Нови закон о савременим слугама

“ Радник није роб,

  Сељак није слуга,
  Србија није Делта.“
србски брАНАЛИтичар сатеран у лево ћоше

србски брАНАЛИтичар сатеран у лево ћоше

  Kаква парола да се човек најежи. Поготово радник. Слична оној,
“ Америка и Енглеска биће земља пролетерска.“
Беше ли ово звезда водиља нових социјалиста и комуниста на челу са борбеним Човеком од речи, садашњим министром рада. Па тек она крилатица “ ЕУ, не хвала нисам будала.“
Ја нисам, и даље. Подржите сваки штрајк, лезите на пруге са гладним радницима, сунчајте се испред владе, свако мора да има три оброка дневно, свако има право да се школује и лечи, урадићемо ревизију сваке приватизације. Скупљајте потписе о новом закону о синдикату у којем ће сваки запослени имати бесплатног правног заступника у процесу, а док се адвокат и суд не договоре о дилу, породица радника не сме да остане без хлеба. Тандара, мандара, броћ. Трт Милојка.
Видиш да се газде жале како не могу да издрже намете. Мали им је профит. Сви имају хипертензију и пију шаку лекова, како вам није жао. Што би Пантић из Тесне коже рекао, они морају да имају све дупло. Два стана, две куће, три аутомобила, два ротвајлера, две жене, две швалерке, шест банковних рачуна. Е још кад би могли да овој беди не дају ни ону муку на црно, било би кул. Али и то ће нов закон да испегла. Неће!? Мора да се плати рад?! Кад, где, ко !? А шта ако не плате? А шта ако добијемо отказ? Мораће да поднесу извештај. Коме? СБУН? Инспекцији рада? Наравно, што сам глуп, у Ловачком рају на срнетини и дивљој вепровини и партији голфа у Извору. Ко нас бре пита да ли имамао 20, 30 година радног стажа? Ко је вама дао право друже министре да једним потезом избришете једино што смо зарадили у протеклим годинама окупације? Да немамо право ни динар отпремнине нити једну једину акцију. Наредили вам амбасадори из ЕУ? Е то је онда друга прича.
Да ли се онда господа, белосветски, слажу да нам вратите новац који смо годинама издвајали кроз порезе и доприносе, плаћали и лечење и школовање? Каже министар добићемо обрачун беде на папиру. Није хигијенски, има олова, а и крут је. Има да буде све транспарентно. Ееее, смањи мало. Много је куме. Зар да газде продају станове и џипове да би тамо неки ситни смртник могао да плати детету рату за екскурзију. Ма ајде, претерали смо.
Још се синдикалне вође са великим гроницима нешто трте по улицама. Таман посла. Шта ће пијани Барозо да каже европској комисији када види шаку радника у Немањиној како нешто блеји. Уосталом ко јебе раднике, битно је да Закон подржавају наши инвеститори из ЕУ. Да видите сада кад крену уљни шкриљци, хидроелектране, коридори, канали до Солуна па испод мора до Африке, арапски кукуруз и пшеница, мерцедес и остали гиганти.
И шта се ја буним кад нисам положио курс транзиције и нисам променио свест.
 Дејан Ранковић

Jedno mišljenje na „Нови закон о савременим слугама

  1. док србин схвати да је предајом косова изгубио и своју личну слободу и достојанство, а не само „мит и шиптаре“, проћи ће сви возови, а не само онај за еу, који ионако не иде нашим (пре)спорим пругама… иначе, та прича о промени свести подразумева тотални недостатак исте јер се, у ствари, ради о лоботомији… наживо

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s