Велика палестинска лаж

Израел је окружен непријатељима. Мир је више у њиховом интересу него у интересу било кога другог, због чега и настављају да чине уступке. Али мир није у интересу палестинског руководства

Арапи не мрзе Јевреје због Израела. Мрзе Израел због Јевреја. 

Ко онда данас може да криви Израелце што се бране а знају да имају посла с људима којима не могу веровати и за које знају да их мрзе толико да желе да их као народ истребе?

Овде имате посла с нечим што је изван политике и изван разума. Нечим заиста одвратним што забија клинац у све ваше удобне левичарско-десничарксе претпоставке а ваша наивност помаже да се ватра распламсава.

Овде имате посла с нечим што је изван политике и изван разума. Нечим заиста одвратним што забија клинац у све ваше удобне левичарско-десничарксе претпоставке а ваша наивност помаже да се ватра распламсава.

Је ли расистички критиковати Палестинце као светске шампионе кукњаве са лажним циљем некакве борбе и невољама за које су у потпуности сами одговорни? Кладим се да јесте. Не би ме изненадило да је у неким европским земљама чак и противзаконито. Али, свеједно ћу критиковати, јер неко мора. И, наравно, схватам да ћу због тога изгубити пар пријатеља, али ок. Без таквих пријатеља могу.

Сви бисмо могли изговорити истину онакву како је видимо. Мислим, онакву какву је стварно видимо а не онакву какву мислимо да би је требали видети. Најгоре што можете учинити је да видите истину а говорите лаж а ја палестинску ствар видим као лаж. Лаж која је смишљена да експлоатише либерални осећај кривице Запада, баш као и лаж о исламофобији и лаж о митској религији мира коју у стварности нико није видео.

Некада сам био критичнији на рачун Израела и некада сам веровао да постоји врло једноставно и праведно решење у облику две државе јер сам веровао да Арапи имају добре намере. Још увек бих волео да у то верујем али докази указују на то да бих био будала када бих наставио да у то верујем. Јер видим да се на сваки уступак који Израел начини одговори новим захтевима и с новим изговорима да се избегну преговори. Да су то желели до сад су могли десет пута да постигну мир, али они не желе мир, желе победу и неће бити задовољни док Израел не буде збрисан са мапе. Члан Фатаховог централног комитета је то недавно изјавио на телевизији али, као што рече, то држе за себе, док остатку света причају другачију причу. А део те приче је лажни циљ палестинске државности што је тренутно у процедури УН и сви чекамо да видимо шта ће се догодити. Не само због тога што је то заиста битно питање већ због тога што се, упркос тврдњама палестинске public relation индустрије, (што ће рећи, западним медијима) овде уопште не ради о територијама а свакако се не ради ни о правди и људским правима јер арапско друштво не зна чак ни за значење тих речи.

Ради се о мржњи према Јеврејима прописаној Кураном и проповеданој у џамијама и усађиваној деци даноноћно у арапским земљама из генерације у генерацију. Арапи не мрзе Јевреје због Израела. Мрзе Израел због Јевреја. Ситуација у Гази и на Западној обали је таква каква је јер су пре 45 година неколико арапских земаља без разлога напале Израел са далеко надмоћнијим снагама, због тога јер је јеврејска држава. Да није јеврејска држава не би га ни напали. А напали су га с намером да га збришу са карте и почине геноцид. Али, нису успели јер Јевреји имају више челика у крви него што су Арапи очекивали. И после свега што су преживели ко би се могао изненадити? И након што су видели како остатак света реагује на њихову невољу. Много би Јевреја успело да спасе од нациста да су имали где да се склоне. Али друге земље нису хтеле да их приме.

Јерусалимски муфтија је у то време био Хитлеров пријатељ и, добар муслим какав је био, одобрио је коначно решење и имао планове за свој сопствени Холокауст на Блиском истоку једном кад нацисти добију рат.

Ко онда данас може да криви Израелце што се бране а знају да имају посла с људима којима не могу веровати и за које знају да их мрзе толико да желе да их као народ истребе? Свако би се на њиховом месту исто понашао. Ја свакако бих, и уопште се не бих извињавао због тога.

Израел је окружен непријатељима. Мир је више у њиховом интересу него у интересу било кога другог, због чега и настављају да чине уступке. Али мир није у интересу палестинског руководства. Мир је последња ствар коју желе. Њима је потребно да лонац и даље кључа. Потребно им је да свој народ држе у бесу и озлојеђености и мржњи према Јеврејима. Мир би све упропастио јер они неће бити задовољни док Израел не буде збрисан са карте а Јевреји подављени у мору.

Ако заиста верују да ће се то догодити онда су потпуно луди. А ако у суштини не верују у то, онда су још луђи. А сви ви добронамерни западни либерали који настављате да лупате у бубањ за јадне Палестинце, ја вас разумем јер чините то због племенитог циља, али вас искоришћавају и злоупотребљавају баш као што је и народ у Гази и на Западној обали искоришћен од стране људи који уопште не намеравају да преговарају о миру јер их мотивише сирова ирационална верска мржња.
Када протествујете у знак подршке Палестини ви сте у друштву људи који позивају да се Јевреји угуше у гасним коморама. Мислите да је то случајност? Овде имате посла с нечим што је изван политике и изван разума. Нечим заиста одвратним што забија клинац у све ваше удобне левичарско-десничарксе претпоставке а ваша наивност помаже да се ватра распламсава.

Свет мора да престане да се претвара да је Палестина питање правде и људских права и пронађе моралну храброст да ствари назове правим именом, да прекине овај циркус, овај бескрајни плес око непостојећег преговарачког стола. Потребно је да Арапима учинимо велику услугу и саопштимо им истину која им је очајнички потребна да је чују а то је да је њихова мржња узрок њихове беде. Да су постали њени заточеници. Да постаје део суштине њиховог идентитета. И док не пронађу начин да отклоне ову ружну мрљу из својих срца увек ће бити оковани том мржњом а они и њихова деца неће никада бити слободни, с арапским пролећем ил без арапског пролећа.

Мир.

Колико протраћених генерација мржње мислите да ће бити потребно?

Пише: Патрик Кондел

 

38 mišljenja na „Велика палестинска лаж

  1. „Потребно је да SVIMA учинимо велику услугу и саопштимо им истину која им је очајнички потребна да је чују а то је да је њихова мржња узрок њихове беде. Да су постали њени заточеници“. а прво аутору текста, после балканским навијачима јед них и других. овај текст као д а је баш писао јерусалимски муфтија, само треба да се замене придеви. ..гледао сам један одличан израелски допкументарац о екскурзији њихових средњошколаца у АУшвиц. Аутор , Израелац показао је колико су ОНИ заточени у мржњи и параноји према свим другим нардоима…. а гледо сам и још бољи документарац о породицама у Гази – мештанима Палестинцима и неколико фрикова израелаца који су поћелеи да живе као рибари на мору упрокос прописаној сегрегацији.. аутор их је патиоо 10 година.. најнормалиниј дивни људи и једни и другио који су постал пријатељи истински,… а онда је Израел почео да прави зид због Хамаса ..
    ставове не треба доносити на осноову понашања лудака и манијака него према нормалним људима како у Израелу/Палестини тако и у Србији /Босни/Косову .. лудаци су свуда исти – усташе, стандардњаци и виодовданци Хамас вехабије ционисти нацисти. национално лудило није питање генетике него идологије

    Sviđa mi se

    • „национално лудило није питање генетике него идологије“

      Наравно да није. Али, како се догоди да лудило по правилу доминира у односу на „најнормалиниј дивни људи и једни и другио који су постал пријатељи истински,… а “

      И коначно, не треба доносити судове ни на основу филмова који нам се из неког разлога допадну. Јер (а знаш то боље од мене) снимање филмова и њихова дистрибуција је скуп спорт копји захтева спонзоре а ко има новац – углавном га не баца него улаже, итд…

      Sviđa mi se

      • снимање документарац је врло јефтин спорт који се не форисра управо из идеолошких разлог – спречавања експлозије слободнох изражавања које данашња технологија технички омогућава.. ЈА сам снимио 50 поолустаних документараца, по цени траке и горива и бедне плате.. ко друкчије каже клевеће и лаже… и у мојоим документ+рцијама је све супротно званичним ветсима на великим телевизијама.. зато су ми их све преснимили (уништили)

        како се догоди да лудило по правилу доминира у односу на „најнормалиниј дивни људи и једни и другио који су постал пријатељи истински,… а “
        обојица знамо ту тхм+нолигију (а и сви на Балкану) ..најнормалиниј дивни људи немају шта да траже кад на њих припуца један снајпериста а полиција брани – снајперисту.. џабе штои их је сто хиљада -једа ј један кад је снајпериста.. Исто се давно догодило у Либану, па у Палетсини, па у Босни и Хрватској, па у Сирији, Либији… пробали и у Египту, надам се да неће успети

        Sviđa mi se

      • „-једа ј један кад је снајпериста..“
        Тачно, као што је тачно и да се тај снајпериста крије међу стотином хиљада „нормалних“. Без њихове барем латентне помоћи, он би брзо завршио каријеру. Дакле, као што сам рекао много пута – ортодоксни (тј. класичн) либерализам и грађанска одговорност су решење за већину оваквих проблема. Не може Хамас да буде крив и одговоран за децу бомбаше, а њихови родитељи да се праве Тоше. Мислим, може јер нам је тако лакше, тако боље перемо сопствену савест (као што наши Срби кажу како наставници не уче децу да се не прди за столом), али нема везе с мозгом.

        Sviđa mi se

      • ортодоксни (тј. класичн) либерализам и грађанска одговорност су решење за већину оваквих проблема. Не може Хамас да буде крив и одговоран за децу бомбаше, а њихови родитељи да се праве Тоше
        тачно аферим

        Sviđa mi se

      • али од класичног нити било каквог либерализма ни у Израелу нема ни Л, ко што Клаусов линк показује ..дкал е није проблем у Израелциам или у Палсетинцима, него опет у истој клеронацистичкој идологији

        Sviđa mi se

      • Слажем се, а то сам и рекао у одговору Клаусу.

        Као што ни Србија ниоје држава Србијанаца.

        Sviđa mi se

  2. Израел је пример који треба максимално копирати, без обзира на бајке о либерализму и диктатури. Друга опција је да пролазимо као Арапи, односно још горе – као Срби.

    Трећег нема.

    Sviđa mi se

  3. признајем да сам оба текста, а тек коментаре, прелетео… да будем јасан, нисам журио на воз, него због тешког спина и одвратне ратне пропаганде, која ме подсећа на ону нато галаму против геноцидне србије… ако сам испустио ово што ћу навести, праштајте, јер у питању је „прелет“… дакле, у текстовима, као и у коментарима, мени фали најважнија ствар… наиме, да америка не стоји иза израела, све ово што се до сада догађало, па и ови последњи масакри невиних цивила, једноставно не би били могући… факат је да израел наступа са позиција неприкосновене силе, а исто тако је и неспорна чињеница да своју војну надмоћ користи несразмерно и непропоционално, остављајући иза себе гомиле цивилних жртава, за које увек цинично каже да представљају колатералну штету… поука о леку: послушајте мало жртве, ја сам их чуо, од којих неке поседују и америчко и бразилско држављанство…
    уживо сам видео тек бомбардовану цркву и бразилску часну сестру са откинутом ногом… иначе, бразилски репортер тврди да је дотична претходног дана добила уверавања од израелских власти да може мирно да остане у тој цркви… да ли ви знате да цивили, њих два милиона, не могу да изађу из гета у коме се малазе? да ли знате са каквим се ви страшним цинизмом овде гађате? границе и према израелу и према египту су затворене! тим људима не остаје ништа друго, до да очекују када ће и њих прогласити за колатералце… информишите се, забога, не гађа израел хамас, већ убија цивиле, а то ради јер је заштићен од институције ратног злочина као бели медвед

    Sviđa se 1 person

      • нисам рекао да нисмо, уопште није о томе реч, тако би могли до сутра… мислим, зар нису амери на крају довели 1000 авиона да гађају србију? зар се није двадест држава, од тога три велике силе, удружило да разбије малу србију? није о томе реч, већ да ови текстови безочно лажу… у гази живи два милиона палестинаца… колико припада хамасу? 10.000? 100.000? и шта је са осталима? ја ћу ти рећи, служе као глинени голубови за одстрел „немоћне“ израелске војске… ево шта кажу сведоци са бразилским пасошем (једна жена је на наше очи пребачена преко границе са репортерима) – израел обавести палестинце да ће тога дана бомбардовати те и те делове града и да морају да их напусте… хамас их са оружјем спречава да то учине… а они који ипак успеју да оду негде мало даље, јер из земље не могу да изађу, погину исто као и они што су остали под присилом, само од „залуталих“ ракета и бомби… мислим, вата им се на исто… одакле израелцима право да тврде да је њихова цивилизација боља, исправнија, праведнија, истинитија… од палестинске? зато што не носе фереџе? рекао бих да њихово право произилази из војне надмоћи, из атомских глава које имају, из америчког вета у сб ун, из двеста до четристо милијарди долара годишње помоћи коју добијају од америке… за ваше сазнање, бразил је пун арапа, што палестинаца, што либанаца, што сиријаца, што свих осталих и међу њима има баш много хришћана разне феле, али сви одобравају ставове хамаса! зашто? јер су сви избегли у бразил и, пазите, то се дешава деценијама, не од хамаса, не од ал каиде, не од фатаха, не од злих арапских диктатора, већ листом од израелских масовних убица! и то се догађа већ деценијама….

        Sviđa se 1 person

      • тако би могли до сутра…

        Могли бисмо, у праву си. Само, ја говорим о принципима који су (ваљда, ако се нешто није променило без мог знања) универзални, а ти о односу снага. Као, да би маркиз од Квинсберија био задовољан, Израелци би своје тенкове и хеликоптере требало да побацају у море, а онда да зграбе по један Узи и стану пред стотине милиона муслимана. Толико о томе, не јер си ме убедио у исправност својих ставова, већ јер ми није запело да се ради Јевреја и Арапа свађам и са тобом. Текст ти је (о фудбалу) супер, понудио сам га и Српском културном клубу, а тамо им је главни стручњак Бата Нимбус, па ће бити занимљиво 🙂

        Sviđa mi se

      • Čuj… Pre drugog svetskog rata, jevreja je u Izraelu bilo svega par procenata. Za vreme Drugog svetskog rata bežali su iz naše “divne pluralističke“ Evrope. Gde? Zamisli – u Palestinu, i tamo sa ubedljivo većinskim palestinskim stanovništvom živeli u miru. Da nije tako, ne bi tamo bežali, i ne bi se njihov procenat povećao u to doba na oko 7. Laž je, dakle, da taj sukob traje vekovima. Sukob je nastao kada su UN, uz pomoć UK, formirale Izraelsku državu, pri čemu je zanemarljivo mali procenat Jevreja dobio čak 50 odsto teritorije Palestine, pa i to je podeljeno na više nego diskriminatorski način: Teritorija dodeljena Jevrejima je povezana, a teritorija dodeljena Palestincima predstavlja međusobno nepovezana “ostrva“ uglavnom neplodne zemlje.
        Ovo je preširoka tema, i mrzi me da kuckam dalje, ali prava Palestinaca jesu pogažena na najbestidniji način.

        Sviđa mi se

  4. нема потребе за свађом, већ треба чути и другу страну… мислим, ако ћемо о универзалним принципима… ево ти најновији, мали пример… вечерас је бразилски репортер из газе укључио једног американца, шефа хуманитарне организације тамо, натерену и он је изнео страшан податак… због израелског дивљања, има 120.000 избеглица, који беже из једног у други кутак концентрационог логора у коме се налазе јер, као што већ рекох, из газе за њих нема изласка… тим људима, а мислим да се слажемо да су у питању ипак људи, треба вода… за пиће, јер тамо је нема довољно… његова хуманитарна организација се дала само на то, да обезбеди један, пази само један, литар воде по особи… 120.000 литара воде је по том американцу, који је озбиљан човек од преко 50 лета, немогуће пребацити преко затворене границе са свих страна… ето, погледај само то, ништа друго… питали су га за хамас… рекао је да је истина, да их има, да су они нашли двојицу у школи у којој су сместили избеглице… замолили су их, а шта би друго, да оду и рекли им да ће обавестити све, па и израелце… и каже да јесте… и још је додао да је по њему израел само тиме што толике људе свесно оставља без воде, у региону где без ње нема живота, починико гнусан ратни злочин… јер, он их је обавестио о борцима хамаса које презире, али их и стално обавештава да људи немају воде за преживљавање… и ником ништа, израел наставља злочин о коме се, рецимо, нигде незна и нико, баш нико о томе не јавља… подвлачим још једном да је тип американац, да је обавестио све које је могао, па и бразилску владу и који је и овом приликом јавно пледирао за помоћ… толико о универзалним принципима

    Sviđa mi se

    • већ треба чути и другу страну…

      Наравно да треба. Али, где осим овде и на Ламбросовом блогу може да се чује израелска страна? Ево пре пола минута сам претресао цео србски „веб“ и у свим медијима је палестинска страна мејнстрим: „ратни злочин, гађају децу, немају воде, уништена болница, активисти Хамаса одговарају на израелску агресију…“ Где може да се чује израелска страна приче?

      Sviđa mi se

  5. сукоб ЦИОниста и Хамаса је сукоб два клеронацизма.. страдају Израелци и Палестинци, Палестинци више, али ментални гето и идиотизам у који гурају и Израелску децу (види Клаусов линк) није за занемаривање баш онима који воле, желе добро и поштују Јевреје (попут мене)… глупо је поистовећивате све Израелце са државоим и све Палестинце са Хамсом, ово друго поготово..ал то стално чинимо по принципу сви Хрвати су усташе .. и онда добијеш оно што призиваш

    Sviđa mi se

    • Немаш појма… СВИ Хрвати јесу усташе као што су сви палестинци фини људи који се само боре за слободу. Ако прихваташ ове постулате српске принципијелности, можеш дискутовати и са мојим опонентима

      Sviđa mi se

      • još jedan prilog stereotipima: „Danas je grčka pravoslavna crkva u Gazi po prvi puta bila prepuna. U njoj su utočište našle stotine Palestinaca koji su pobjegli od izraelskih bombi. Oko 600 majki s djecom smjestilo se u prostoru crkve u gradu Gazi, nakon što su pobjegli iz pakla najgore pogođenih područja, kao što je Shejaiya.“http://danas.net.hr/svijet/u-16-dana-poginulo-678-osoba-un-pokrece-istragu-o-ratnim-zlocinima

        Sviđa mi se

  6. ево, имам и ја још прилога „стереотипима“… управо су избомбардовали школу ун, где су се скривале избеглице које су, је`ли, израелци обавестили бацањем летака да се склоне… и људи се склонили, где него под окриље ун… 15 жртава, претежно жена и деце… и онда следи обавезан, стреотипни цинизам – испитаћемо, али је тамо и хамас разбацивао своје ракетле… до сада је, за ваше обавештење, тај вредни, културни, и изнад свега мирољубиви свет убио готово 800 палестинаца (чак и по израелцима, три четвртине су цивили), а насупрот су „у борби“ изгубили 34 војника… то вам је око 23 пута… па онда и ја да поставим једно стереотипно питање – ко сме да бомбардује ун објекте? ко се и зашто не плаши суда за ратне злочинце?

    бразилски амбасадор је тражио објашњење за масакр цивила, добио га и уредно послао коме треба, а тај га данас повукао кући… коментар израелског мудоње, задуженог за те ствари је био изузетно непристојан, парафразирам – зато је бразил велика земља, економски, културни и не знам још какав џин, а дипломатски патуљак…

    ево, баш овог тренутка слушам директно из газе да су сами израелци указали на то ун склониште за избеглице као сигурно, а онда га сурово избомбардовали, па поред 15 мртвих има преко 200 повређених… ту су се склонили углавном жене и деца… ето вам, чисто онако стереотипан масакр на који нико неће ни да погледа, не због израела, него због заштитника преко атлантика

    Sviđa se 1 person

    • Ма све се слажем побро, једино никако не могу да схватим зашто о добробити палестинских жена и деце већу бригу треба да покажу јевреји него Палестинци. Ако би могло то мало да ми расчивијаш, та хуманост ми је (признајем) слабија страна?

      Sviđa mi se

      • „никако не могу да схватим зашто о добробити палестинских жена и деце већу бригу треба да покажу јевреји него Палестинци.“

        а шта то палестинци треба да ураде за добробит тих својих жена и деце? можеш ли ти то мени мало рашчивијати? ово наше дивањење се полако претвара у разговор глувих… али, ево, да за побратима пробам још једном… елем, палестинци су сада у гази затворени са свих страна, не могу у израел, не могу у египат, дакле, два милиона људи се налази у концентрационом логору, јер до њих може стићи само хуманитарна помоћ, за коју ти већ рекох да не стиже, јер не дају да пређе границу… израелци кажу склоните се, они се склоне, а онда их израелци избомбардују баш ту где су се сакрили, у школи ун, претвореној у привремено слониште… мислим, шта су ту палестинци погрешили, шта су погрешно урадили, шта су требали да ураде за те своје жене и децу?

        вечерас сам гледао џереми портноја, бразилског ратног репортера са лица места, приказао је немире који почињу иза зида и акцију израелске полиције и војске… онда га је та душевна израелска полиција директно гађала гасном бомбом, иако је он стајао са њихове, а не палестинске стране, дакле, да га спрече да не снима шта раде, а радили су следеће – заменили су гумене метке правом муницијом… он је, иначе, прописно обучен, са све шлемом, прслуком и видним ознакама… његов сниматељ је све снимио, само што ви у том медијском мраку, у коме, кажеш, постоји само палестинска страна, ништа од тога нећете видети…

        колико сам то овде видео, а сада сам погледао вести на српском вебу и тога нема, абас лично је позвао на отпор и сада се цела ствар мења из корена, јер су палестинци одмах сви скочили, дакле, није то више хамас, сада је палестина… следе нови масакри и револт светских арапа… ескалација… коме је то у интересу? израелу? палестинцима? тешко…

        Sviđa mi se

      • следе нови масакри и револт светских арапа… ескалација… коме је то у интересу? израелу? палестинцима? тешко…

        Дакле, Израел је ипак требало да игнорише отмицу и вероватно убиство тројице својих грађана? Јер „паметнији попушта“ (докле год има шта)? Јбг побро, то код њих тако не функционише, Газа није Велики Трновац, а Израел није Србија…

        палестинци су сада у гази затворени са свих страна, не могу у израел, не могу у египат

        А зашто би ишли преко границе међу непријатељски настројене америчке савезнике? Да се спасе од бомбардовања или да пренесу рат на територију Израела и Египта? Зар није лакше престати подржавати Хамас? Погледај илустрацију текста: Нису ова деца сама одлучила да се јаве на предвојничку обуку у неком кампу за обуку шехида. Тамо су их послали родитељи, или се барем нису (гласно) бунили против њихове регрутације. Кад смо већ ту, јуче је један пријатељ, твој истомишљеник, направио аналогију између Палестинаца и косовских Срба, као у оба случаја су дошли дивљи и истерали питоме. Шта мислиш да је реалније за очекивати, почетак самоубилачких акција у Приштини, ракетирање јужне Митровице са севера, или борба за српску аутономију политичким средствима и у складу са актуелним односом снага? Лично, мислим да је најлошија варијанта да и ми добијемо свој Фатах и свој Хамас, а Хезболах нам фали ко чир на дупету. Тако би могло да се до миле воље тргује по палестинском рецепту, на начин да Хамас распали ракетама а Фатах каже: Видите какви су нам политички противници, дајте нам лову да погурамо политичка средства… Па се након пар година промене, овог пута распали Јакшић, а Рада трајковић каже: Ето Хашиме, видите с ким сте ви сво време преговарали, ми смо прави партнер…
        А цело време гину цивили и (скоро) свима битнима лепо, страс божја
        Иначе у праву си ово јесте разговор глувих, јер ти навијаш за слабијег на терену а ја за слабије представљеног у медијима. Мсм, ако имаш неки линк где је испричана израелска страна приче, био бих врло захвалан… Јер ако се сећаш, „у сваком рату прва жртве је истина“ 😦

        Sviđa mi se

  7. Како год, и ко год да је у праву или криву, ако овако наставе Арапи ће им се на крају баладе начеститати миле мајке. Ако Јевреји мисле да опстану на тој територији требало би другачије да се понашају…треба размишљати и о будућности.

    Sviđa mi se

    • моје дубоко убеђење је да америка хушка израел на ово што ради, јер њима то никако, али баш никако не може бити у интересу… страшно греше, јер доћи ће дан освете

      Sviđa mi se

    • Баш бих волео да ми неко објасни како другачије. Након седамдесет година ратовања и стално присутног арапског тероризма, једна страна инсистира на уништењу друге, док друга након успешних војно-полицијских и обавештајних акција непрестано попушта, а светска јавност је опет на страни „жртве“, која не одустаје од максималистичких захтева… А што време више одмиче, ја сам у све већем спору са традиционалном и већ легендарном српском принципијелношћу која тврди да када Срби и Палестинци своја ватрена средства крију у густо насељеним деловима градова (Ниш и Газа) – Американци и Израелци немају право да их бомбардују, а када исто то раде Хрвати и Бошњаци (Вуковар и Сарајево) – за српске снаге то су легитимни војни циљеви. То тако наравно не функционише, а ми се можемо љутити до судњег дана, неће функционисати никад. Војне операције се морају одвијати што даље од цивила и то у сваком случају и на свим странама. Слабији мора да уважава снагу јачег, а на кукање нико још није добио рат, на лукавство јесу, и то многи. Није САД одувек био савезник јеврејске државе, у САД има више антисемита него у остатку света. Израел је за савезника одабран јер једини води константну и кохерентну националну политику. Када САД или њене банке инвестирају у Израелу, исто им се ‘вата као да су уложили у Невади, јевреји амерички интерес бране као свој… То је светлосниом годинама далеко од арапског света у коме се преко ноћи смењују моћни појединци које онда сваки час треба врбовати, подмићивати и утеривати у бразду. То је врло заморно и фрустрирајуће, зато САД чува и негује Израел као јединог правог савезника у том региону; Јевреји морају да буду на истој страни с њима јер је алтернатива уништење Израела. Арапи могу како хоће док год има нафте, а кад је за пар десетина година нестане (види ДрТове текстове) биће принуђени да се врате својим традиционалним занатима – хајдучији и шверц-комерцу. Тада ће се поклати између себе а након тога ће избити и мир; а Израел само треба да се херметички затвори према непријатељским режимима и издржи док се палестинским „ослободилачким покретима“ не укине доток новца. Жао ми је што ово слабо ко разуме, ја боље нумем 😦

      Sviđa mi se

      • Баш бих волео да ми неко објасни како другачије.
        npr. kao u Siriji, Jordanu, Egiptu, Libanu.. gde žive razne konfesije ujedinjene u jedinstvenu naciju .. čim se poremeti taj sistem dođe do višedecenijskog građanskoog rata ZAKONOMERNO.. a zna se kome odgovara zavadi pa vladaj

        Sviđa mi se

      • U Siriji gradjanski rat koji je vec odneo preko 100 K zivota… U Jordanu srednjevekovna despotija u kojoj se mir odrzava golom silom i drakonskim kaznama za neistomisljenike, u Egiptu vojne hunta ili Muslimanstvo bratstvo… Alal ti plajvaz. Btw, ne postoje jordanska, sirijska i egipatska nacija, samo pusti snovi nepopravljivih optimista koji vide iskljucivo ono sto im se svidja. Samo zahvaljujuci primitivnim emirima i seicima do sad nije formirana muslimanska nacija sa preko milijardu geografski i na svaki drugi nacin povezanih would be shehida. ali, ko zna zasto je to dobro…

        Sviđa mi se

      • a ko je počeo građanski rat u Siriji? da nisu oni što hoće da imitiraju ustrojstvo Izraela?
        „ne postoje jordanska, sirijska i egipatska nacija,“
        ma hajde, nisu svi srbijanci i hrvati

        Sviđa mi se

      • „Samo zahvaljujuci primitivnim emirima i seicima do sad nije formirana muslimanska nacija sa preko milijardu geografski i na svaki drugi nacin povezanih would be shehida.“
        a 70 do 100 godina Ataturka, Nasera, Libana, pa i Gafdafija, to nije bitno

        Sviđa mi se

  8. не бој се за српски хамас, срби одавно немају муда да се бране…

    што се тиче „велике палестинске лажи“, ради се о спин тексту, више памфлету и заиста ми је тешко да разумем шта те наводи да подржаваш те бестијалне лажи?
    ево, на пример, ко је први настао, израел или хамас? зашто је хамас формиран? због културног и душевног односа израелаца према палестинцима? мислим, шта је овде узрок, а шта последица?
    или, како ти мислиш да би те избеглице, жене и деца, да их пусте преко границе, ширили рат?
    да ли је могуће да сви сведоци са лица места лажу? у корист палестинаца? можда су сви они њихови плаћеници? ја гледам амере међу њима, службенике ун, разних хуманитарних организација, бразилске грађане, репортере свих фела… и гледам снимке… једноставно, цинично је, али и бездушно и окрутно, причати да се израел брани, када намерно, подвлачим намерно, убијају децу… то што они раде је гори тероризам од хамасовог…

    шта су требали да раде у вези отетих? па исто оно што раде и сва истала нормално уређена друштва – истрага и привођење правди криваца… ни више, ни мање…

    аташе за штампу израелског министарства за иностране послове је испљувао бразил, јер је одавде одлучено да се повуче амбасадор на косултације… то је урадио у интервјуу за џерузалем пост, па га је тим поводом интервјуисао бразилски репортер, чини ми се родриго алварез, а дотични је поновио све и још досолио – арогантно, као да је лично кери, а НЕодмерено, НЕдипломатски и НЕкултурно, као да је аташе десног сектора…
    Затражен је одговор бразилског министра, нашта је он изјавио, парафразирам – бразил спада међу 11 земаља ун које имају дипломатске односе са свим чланицама ун… бразил никада не употребљава изразе дисквалификације за друге државе, па неће ни сада… бразил већ 140 година није ратовао са суседима, па мисли да има шта да каже и понуди као решење уместо рата…

    епилог, бразил је у ун званично затражио да се покрене истрага о ратним злочинима израела у гази, а као следећи корак се разматра смањење економских активности са израелом, са којим су, иначе, економске везе јаке
    п.с.знам да ту никога не интересује бразил, али мислим да није згорег да бар пар срба сазна те информације, које се на српском вебу неће појавити

    Sviđa mi se

Ако мене питате...