си дошао да нас уништиш ? Знам ко си ти – „. Зар не видите ? Они се боје Христоса и боје се да се Он вратио да их уништи. Управо кад су помислили да они владају светом подсећа их се да је Христос краљ. И биће Крљевство небеско !

Аутора Ксавијера Лерму можете контактирати на xlermanov@swissmail.org

Изворни текст:  http://english.pravda.ru/opinion/columnists/23-12-2013/126456-us_media_attacking_russia-0/

Превео: Александар Јовановић

9 mišljenja na „Ксавијер Лерма: Какви су амерички медији што нападају Русију ?

 1. „И биће Крљевство небеско !“
  штампарске грешке су врло знаковите … јел данас дан инклузије пацијената из лудница? прво они ћириличари сад овај.

  Sviđa mi se

  • Текст је баш „онај“ ћириличар превео, ето с грешком. Иначе, Уредниче Бранимире, то код тебе се у психологији зове „пасивна агресивност“. У преводу, неспособан чека да онај ко нешто ради погреши – а увек ће бар малчице – па кад пасивац грешку уочи, онда нападне, лакше му је и своје весеље обзнањује и другима.Туђа грешка је доказ његове безгрешности Задовољство нишчих духом и неплодних, као и оних ти што си, сувопарних скрибомана.

   Sviđa mi se

   • „неспособан
    пасивац
    нишчи духом и неплодни
    сувопарни скрибоман.
    нисте Ви сами по себи проблем. Проблем је што Ви и слични исто “размишљање” преносите деци.
    Логика ти није баш јача страна, таленат за писање такође, али свадљивост јесте.
    није теби лако.
    сиктаво (само)незадовољство.
    Под условом да друга страна стварно мисли.
    Нисам сигуран да је процес који се код тебе повремено одвија мишљење, пре ће бити одбрамбена реакција:“
    стварно не могу да одговорим на ове „аргументе“
    Амин, што би реко Деки,

    Sviđa mi se

  • Бранимире, јеси ли сигуран да ти је добро ?
   Човече, па ти се ухвати за једно пропуштено слово у преводу и сад очекујеш да ти аргументујем.

   Sviđa mi se

   • “ јеси ли сигуран да ти је добро ?“
    све по старом.. у оваквом друштву нормалном човеку не може да буде добро

    Sviđa mi se

 2. Путин слуга Божији? Интересантно резоновање, али мислим да има изузетно слабо упориште у реалности. Иако не спорим да је у овом тренутку он најачи од светских лидера који се супротстављају протестантском неофеудализму, више је одраз у огледалу него морална супротност „западњачком“ неоколонијализму.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s