„Лет изнад кукавичијег гнезда“, дечији додатак

Апропо “Лета над кукавичијим гнездом”, следи детељно објашњење…

На почетку текста јесте свакодневица живота у Србији.
Власт, додуше на микро нивоу, “уредила” је дечије игралиште по стандарду европском. Што значи да оно поседује песак где деца могу да се играју. Међутим, ту долази СрБска логика која се дави у природном и тежи да природу не контролише, те тако у тај исти песак пишају пси и мачке луталице, чиме песак постаје не игралиште већ легло заразе. Оно што је требало да се уради, јесте да се направи игралиште али да се исто огради да у њега не могу да уђу животиње како не би контаминирале песак. Или то, или да се животиње уклоне са улице.

Међутим, како уклањање животиња са улице  у СрБској логици која жели да живи у складу са природом „није природно“,  јер свака животиња заслужује слободу и да живи у складу како јој је природа (у СрБском уму Бог, пошто природа и Бог је исто), џукела је ухватила мачку на срању те тако поред мачијег и псећег говнета пуног паразита имамо сада и леш мачке који се распада поред дечијег игралишта. Игралиште сада и смрди, поред тога што је контаминирано биолошки.

Чињеница да нико од родитеља у томе не види ништа погрешно само говори у прилог чињеници да они описано сматрају  нормалним, тј природним, тј исправним. За жицу се нема пара, јер је буџет потрошен на ждрање општинара по кафанама  или на неку сличну “шемицу” по буразерској и кумовској основи. Јебо децу, дај пола киле јањетине и нешто да се залије па да разговарамо ко људи у вези “онога”… Да се НАХРАНИМО и НАПИЈЕМО, да се обждеремо, да будемо сити и задовљни. Орално да се задовољимо. А то што ће деца да носе црве у цревима, ма дај, неће то, не да Бог јер је црква близу. А и гробље. Стратешки.

Главни разлог зашто ће се ово са Украјином завршити поразом по Русе, лежи у томе што православље не прави никакву везу између цркве,касарне и “огњишта”, већ ова три сегмента постоје независно и аутономно, међусобно неповезани. И управо у том простору, од звона које зове на литургију и сирене за узбуну у касарни, Запад прави баријеру попуњавајући је собом. У том вакуму јесу геј права, људска права, куцина права, слободе. Русија не постоји, постоји РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА која глуми Русију. Опет, сама Русија коју Срби замишљају, она из 19 века је била ништа друго до лоша копија Запада. Нема ту ничег аутеничног, сем депресије, меланхолије и боготражења и утапања у природу и простор. Нема цивилизације. Нема система до палате, двора и једног човека који је Бого-Цар. Зато се и на Руском двору причало Француски а не Руски, да се буде фенси. Све док се није појавио Наполеон  а Руси спалили Москву.

И Србија би да буде таква. Само што се до Москве стиже за пар недеља а до Београда за пар сати или дана ако ћемо пешке. Само што Русија има ресурсе да обнови уништено, Србија их нема. И то мало што има, разбацује као што прасац разбацује блато док се ваља у каљузи. Док блажено грокће и док му је лепо, он је у нирвани  на седмом небу и не мари што домаћин оштри ножеве и кува воду. То се њега не тиче, он не скичи све док не види  каму која ће му пререзати  гркљан. Тек онда му постаје јасно зашто је тако лепо живео. Тек онда када је касно.

Као што ће мама водити своје мало дете у болницу тек када исто падне у кому од температуре која је настала као последица инфекције коју је добило играјући се у песку где се попишала мачка и што је помазило куцу која је ту мачку убила а онда се уваљала у лешину. Она никада неће захтевати од градских власти да реши питање животиња луталица, зато што и сама зна, да  када јој досади ћеркино „слатко кученце“, исто може без имало гриже савести избацити на улицу да када одрасте запишава нека нова игралишта и цепа неке нове маце.

Као што ни теби, Врапче, не иде у главу да ће се десити управо ово што сам написао, јер у твојој глави Руси само што нису кренули.

3 mišljenja na „„Лет изнад кукавичијег гнезда“, дечији додатак

  1. Дечији додатак има везе само са нама. Мислим, Русија може да исплаћује и троструки, јер има ресурсе и има чиме да их брани, а има и купце, у Азији, која ионако сада постаје највеће тржиште и центар света. Шта хоћу да кажем? Русија се окренула тамо где треба, а запад то не може, јер га кочи његова „изузетност“. Запад пропада, гаси се, нестаје, јер нема одговоре за 21.век, нити у производњи, нити у финансијама, нити у човековој околини, нити у култури… да не набрајам.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s