Александар Бећић: Вучи, отреси Слину

или

Носи се  „докторе“!

позив на оставку министра унутрашњих послова није позив на рушење система. Није напад на систем.
Напад на систем десио се синоћ

wcnet

Нормални радни дан премијера неке уређене земље данас би почео тако што би исти тај премијер, по доласку у кабинет, затекао на свом столу неопозиву оставку министра унутрашњих послова. Наравно, разлог за тако нешто био би неопростиви пропуст у обезбеђењу утакмице о којој сви причају.

Али, ово нажалост није уређена земља.
Ово је земља у којој се фотеља тешко оставља. Без обзира којој странци припадате.
Још синоћ сам поставио питање – шта још треба да се деси да би Небојша „доктор“ Стефановић поднео оставку. Шта треба да се деси да је макар – понуди. Моје питање остаје без одговора.
И да се разумемо: позив на оставку министра унутрашњих послова није позив на рушење система. Није напад на систем.
Напад на систем десио се синоћ.

РАДИКАЛНИ ДРОН

Не, не говорим о неком тамо радикалу који је очито алкохолисан рекао шта мисли о бившем партијском саборцу. Спин из кабинета Небојше Стефановића да је то највећи проблем у држави Србији је благо речено, увредљив за сваког барем просечно интелигентног човека у овој земљи. Толико је увредљив да пожелим да се продерем из свег гласа: не лажи више Стефановићу, него спакуј своје кофере! Ниси за овај посао! Верујем да је исти тај пијани радикал пре четири године узивикаво „Спаси Србију и уби се Борисе“, па се ниси чуо како протестујеш! А медији то тада нису оцењивали као напад на председника државе. А могли су, зар не?
Ја пишем о другим стварима: о катастрофалном низу пропуста који се (да, знам шта пишем) завршио само скандалом око заставе.
Говорим о томе да је комплетно министарство унутрашњих послова на челу са тобом, Небојшом др Стефановићем говорило како ће утакмица проћи без иједног инцидента, како неће моћи ни мува да пролети, како проблема неће бити; Говорим о томе да сте нас убеђивали да је три прстена распоређено око стадиона и како се апсолутно ником ништа неће десити.
И?
Долетео дрон (који је иначе заправо мултикоптер, ако инсистирамо на категоризацији)прошверцован од стране Албанаца из Македоније?
Дрон био постављен на оближњој цркви???
Дроном управљао амерички држављанин који је (види подударности) брат премијера (Албаније)?
Дрон носио заставу велике Албаније, са њеним оснивачима?
Како?
Како је, Стефановићу, амерички држављанин из ВИП ложе (у којој си и ти седео) управљао тим дроном?
Како је, Стефановићу, уопште тај амерички држављанин ушао на ВИП улаз и сео у ВИП ложу? Да није неко повукао паралелу између премијеровог брата и брата премијера?
Како је дрон могао да се појави над стадионом на ком се налази председник државе (шта год ја лично мислио о њему, тако нешто се не може, тачније – не сме десити)? Зашто није урађено ометање фреквенције на којој ова апаратура лети?
Шта би, Стефановићу, рекао да је на дрон било намонтирано 100 грама Ц4 експлозива и да се исти тај дрон сјурио ка ВИП ложи, нашим људима на трибинама, или на терен? Уосталом, инфомације ради, носивост овог квадрикоптера је 1.540 грама опреме. А у опрему је могла да се постави и паклена машина.
Опет би био важнији напад на лик и дело Супер Алека?

ПО ЧЕМУ СЕ ВИДИ ДА СМО БАНАНА ДРЖАВА

Хајде да се више не лажемо. Ово пишем, а знам да ће мазање народних очију тек данас, после твоје изјаве Стефановићу, бити настављено.
У нормалној, озбиљној држави, особа која је направила овакав инцидент би била приведена и задржана у полицији. Без обзира на то што има пасош САД. Није ми јасно да ли је неко близак Кирбију позвао Стефановића, или је неки дежурни полицајац својевољно одлучио да ништа не сме да се деси америчком држављанину.
У нормалној, озбиљној држави, већ данас би био упућен оштар протест амбасади Албаније и Сједињених Држава. Албаније – зато што је инцидент направио премијеров брат. САД – зато што је инцидент направио држављанин те земље.
У нормалној, озбиљној држави, већ би била отказана посета премијера Албаније. Оправдање се лако нађе.
У нормалној, озбиљној држави, до тренутка када је завршен овај текст било би посмењивано пола врха београдске полиције, комплетна смена на граничном прелазу која је пустила „шверцере“ са мултикоптером, министар са све кабинетом, али и понеко из разноразних служби безбедности.
Али, ово, као што смо већ установили је – само Србија.
То вам је она земља коју – како нас убеђује читава влада – сви једва чекају да виде у Европској унији. Ако погледате натписе свих европских медија – схватићете да није тако. Јер, у тој Европи, медији тврде да смо ми дивљаци који су напали јадне Албанце.
А наше министарство информисања не ради ништа да спречи такве „информације“.

А СУТРА ЈЕ ПАРАДА

Кога да убедиш да ће бити безбедан на војној паради поводом дана ослобођења Београда?
Како ће бити обезбеђен толико отворен простор, када ова држава и министарство које ти водиш није могло да обезбеди један стадион?
Донекле ми је (истина недовољна) утеха да ће обезбеђење војне параде бити у рукама војске.
Донекле ми је утеха што ће се твоје министарство бавити само регулисањем саобраћаја у ширем окружењу.
Да се ти појавиш и кажеш „позивам грађане да дођу у великом броју да заједно обележимо дан ослобођења Београда“ био бих веома забринут. И не бих се одазвао твом позиву. Не зато што сутра заправо није дан ослобођења Београда него дан посете Владимира Путина , него зато што теби, Стефановићу, не верујем када је у питању безбедност ове државе.
Пакуј се, Стефановићу. Ти овај посао једноставно – не умеш да радиш. Полиција у овој земљи не треба да приводи новинаре зато што критикују власт, или музичаре који свирају на улици без дозволе. Полиција у овој земљи не треба да држи мајку са децом 12 сати у полицији зато што неко тамо мисли да је „стручњак за алкохол“, па се после испостави да је жена све време трезна. Полиција у овој земљи не треба да у слободно време ради на пословима физичке заштите тајкуна, криминалаца и нарко-дилера. Полиција треба да се брине о безбедности ове земље. Ти треба да си на челу тих послова 24 сата на дан, а не у којекаквим теретанама. Не умеш ти да водиш ово министарство. Видело се већ много пута до сад. Зато – пакуј се. Стварно је време.

(КолУМниста)

Наслов и опрема – Преврат

10 mišljenja na „ Александар Бећић: Вучи, отреси Слину

 1. стефановић је одрадио шта је требало… мислим, згрозио се човек на јавно вређање вучија… јебеш шверцера дрона и његовог пилота, у`ватиће он тог што пцује шефа, па да овај одглуми великодушност

  Sviđa mi se

 2. dronom je komandovao albanac – napisa telegraf malte ne još dok je utakmica trajala – svi složno preneše fejsbukom u rekodrnom roku .. „spontano“ naravno .. kao i da je uhapšen pša pušten jer ima akmetički pasoš.. kad ono nit je hapšen nit pušten, nit veze sa dronom ima, za frku ooko samog seb je saznao tek na aerodromu u tirani, jer ne čita telegraf za vrfeme utakmice.. zapadni ambasdori pritislkali da se puste albanski navijači – reče Ivica Dačić – za telegraf.. danima se spinuje o najezdi albanskih navijača koje niko živ nije video …. lik spontano uleteio pred kamere RTS-a koji se toliko plaše „iznenađenja“da nisu za vreme poplava nijednom uključili mobilna reportažna kola – i viće vučiću pederu – slogan koji su skandirali ružičevi grobari svo vreme utakmice (što ne tomo pederu, kad je on bio prisutan) .. pa zaštićeni dačićevi navijači koji se šetaju terenom i udaraju albanske fudbalere stolicama, već pripremljenim – jer brajko probaj da razvališ stolicu, pređeš s njom ogradu, zajebeš obezbeđenje i dotrčiš u par minuta koliko je trajao cirkus sa otimanjem oko zastave…
  epilog: svi naloženi na ambasadoer i vučića uoči dolaska putina, dačić je heroj, kao i albasnki premjer i fudbaleri u svojo zemlji.. a premjeru i našim dobro došlo odlaganje postee na koju ih SAD toliko pritiska .. neće im pasti rejting među svojom ruljom..
  toliko sumnjivioh i prvidnih stvari d aje zapanmjujuće kao i vi nasedate na udbaške međusmicalice

  Sviđa mi se

  • btw ako isti akter „Ivan Bogdanov politički zatvorenik“ (bez dana provedenog u zatvoru) dva puta prekine utakmicu i omogući protivniku 3:0, tj. našima ispadanje – nikom ne pada na pamet mito i korupcija? (tole lopove) .. posebno glede pesonalnog jedinstva uprave i navijača partizana, državnohg v rha srbije osim vučića kao izuzetka koi potvrđuje pravilo i vodstva FSJ ..
   a nešto umešana i ona žandarmerija iz niša, koja je poznata u tabliodima po poslovima sa albancima sa kosova

   Sviđa mi se

  • „viće vučiću pederu – slogan koji su skandirali ružičevi grobari“
   богданов, гробар, победнички шета тереном

   Sviđa mi se

   • поново боље видиш ствар из бразиола од мене који сам крену да купим карту и одем на утакмицу, па кад сам видео екипу испред стадиона изгубио вољу (фаланге у црним мајицама српски заветници, образ .. дошли да праве нереде, „јер су их позвали“ како објашњава начелник безбедности зашто их НИЈЕ билоо на ов огодишњој геј паради „нису их позвали“)), ако копипејстираш да би преварно променио контекст мог коментара, а случајно превидиш ово: „slogan koji su skandirali ružičevi grobari svo vreme utakmice (što ne tomo pederu, kad je on bio prisutan) .. pa zaštićeni dačićevi navijači“
    ја сам написао Иван богдаонов И ружићеви гробари – е сад ти наравно боље знаш од мене врло спецификовано значење „ружићевих горбара“ , боље од нас из Београда..
    ено синоћ у ОКУсекретар за безбедност ФСК тврди да нико н ије могад д абуде у простору одкле је онај лик „спомнтано“ улетао у кадар и викао Вучићу педер, без акредитација УЕФЕ са сликом и кодом..да је било 25 полицијаца у цивилу у тој ложи ..
    а ви и даље верујте да су све то све моћни албанци организовали и да су Срби глупо примитивно племе које као биковии иду на црвену крпу

    Sviđa mi se

 3. ако ишта у животу зна после 30 година навијачког стажа на северу, знам да проценим ко је прави навијач а ко убачен.. за разлику од „педера са запад“ и фотеља пред тв екранима… обожавам кад ме они уче нешто о навијачима

  Sviđa mi se

  • ПС на север сам престао да идем одкад је „спонтано“ убачен АРкан као „вођа навијача“ и „спонтано“ наметнуто идотско име Делије .. тада је почело оно што се завршило заборавом стогодишњице

   Sviđa mi se

  • невероватно! ти си боље видео ИСПРЕД стадиона где си остао, од мене, који сам гледао директно шта се дешава?! за твоје равнање, чак и овде знају ко је богданов, одмах су потражили и приказали снимке из ђенове… поента ЈЕСТЕ у богданову, јер ћемо бити кажњени због њега, ПОНОВО… али, он је у ствари гробар, шта ја то лупетам

   Sviđa mi se

   • ти си боље видео ИСПРЕД стадиона где си остао“ а где пише да сам остао?

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s