Набадање доктора за гусле

уместо

Ко је (про)дао снимак медијима?

или

Ко управља новосадском Информатиком

baba

 

Све је вероватно како кажеш, Андреј. Ко год је кршио закон – нека одговара.
Али, постоји нешто што је тај снимак покренуо, а што није само релативизација смрти, претварање стварног страдања у видео-игрицу. Нама у Новом Саду то „нешто“ је у последњих неколико година постало готово симбол. А то је право НЕЧИЈЕ деце да убијају другу децу, под условом да су НИЧИЈА.

Клинац који је возио 160 кроз град, са недозвољеном количином алкохола у крви је, по обављеном разговору са тужиоцем, или већ неким ко води истрагу – пуштен кући, са образложењем да једино што може да добије је прекршајна пријава. Узеће му пар поена, казнити га са 50-так хиљада динара. Неко му је саветовао да скине Ф/Б профил. И то је учинио. Али, неко је са друге стране (можда опет полиција) био мудар, па је „снимио“ све што је балван ставио. А онда се неки тужилац сетио, да би „мали“ могао јако лоше да се проведе на слободи, јер, већ сутра би био у ауту и био би „фаца“ са којим би друга болид-деца трчала да се сликају, па га је склонио у притвор.

Сад се ствара атмосфера да је крив Малколмов мали – који је погинуо, а да је балван, који има више прекршајних пријава на тему вожње у пијаном стању, прекорачења брзине и неисправне возачке дозволе и ниједну пресуду – невин. А да: као муви стар – има три рецке на волану (мало Тарнтинове естетике у комуникацији). Можда треба од родитеља да тражи одштету за оштећен ауто? Можда је ту „наваду“ да НЕЧИЈА деца могу са пуним правом, или бар разумевањем „мејнстрима“ да убијају НИЧИЈУ децу, нарушио снимак несреће?

Сећаш ли се НЕЧИЈЕГ сина, који је пијан, у исто таквој брзини, самлео она два млада човека у Кисачкој? И? НЕЧИЈИ кум, а тај НЕКО је добро познат Отаџбини, нама двојици баш-баш, пијан и бахат, пре пар година на насипу за Камењар, убија дете од 15 година. Момче је избеглица, мајка му је давно умрла, а он је болесном оцу носио вечеру на бициклу. Да није било отварања „Азотаре“, кад је НЕЧИЈИ кум долијао, никад се овај случај не би отворио. Јер, кум је НЕЧИЈИ, клинац је НИЧИЈИ. Прошле недеље је добио 2 године!

О „контрасту“ и „Лаунџу“ не бих, али све то о Твом и мом граду говори као о граду масовне и насилне смрти младих људи. То је СЛИКА престонице културе 2020, а снимак несреће је стварни, а не идеализовани спот о Новом Саду.

Чудите ме ви – држатељи власти у нашој провинцијској касаби, која никад град бити неће – да ником није пало на памет да одржи комеморацију, ваљда се САМО троје мртвих 20-годишњака не уклапа у Правилник, јер мора да их буде бар 5? А онда „никад вас нећемо заборавити, Нови Сад ће вас се увек сећати“.
Пратим све ово, јер имам сличан проблем већ седам година, а не зато што сам болесно опседнут смрћу. И још нешто: шта би са оним клинцем из Саобраћајне, који је, има томе више од 5 година, ногом одвалио старицу, која је два дана после умрла? Чујем да је најредовније похађао школу, да је снимак ликвидације снимљен на мобилном и да га је показивао свима, јер он је ФАЦА. НЕЧИЈИ син, а fucking баба је НИЧИЈА. Није противзаконити снимак до тог довео.
Ако ни снимак не помогне, све смо ближи много страшнијим противзаконитим решењима са немерљиво већим последицама.

Коментатор једнорог

(Блог Жељка Цвијановића)

Jedno mišljenje na „Набадање доктора за гусле

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s