Лет изнад кукавичијег гнезда

145

Пролазећи данас поред игралишта које су напредњаци уредили за СрБску чељад, нос ми је покидао смрад од лешине мачке. На игралишту је било пар девојчица које су се играле са штенетом а штене за џукелом која је мачку истранжирала. Сама џукела је транжирала плишаног мецу. Хигијенски, природно и Еуропски али и СрБски. Поред тог места је црквица чисто да има душа да предахне и комплекс  за предах тела, који нико нема пара да га воздвигне те тако зврји празан и зарастао у коров.

Већ дуже време, водио сам поприлично жустре дискусије на једном страном форуму, чији сам члан, до јуче, био око 7 година. Сајт важи за професионални и стручан, као Марица али је од обарања авиона постао фантастично место да се анализира западна логика и начин резоновања. Поготово је интересантно то што је ту било пар Руса који су бранили своје ставове те је обрачун са њима био јако интересантан. Но када ми је постало јасно о чему се ради, одјавио сам се заувек са тог сајта јер је постало бесмислено да се “дискутује” о било чему. Али да се не лажемо, било је фантастично.

Рецимо, када би год Руси презентовали своје доказе, Западњаци би пишали по њима јер не само да их нису сматрали убедљивим доказима, него то што су Руси показивали није ни било сврставано у категорију доказа. Било је сврстано у категорију троловања и замајавања. Најочитији пример јесте презентација Руског министарства одбране.

Руски официр у гигантској соби, попуњеној ЗАПАДНОМ електроником, ауторитативно и непоколебљиво прати лет МХ-17 до места када је нестао са радара и онда показује нови контакт који одлеће даље. Тај нови контакт јесте Украински Су-25, авион за подршку трупама на земљи који може бити наоружан са ракетама ваздух ваздух малог домета за самоодбрану. Дакле Рус показује чињеницу да се у реону пада МХ-17 налазио војни авион. Онда следи серија цртежа у којима се графички елаборира теза по којој је могуће да је Су-25 ракетом оборио МХ-17. За сваког, ко сматра Руско министарство једнако кредибилним као и Пентагон, ово је позив за анализу и разматрање. Међутим није тако.

Западњаци су одмах приметили да на цртежу догађаја, авион, Боинг-777 како је нацртан на презентацији Руског министарства одбране, има четири мотора уместо два и кренула је спрдачина која у себи носи следећу поруку: “Па ове дебилчине чак ни не знају како оборени авион изгледа”. И одмах је Руска презентација постала ирелевантна, јер по њима Руси не знају о чему причају те стога нису кредибилни.

Када су Руси рекли како то нема везе јер је то само приказ, одговори Западњака су били питања зашто приказујете погрешно и онда креће исмејавање.

Када су Руси рекли да њихов радар је пратио све то, Западњаци су одговорили да су њихови радари срање јер да су заиста тако добри, не би их Амерички ловци-бомбардери јели за доручак.

И мало по мало све што би Руси рекли било би одмах одбацивано као ирелевантно.

Е ту негде сам се укључио и ја. Слика олупине кабине, на себи је показивала знаке експлозије и шрапнела који веома личе на усмерену фрагментацију ракете ваздух ваздух. Онда сам окачио слику репног дела МиГ-29, који је оборен над Ваљевом, на којој се јасно види тај тип ошећења. Касније сам анализирао оштећења и правац дима и дошао до закључка да је експлозија била изнад кабине, пошто се то јасно види по смеру трагова чађи и уласку и изласку шрапнела. Нисам рекао да је ракета ваздух ваздух сигуран узрок обарања али да може да буде.

Е то је већ друга прича и учесници форума су се сложили да може. Али не зато што сам ја то постовао, већ зато што је њихова ракета сјебала наш МиГ. Јер њихова ракета увек погађа и не може да промаши те стога је кредибилни пример дејства таквим средством.

Но како је дискусија одмицала, ствари су се враћале на уобичајени конструкт. Руси су побуњеницима дали оружје са којим су ови оборили цивилни авион и што је још битније – убили људе који ни на који начин нису имали везе са проблемима у Украини. А на том лету су били и Американци. И тај лет је био лет пун доктора који су изучавли кугу 20-ог века, СИДУ.

Да скратим. Невезано за то да ли је ово била подметачина или не, две логике су овде биле сукобљене. Словени,Руси,Православци су хтели да дају глобалну слику, општу слику, базирану на појавном, они су реаговали тек пошто се догађај десио. Саси,Американци,Католичко-Протестанти су се фокусирали само на суште чињенице, базиране на појмовном и реаговали су пре него што се догађај десио.

Запад реагује појмовно, и за њих је Русија, појмовно зло те стога све што Русија каже аутоматски је безначајно. Појмовно Западњаци су сушто добро и правда, они  не могу погрешити.

У Русији, циркулише милион “мистичних” прича о заверама, о тајнама које све прате мистичну и недефинисану логику православља од којих је на последњем месту Западна прича. На Западу, постоји само западна прича и ни једна друга, која се базира на супериорној инфра црвеној технологији која јасно показује моменат лансирања ракете са земље, на територији под контролом побуњеника, тј про Руса тј Руса.

Тек када су кренули да се спрдају са Русима, тако што су слали слике различитих кола са идентичним регистарским таблицама и говорили како “ту има нечега” мени је постало јасно о чему се ради. А ради се о томе да у овом сукобу, Руси у Украјини немају никакву шансу и да ће бити поражени. Јасно је да ће Русија бити изолована. И јасно је шта ће се десити са нама.

Како Запад буде потискивао Русију и како не буде попуњавао собом тај простор јер је банкротирао, јавиће се вакум. И тај вакум ће попунити Калифат у настајању. Османлије на Балкану чују плач новорођеног и пуних срца му се радују. Када се ово помножи са енергетским алтернативама, јасно се види да све оне долазе из Каспијског басена и из Катара и јасно је да прелазе преко Калифата у настајању. Калифат зна да је Запад банкротирао и нема тог еура или долара којим може да се плати гас те стога за узврат ће тражити да му се да “чврста валута”-тј земља која им по Богу припада и сва слава калифата.

Да, Османлије се враћају и то је цена енергетске независности Европе.

7 mišljenja na „Лет изнад кукавичијег гнезда

 1. Да, Османлије се враћају

  Бем му миша, најебасмо!

  Иначе, текст самом себи противречи, али добро, на то смо навикли, одавно је јасно да је аутор у рату са логиком.
  Но добро , биће да су неки верски разлози у питању (мислим по питању рата са логиком), а то се мора поштовати, мислим право на слободу вероисповести па чак и прпадност вердким култовима, (мени је овај http://theflatearthsociety.org/ посебно занимљив) свидело нам се то или не, таква су модерна времена.

  Sviđa mi se

 2. „А ради се о томе да у овом сукобу, Руси у Украини немају никакву шансу и да ће бити поражени. Јасно је да ће Русија бити изолована. И јасно је шта ће се десити са нама.
  Како Запад буде потискивао Русију и како не буде попуњавао собом тај простор јер је банкротирао, јавиће се вакум. И тај вакум ће попунити Калифат у настајању. Османлије на Балкану“

  Како то Русија може бити изолована? 17 милиона квадратних километара, интерконтинентална држава, енергетски џин, чланица БРИКС-а и Евроазијске Уније, једина војна суперсила од које НАТО зазире…? То је немогућа мисија!

  О Калифату и Османлијама се слажем, али је то из друге приче. Наиме, зашто Америка није пресекла југо чвор на српску страну? Имала би лагано стварног регионалног вођу у сваком погледу, захвалне поданике до бесвести, јер Срби сањају само и искључиво то, да се некако, по било коју цену, пребаце на западни део улице!

  Због освете аустроугара? Немаца? Ма, хајде! Свет запада воде англосаксонци… Драги моји, из чисто практичних разлога, а Амери су највећи практичари откако је света и века. Наиме, у нашем случају демографија све говори, ми смо карта која губи и то краткорочно, изумиремо природно. Отуда је избор пао на Албанце. А они се и перфектно уклапају у зелену трансферзалу, која трајно дестабилизује Европу, НЕанглосаксонски део.

  Калифат има пара, Османлије имају војнике, Албанци свежу крв…

  О Украјини (добро, инама): Русија може да спасе само оно што се спасти да, из истих демографских разлога. Да окупира делове где их нема је непродуктивно, само би гинули више, јер ће и овако гинути, пошто Амери инсталирају црну рупу коју планирају, са десним сектором као терористичким језгром. Проруске регионе Русија, не само у Украјини, никада неће препустити непријатељу, опет због демографског разлога, јер јој треба тих 25 милиона Руса ван њених граница. А ми смо, не само за Русе, одавно изгубљен случај, опет из тих истих, демографских разлога.

  Sviđa mi se

  • „Амери су највећи практичари откако је света и века. Наиме, у нашем случају демографија све говори, ми смо карта која губи и то краткорочно, изумиремо природно. “
   да се изумире природно изумрли би и Французи, Немци или Британци.. изумире се само идеолошки (нестане неки идентитет који с естриктно залепи за одређену идеологију – веру или сл).. џабе писо Павић

   Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s