Владимир Недељковић о блогу ВнедељковиЋ

Поштовани читаоци,

уз добронамерне критике на чланак објављен на блогу ВнедељковиЋ под насловом „Србија најављује оштрије санкције према Русији?“ пристигле су и критике које објаве блога пореде са писањем Курира (о којем у наставку уопште неће бити речи) уз помињање бестидних лажи, плаћеничку форму писања итд… С тим у вези,

да скратимо расправу. Чланак је написан на основу писања Курира који смо као гласило и раније критиковали. Критиковали смо и друге у складу са ставом који износимо. Наслов нашег чланка јесте помало несрећан, али није написан са намером да буде злонамеран и злурад. О бестидним лажима које нам се приписују упитајте оне који су потврђено бестидно лагали, а странку изаберите по жељи.
Блог ВнедељковиЋ, нити уредник блога, није страначки гласник, никада није ни био, нити ће бити. Финансирамо се таман толико колико кошта приступ Интернету који плаћамо као услугу приступа електронској мрежи.
Не бавимо се пропагандом, не радимо ни за чије интересе, већ наступамо са становишта које подржава јавну расправу и слободу говора.
Лично, са подозрењем гледамо на екстремне грађанисте, феминисте, лгбтеисте, наицоналисте, либерале, ројалисте, фашисте, нацисте, глобалисте, комунисте, нашисте, заветнике, вернике који себи придодају божанску промисао, итд… Револуционаре свих облика. Уједно, на свако екстремно (искључиво) становиште и идеологију која поништава право на слободу човека, говора, а понајпре мишљења.
Став блога ВнедељковиЋ је да отаџбина треба да се чува и да се брани и да у њој сви грађани имају иста права, као и то да држава, то јест отаџбина опстаје управо на основу става и залагања сопственика државе. У нашем случају држава је – Србија. Да не залазимо у дубља филозфско-политичка разматрања.
Блог ВнедељковиЋ представља лични запис и доживљај, а затим и коментар на политичка, друштвена, филозофска и остала стремљења и наступања у јавном простору.
Због сопствених ставова нисмо били политички прогањани, није нам прећено, нисмо тужени иако смо били у ситуацији да видимо како то изгледа и колико далеко може да иде.
У јавним наступима се потписујемо као блог ВнедељковиЋ, иако као једини члан редакције искључиво постоји име Владимир Недељковић. То чинимо са јединим разлогом што у будућности уредник блога има намеру да оснује независно медијско гласило које би требало да окупи ширу скупину приређивача, стваралаца, писаца, програмера, дизајнера итд…
Након свега постављамо питање и дајемо одговор, да ли сматрамо да нас наши политичари вуку за нос и да су друштвене мреже и медији препуни страначки посилних (посилника) који узимају душу, новац, а на крају и живот ако им се исплати зарад сопствених интереаса – да. Убеђени смо у то и против тога се, између осталог, некако боримо.
Свако добро,
ВнедељковиЋ

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s