Милинко Милинчић: А, да вам Путин замени пелене?

Да НАТО синекуру заменимо оном Руском?

images

Прошло је седамдесет година од ослобођења Београда.

Док су наши дедови и прадедови пре седамдесет година раме уз раме са совјетском Црвеном армијом кидисали на немачка утврђења по читавом Београду и заједно са црвеноармејцима по београдским улицама лили крв да би престони град тадашње Југославије ослободили од нацистичког окупатора, неке данашње генерације мисле да је  освојити слободу могуће простим ношењем плаката „Путине, ослободи нас НАТО пакта“. 

 • Слобода се на жалост никада и нигде на свету није освајала молбама и плакатима. За слободу се бори и та борба је непрестана. За слободу се подносе опште и личне жртве. Слобода се никоме не дарује на тацни. На тацни се само дарују окови.

Тај тренд и размишљање великог дела некакаве да је назовемо „патриотске“ опозиције је да Русија треба баш по угледу на америчку и НАТО матрицу да улаже у делове српске опозиције, материјално и политички како би ето помогла српском народу да се ослободи, најблаже речено је будаласта. Русија је учинила више него што је и било потребно када су Србија и Срби у питању. Било да је реч о Косову и Метохији, економији, политичкој подршци, споразуму о слободној трговини који Србија као једина земља у свету има са Русијом и безброј других знаних и незаних видова помоћи која је Србија добила од Русије. Русија баш као што јуче рече председник Путин није трговала пријатељством са Србијом иако у самом врху српске извршне и законодавне власти има жестоке непријатеље, који су не једанпут отворено радили против интереса Русије већ и Србије, и то из фотеља и са положаја српских министара и са места високих државних званичника.

Шта то Русија треба још да уради да би се Срби уверили у њено пријатељство? Да у српско име покрене нуклеарни рат са НАТО пактом, шта ли? Доста је бре људи тог будаластог кмечања где очекујете да неко други треба да вам донесе слободу и просперитет. Вама и вашој деци. То вам неће донети ни српска марионетска власт ни Русија. За то ћете морати сами  да се борите. Оно што треба да знате је да ће у тој борби Русија итекако и сасвим сигурно помоћи али исто тако треба више да схватите да нико за нас неће водити наше битке и ратове. Било да су они политички, економски, врући или хладни, какви год.

Као што велики део народа очекује да ће власт која никада у животу није радила осим што је продавала и продаје маглу да им омогући некакав просперитет и благостање? Власт да вам обезбеди просперитет и благостање? Они да вам запосле децу и да вам направе функционалну и модерну државу? На жалост ту причу нећете гледати и тај дан да живите још 200 година нећете дочекати.

Власт у Србији данас има опозицију било да је она парлементарна или ванпарлемнтарна, какву свака власт у свету само пожелити може. Политичка борба против марионетског режима Александра Вучића опозиција је свела на перформансе, лепљење плаката, издавање саопштења и разна остала јалова и бескорисна паламуђења и глупирања. И таква каква је та иста опозиција очекује да вам Русија помогне?! А коме то да помогне и какви би ефекти те помоћи били?

Да НАТО синекуру заменимо оном Руском?

До промене марионетских режима које нам већ готово већ две деценије инсталирају у Србији ће сасвим сигурно доћи. То више нико и не доводи у сумњу. Постоје само два питања око те промене инсталираних марионетских западних режима у Србији. Када ће се то десити а судећи према распложењу народа на то се неће још дуго чекати и да ли ће до смене тог не само режима већ и смене читавог система доћи мирним путем или уз примену насиља. Да ли ће они који су данас припадници НАТО и ЕУ синекуре бити спремни и да ли ће имати довољно храбрости да се репресијом супроставе сопственом народу.

Србија и Срби у другу деценију двадесет првог века улазе без аутохтоне српске политичке организације а и сами Срби су се добрано у протеклим деценијама извештили када треба да на политичкој сцени препознају подментнута кукавичија јаја замотана у српски национализам и патриотизам. Ти и такви пајаци које се наслањају на исте оне који Србији и Србима већ деценијама раде о глави у Србији немају никакву будућност. Али баш никакву. Било да се директно наслањају на западне спозноре и „пријатеље“ било да су њихове везе сакривене иза оних који већ одавно Србију не сматрају својом земљом и отаџбином већ само местом где се лепо и лагодно зарађује.

До смене западних марионетских режима у Србији ће сигурно доћи и то много брже него што би многи желели и могли да претпоставе. Западу и њиховим специјалним службама и деловима српских које су под њиховом контролом неће помоћи инсталирање кукавичијих јаја која надолазеће промене и тектонске поремећаје на Балкану и Европи треба опет да усмере у правцу запада. Та квази национална десница и квази левица које су се у Србији измилеле испод шињела НАТО пакта и њихових специјалних служби више неће проћи ( 🙂 – прим. дрп).

Зато доста више тог инфантилног кмечања у коме се очекује да ће неко други уместо нас да решава наше проблеме. До сопствену неспособност, лењост, глупост и незнање не треба да пројектујемо на друге који тренутно имају много пречег посла него да усраним бебема мењају пелене.

Србија и њена политика било спољашња или унутрашња су интерна ствар Срба и Срби ће сами итекако имати снаге и знања да доведу у ред све оно што треба довести у ред.

Србисање/Србија данас

5 mišljenja na „Милинко Милинчић: А, да вам Путин замени пелене?

 1. sigurno ce doci brze nego sto mislite, me podseca na Milo sigurno ubrzo pada, dok sam ziveo u Crnoj Gori … uzgred na kom referndumu smo mi 1989. odlucili da izlazimo iz NATO pakta o cenu bombardovanaj.. i koliko u procentima je tada bilo raspolozenje za ulazak u NATO … a koliko bi bilo danas da se nije desilo ono o cemu na referndumu nismo glasali

  Sviđa mi se

 2. Што се тиче „руског дела чланка“, све се слажем. Уосталом, то нам је и више пута саопштено са руске стране, на свим могућим нивоима. Али, што се тиче „српског дела“ овог лепог текста, нисам баш сигуран да ће се остварите обе важне ставке – смена ове власне гарнитуре и стара, добра мотка. А богами, не верујем ни у завршну, извињавам се на изразу, флоскулу: „Србија и њена политика било спољашња или унутрашња су интерна ствар Срба и Срби ће сами итекако имати снаге и знања да доведу у ред све оно што треба довести у ред.“ Мислим, као што једном непревазиђено рече коментатор овдашњи, госн.Клаус, ми смо пасивне шоње…

  Sviđa mi se

  • У флоскулу коју си навео не верујем ни ја, а сумњам да верује и аутор; вероватно се ту нашла као детаљ који прејудицира облигатни патријотизам 🙂
   Што се тиче онога о шоњама, сложио бих се са аутором да не знам нешто што он очигледно не зна: Кога змија уједе и гуштера се боји. Српске шоње су се у задњих сто година много пута жестоко зезнуле размахујући моткама а бога ми и озбиљнијим реквизитима за којечијих баба здравље. Мало је превише очекивати да ће исти народ, онај који у скоро свакој породици има пар људи које је нека фуњара зајебала, данас потрчати да дохвати мотке само да би неки анонимни интернет – ратник о њему стекао боље мишљење. Ћераћемо се, није да нећемо, али онај ко претекне; само, онда ћемо победити јер ће алтернатива бити смрт. Од глади или у неком блискоисточном рову – кога брига…

   Sviđa mi se

 3. „Ћераћемо се, није да нећемо, али онај ко претекне; само, онда ћемо победити јер ће алтернатива бити смрт. Од глади или у неком блискоисточном рову – кога брига…“
  е, побро мој, мени се све нешто указује да ћемо пре тог твог ћерања одумрети… чувајући супстанцу… а што се тиче тога да смо преварени више пута, јесмо, па се баш зато не види резон да се лижемо са тим истим сподобама које нас вековима варају… и књигу купер написао, како то они раде са урођеницима и није нам вредело

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: