Драгослав Павков: Дан после

dan posle

Оно што је једина и неспорна чињеница након ових „избора“ је то да су вољом бирача (пре свега) сви псеудодесничари почишћени са политичке сцене. Први следећи избори, ма кад да буду одржани бавиће се социјалним а не „националним“ питањима. О томе зашто је десница овако неславно пропала могла би се написати књига, али већ из првих коментара је јасно оно основно: Они једноставно не схватају ништа!
Јер они, или из полумрачних салонаца, обучени у шлафрок са чашом чиваса у руци презриво гледају плебс који се ваља улицама несвестан величине њиховог генија, или устају око један поподне, гребу се за пљуге и клаџу од родитеља, на чету се „састају“ са ортацима и пљују све србске архидушмане… Све у свему, нико од њих не живи у стварном свету и о својим сународницима знају само оно што је плод сопствених предрасуда.

Српских домаћина о којима гуслају најпатријотскији нема и никад их није ни било („… гласаћу за тебе Вуче кад будеш власт.“), а ни Срби нису „говна“ што се у задње време све чешће чује… Исти смо као и сви други, додуше – мало смо оптерећенији стереотипима и митологијом али не мари; никад није проблем у народу него је увек у елитама које нису способне да на већини разумљив начин представе своје идеје.

Знате, када пећински човек није успео да помери каменчугу која му је сметала – није се љутио на њу, ударао је и проклињао, већ је смислио полугу. Виши примати одвајкада користе комад дрвета као алат за копање и проналажење хране… Када ће српска елита сићи са својих ничим заслужених пиједестала, поразговарати са неистомишљеницима и почети да смишља алат за промену владајућег система вредности? Наравно – ако се слажемо да овај чију демонстрацију смо видели синоћ није добар…

А ако нам се баш ТО свиђа – чему оволики прстоблуд по порталима? Признајмо то, помиримо се да смо раја („гора од марве“) и пришљамчимо се спахији који ће нас добро хранити и дати нам шупу која не прокишњава на коришћење. Пола миленијума живота у османлијској Турској однеговало је овде рајетински менталитет кога нису свесни само злонамерни, занесењаци и незналице.

Управљање сопственом државом повлачи личну одговорност за добре и лоше одлуке… Из резултата последњих „избора“ видели смо да значајан број грађана Србије најбоље обожава да се опасности од доношења лоших одлука излаже неко други уместо њих. Али, то су карте које су нам подељене, и морамо играти с њима јер других немамо… Како ћемо одиграти не знам, а да ли можемо боље од овога – сигуран сам да можемо!

Само за почетак, да почнемо један озбиљан разговор на тему КУДА и КАКО даље, уз учешће што већег броја људи са свих страна политичке арене. Иначе…

15 mišljenja na „Драгослав Павков: Дан после

 1. glavu gore pobedili smo u Beogradu! KAKAV BI TO BOJKOT BIO (75% ej 75%) da nije bilo preko 21% obrazovanih debila koji su glasali za stranke koje nisu imale nikakve šanse da pređu cenzus – iz puke taštine. ..
  koliko su bili (nadam se ne i ostali) glupi pokazuje da je u Beogradu Pastorova madžarska stranka dobila više glasova i od SRS i od Raduleta, a tek zanemarljivo manje od Dveri, ČAde i Krađana ..duh „beogradske manguparije“ not dead ….

  „Građanska Republička Izborna Komisija (GRIK) ima čast da vas obavesti o stvarnim rezultatima republičkih izbora održanih 16. marta 2014 u Srbiji na kojima je pobedila građanska koalicija „NE ŽELIM NIKOG OD PONUĐENIH“ sa 54.3% glasova

  NE ŽELI NIKOG OD PONUĐENIH ……………. 54.3%

  (51.2% onih koji su bojkotovali i 3.1% onih koji su precrtali sve)

  Naprdnjaci …………………………………….. 22.3%
  (48,8% od 45.7% izašlih)

  SPS ………………………………………………. 6.4%
  (14% od 45.7% „izašlih“)

  DS ………………………………………………… 2.7%
  (5.9% od 45.7% „izašlih“)

  NDS Boris Tadić ……………………………….. 2.6%
  (5.7% od 45.7% „izašlih“)

  DSS ………………………………………………..1.9%
  (4.1% od 45.7% „izašlih“)

  Dveri ……………………………………………… 1.6%
  (3.4% od 45.7% „izašlih)

  URS Krađan Dinkić …………………………….. 1.5%

  (3.3% od 45.7 „izašlih“)

  LDP Chada ………………………………………. 1.4%
  (3.1% od 45.7%)

  Savez Vojvođanskih Mađara ………………… 1.0%
  (2.2% od 45.7% „izašlih“)
  SRS ………………………………………………. 0.9%
  (2% od 45.7% „Izašlih“)

  Dosta je bilo ……………………………………. 0.8%
  (1.7% od 45.7% „izašlih“)

  SDA ………………………………………………. 0.5 %
  (1% od 45.7% „izašlih“)

  Partija za demokratsko delovanje ………….. 0.3%
  (0.5% od 45.7% Izašlih)

  Treća Srbija ………………………………………0.3%
  (0.5% od 45.7% izašlih)“

  Sviđa mi se

 2. pogledajte sopštenja RIK-a NIGDE PODATKA O IZLAZNOSTI! sem tokom izbora – do 14 časova.. a lepo smo upozoravli šta ih (vlast) žulja … na svim prethodnim izborima, dok smo čekali rezultate koji su nas tada zanimali, mediji su davili sa izlaznošću – tada sasvim nebitnim podatkom ..a sinoć?

  Sviđa mi se

 3. Povratni ping: Дан после | moesiotes

 4. čisto da se zna šta sve cenzurišu nspm-umnici:

  брм
  желим да честитам свом предизборном саборцу а иначе највећем идеолошком непријатељу – Горану Јефтовићу на нашем тријумфу – поготово у Београду.. 51.2% onih koji su bojkotovali i 3.1% onih koji su precrtali sve …

  осталима поручујем да су изгледа безнадежни случајеви – замислите КОЈИ БИ ТЕК БОЈКОТ БИО да нисте ни излазили на изборе због ваших по ко зна који пут улудо потрошених 22% гласова – 75% ЕЕЕЕЈ 75% .. а лепо смо вам цртали … с тим би режим стварно могао да се уфати…
  посебно поздрављам мајсторе који су гласали за МаЏарску странку на изборима у БГД-е – ДОБИЛА ЈЕ ВИШЕ ГЛАСОВА ОД СРС, РАДУЛЕТА, А ТЕК НЕШТО МАЊЕ ОД ЧАДЕ И ДВЕРИ
  http://www.nspm.rs/hronika/rema-prvim-preliminarnim-podacima-cesida-kolacija-oko-sns-50-sps-drugi-cenzus-presle-ds-i-nds-odsto-glasova.html#yvComment102004

  Sviđa mi se

  • Па људи мисле да је грешка или да си пијан; ти и Јевтовић савезници ?! Не би га опрали ни Волга ни Дњепар, а богами, ни десет поклоничких путовања у Пожаревац

   Sviđa mi se

   • Лагати није лепо.
    Лагати када су питању лако проверљиве ствари је глупо.
    http://www.cesid.org/

    Резултати у Беграду:

    Савез војвођанских Мађара – 0.1%
    СРС – 1.9%
    Доста је било – Саша Радуловић 2%

    Sviđa mi se

   • ово су подаци незванични од синоћ кад ЦЕСИД није имао намеру ни излазност да каже…суштински ништа не мења – 2% у Београду?? (то је фактички 1%бирачког тела). То озбиљно? А за толико је повећао излазност= легитимитет Вучићу .. видећемо до краја колико ће и да ли ће да скочи број мандата мањинских странака.

    Sviđa mi se

   • првих дана док нису почели масовно да цензуришу све позиве на бојкот били смо независно један од другог чести,
    „Горан Јевтовић
    брм

    Дође и то време да кажем да „брм“ има натпросечан ниво здравог разума и логике.
    Срдачан поздрав!“

    Sviđa mi se

   • „ово су подаци незванични од синоћ кад ЦЕСИД није имао намеру ни излазност да каже…“

    Цесид је још синоћ објавио излазност, ја се сећам да сам негде око 23.00 тај проценат чуо од њих.

    Sviđa mi se

 5. Ја сам прилично задовољан резултатима ових избора. Оваква подела карата отвара могућност да дође до неких промена у политичком систему, а и добро је што су ови добили оволико па када се буду урушавали сав гнев ће бити усмерен на њих. Сада заиста немају на кога да пребаце одговорност за слом који се све више чини неминовним.
  Жути су разбијени једва прошли цензус, а њихова друга колона би вероватно остала испод да им није било Чанка.
  ЛДП и Динкић су отерани на политичко гробље, баш као што је и СРС и Дверима показано где им је место.
  Занимњив је ДСС који није прошао на републици али је прошао у Београду, што сматрам за јако добро иако сам гласао за њих на оба нивоа.Ако Александар Поповић са још неким млађим људима ово не искористи и пошаље оног вампира у пензију нека се слободно и о њима побрину Топаловићи, боље у том случају и не заслужују.
  Радуловић је направио знатан успех са 2%, с обзиром да се као политичка опција појавио месец дана пред изборе. Како ће се та прича са њим даље развијати, и у ком смеру, видећемо.

  Плус, оно што ме посебно радује, бојкот и поред ниске излазности није успео ипак је преко 50% тачније, нешто преко 53%, тако да разни мешетари и опсенари немају никакав основ да се позивају на те „гласове“ и тврдили да је ето народ „баш њих“ послушао, што би дефинитивно радили да је излазност била испод 50% (мада би и у том случају то позивање било без икаквог легитимитета).
  Иначе, ови проценти о излазности и нису баш реални, пошто су неке процене да на бирачким списковима има бар 500 хиљада (вероватно и више) оних који су у иностранству, а који нису заинтересовани да се пријаве за гласање, или им је предалеко да путују до града где то могу учинити. Тако да је излазност, када су у питању грађани који живе и раде у Србији у ствари већа.

  Sviđa mi se

  • „оно што ме посебно радује, бојкот и поред ниске излазности није успео “ радује се – ако ти је добро онда ништа

   Sviđa mi se

   • „коме није добро, нека се обрати лекару“ – спонтана реакција једног мог ортака када је први пут видео билборд Пешчаника са тим пропагандним слоганом .

    Иначе, не мислим да је ситуација у Србији добра, али ово може да буде почетак разрешења па како год се завршило, све је боље од гацања у блату. Међутим, то разрешење може бити процес, прилично дугачак и прилично болан.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s