Владан Станојевић: Отварање Пандорине кутије, овог пута – одистински

Обраћам се свим Србима и Ромима и медијима који данима преносе разне будалаштине,међународним организацијама домаћим и страним институцијама!

ciganjska zastava

Свима њима поручујем ДОСТА ЛАЖИ О МОМ РОМСКОМ НАРОДУ АЛИ И О СРПСКОМ !
Став председника Националног Савета Рома Србије Витомира Михаиловића је његов лични став који изазива револт и бес код самих Рома,и огроман подсмех свих грађана ове земље.
Његов став није мишљење Националног Савета Рома Србије нити ромског народа који живи у Републици Србији.

Најоштије критикујем понашање и дела једне мале групе младих Срба који су из побуда и за новац покушали да непромишљеним поступцима штампањем летака и исписивањем графита нанесу велику штету српском народу и окарактеришу га као расистички, на начин који није примерен савременом друштву.
Неколико младих и заведених људи који очито нису психофизички зреле особе заведене накарадним идејама или пак за новац који су примили од стране неофашистичких и радикалних организација, покушало је да изазове сукоб између два народа. Реагујући на појаву летака и графита Асоцијација Рома Србије тражила је одлучну акцију институција у складу са законима и ни на који начин није у медијима нити на било ком јавном наступу износила паушална мишљења,нити је на било који начин распиривала мржњу између два народа, већ је крајње одговрно приступила решењу тренутног проблема који се појавио у виду ексцеса.
Ромски народ НИЈЕ неписмен, од 147 000 Рома у основне школе иде преко 30 000 ромских ученика, у предшколске установе око 6 000 ромске деце, у средње школе иде тренутно око 9 470 ромских ученика а на факултете преко 1 200 студената. Неписменост је код нас пристуна али је она мања од 20 % укупног становништва што је свега 8% више од Срба.
Неписменост није условљена лошим односом Рома према школи већ лошим односом државе према образовању Рома на свом матерњем ромском језику, јер сигурно је да би Срби имали огромну неписменст када би морали да уче на ромском као што се наша деца присиљавају да уче на српском језику. Нашој се деци и нашем народу РОМСКОМ ускраћује право на образовање на матерњем језику, док то исто право Срби имају на Косову и уместо да иду у школе на албанском језику иду у школе на српском. Тако да неписменост Срба према албанским инстититуцијама на Косову износи преко 90%.
Сваки пут кад нека институција ове државе буде понижавала мој народ одговрићемо ЕНЕРГИЧНО, сваки пут кад медији у овој држави буду иносили НЕИСТИНИТЕ ПОДАТКЕ И ЛАЖИ о нама, тражићемо енегричну акцију полиције и тужилаштва али и одговрност и оних који те податке и лажи сервирају и оних који то толеришу.
Поводом писања медија – српских наравно, о томе да Роми праве куће и дижу бараке на државном земљишту и општинском, те да се досељавају и прљају градове, ја им поручујем следеће;
Вама Србима нико није бранио да се селите и насељавате широм света, Вама Србима нико није бранио и ова вам је власт омогућила да се населите у Србији и ако је скоро 30% Срба по подацима држављани других држава а Ромима који су држављани ове земље Ви Срби који сте побегли са својих огљишта држите лекције, Ви који сте многи продали своја имања на Косову сада би да ваше фрустације лечите на нама који смо ову државу стварали и за њу многи Роми дали своје животе. За разлику од Вас Срба Роми нису продали своја имања, неше куће и станови су остали на Косову и ми нисмо као ви донели новац да купимо станове у Блевилу, нити је нама власт помогла да добијемо куће као ви, а добро знате да су Роми боље на Косову живели него ви Срби.
Државу Србију стврали су Роми И ОНА ЈЕ НАША КОЛИКО ЈЕ И СРПСКА и упамтите ми Вам нећемо дозволити да нашу државу отмете,ако сте дозволили да ваше државе узму други и где више не смете ни да се вратите, јер сте кукавице.
Роми су насељавали градове Србије док су Срби живели у селима тако да нису Роми ти који треба да питају неког Србина да ли сме да се негде насели, ми нисмо као ви продавали своја имања Албанцима на Косову да би сада куповали имања и станове по Београду, Крагујевцу, Нишу, Новом Саду…
Од устанка против Турака Роми су били устаници и прву пушку опалио је мој предак Никола Станојевић убивши Турчина у селу Зеокама месту где су живели моји преци, мој деда, мој отац ја и моја деца. Ако је Ром дигао устанак 1804 године онда то и није био српски већ ромски устанак, ако су браћа Алић из Ваљева као Роми пострадали као велики устаници зашто њима нема споменика нигде нити улице. Ми Станојевићи као најстарија племићка породица у Србији са ферманима из доба Турака и указима Кнеза Милоша нећемо дозволити да нас вређате и понижавате.
Ако је хиљаде Рома за Србију дало животе за њену слободу ко је тај који упире прстом у мој народ РОМСКИ. Који је то Србин који је од мене више провео на ратишту борећи се за слободу ове Србије.
Ја као Ром тражим и отварам ромском питање у Србији. Тражим да се једном за свагда раскрсти или је Србија држава Срба и Рома или ћемо се разилазити. Подвућићемо црту да видимо шта је то што Срби дугују Ромима, за убијање у логорима, за малтретирање, за пљачку да подестим Србију Срби као четници убијали су Роме, као сарадници окупатора Срби су стрељали многе Роме и Јевреје на Бањици и Сајмишту, да подсетим српка полиција и војска убијала је Рома не Косову, да потсетим Срби из Србије убијали су Роме читаве породице у околини Зворника….Да ли треба да набрајам, набрајаћемо али мој РОМСКИ НАРОД више нећете малтретирати, нити ћу дозволити да га вређате.
Тражим хитну промену Устава, и хитну промену свих закона у овој држави која гуше права и слободе Рома јер Роми за разлику од Мађара, Албанаца, Бугара, Хрвата, Бошњака НИСУ НИКАДА ПУЦАЛИ У СРБЕ, А СВИ ОНИ ЈЕСУ И ПУЦАЛИ, И УБИЈАЛИ И ПЉАЧКАЛИ ..
Што се тиче Витомира Михаиловића, који је на најгрубљи начин увредио Роме делећи их на оне који су као он школован и који живе у становима и на оне који су без школе и у шаторима, стекли су се услови за његову смену и обавештавам ромски народ да се креће у сакупљање потписа и сазивање ванредне седнице Национално Савета Рома Србије са тачком дневног реда – смена и избор новог председника Рома Србије. Згрожен сам понашањем Михаиловића и јоше једном упозоравам оне који га подржавају да сносе одговрност за његове поступке понижавања Рома у Србији.

Аутор је председник Асоцијације Рома Србије

10 mišljenja na „Владан Станојевић: Отварање Пандорине кутије, овог пута – одистински

 1. Владане Србине, Владане Србине, Владане Србине…!
  🙂

  Него, волео бих да ми се укаже, где и када је то ЈВуО плански убијала Цигане. Мислим, не сумњам да је и таквих инцидената било, али где може да се нађе податак да је ЈВуО имала икакав антицигански, пардон антиромски став.

  Него, кажу да је један од последњих војника у одбрани Београда који је погинуо био Циганин, трубач. Аустроугари већ прешли реку, српска одбрана клонула, повлачи се и негде на Дорчолу устаје Цига сав израњављен из рушевина и у пркос Швабама свира „Боже правде“. Ови га наравно на лицу места убију.

  Дакле, браћо Срби и сестре Веизовићке, не дирајте Цигане – они су наши.

  Sviđa se 1 person

  • Jе ли роде Врабче, прочитали Ти писање „Холограм матрикса пројектованог Циганистана“? (због којег јој извршише претрес стана, запленише рачунар и спремају кривичну пријаву)
   Све ће бити да ниси, ако грешим да ниси – онда си злонамеран. Тамо у том писању лепо, црно на бело, стоји на шта и на кога се указује. Никако се не указује на наше цигане као нпр. Шабан Бајрамовић. Све је лепо раздовејно и написано да нема ни мало сумње осим код повереника којекавијех који пељеше буџет и пишу пријаве, у овом случају Весни Веизовић.
   Прочитај, па онда помињи и учествуј са каквим год Ти воља ставом.

   додатак (p.s.):
   Петиција подршке Весни Веизовић http://www.peticije24.com/104494

   Sviđa mi se

  • Сестра Веизовићка је у свом, за повереницу и Владана Србина спорном тексту http://www.srbijadanas.net/zbog-ovog-teksta-je-uhapsena-vesna-veizovic-ciganistan-u-srbiji/
   показала основни срБски проблем: Након коректно уоченог проблема и дефектаже квара – промашује у одабиру циљева и тактици за њихово неутралисање. Владан је последица а не узрок проблема, он за Роме тражи исто што Весна тражи за Србе. А греше наравно – обоје.
   Не верујем да постоји светска завера да се Цигани из западне Европе населе у Србији. Верујем да скоро све државе ЕУ имају проблем са њима као обично незваним непродуктивним гостима који користе погодности које су те државе предвиделе за СВОЈЕ и СТВАРНО угрожене грађане других држава.
   Такође, верујем да те озбиљне државе имају и план како да се тих незваних гостију реше, на цивилизован „европски“ начин… Не верујем да их шаљу у Србију јер мрзе Србе па на грбачу хоће да им натоваре терет, већ су Србију одабрали јер она једина у Европи има политичаре довољно сервилне према јачима, довољно безобзирне према националном интересу и довољно покварене да своје грађане посвећено убеђују да је за њих супер када им на буџет стигне пола милиона нових корисника социјалних давања. Србију су такође одабрали јер њу настањују грађани који углавном не схватају значење речи „прихваћене обавезе, међународни споразуми, поштовање закона, демократске процедуре…“, који медијске садржаје прате као да живе у Скандинавији (искључиво забавне, спортске, и политичке ток-шоу програме где политичари пљују један другог – увесељавајући незнавене народне масе, а себи обезбеђујући имиџ вештих мутивода) а не у Циганистану где све мож’ да бидне, ал’ не мора да значи.

   Срби(јанци) се Весниним текстовима дефинитивно усмеравају против својих суграђана ромског порекла, и ту не помажу речи попут „притом не мислим на музичаре и људе који поштено…“. Циганске навике против којих се Весна буни резултат су циганског начина живота људи који их имају, и то је оно што држава треба да спречава и што не сме да уводи у мејнстрим или легализује. Значи, просјачење није никаква „ромска традиција“ већ прекршај закона, па како то не сме да ради Србин, на исти начин не сме да ради ни Ром. Ако за такав прекршај Србин добије десетак дана ћорке у Падињаку, исту казну морао би да добије и Циганин.

   Само потпуна равноправност пред законима обезбедиће равноправност Рома у односу на већински народ; све друго је циркус и нема шансе да изађе на добро, јер увек ће неко бити незадовољан: Срби јер свакодневно гледају параде циганиста који се у 218 НВО „боре“ за своје, Роми – јер данас, у сред зиме већина Срба седи у топлим собама, док „њихови“ покушавају да перу шофершајбе пред храмом демократије и тако зараде за хлеб, ракију и доп.

   Sviđa mi se

   • prosjačenje ne valja al ne valja ni kad ih školujemo i pravimo istim ko što smo mi
    ko što davno napisah „Индикатор садашњег (јадног) стања српске нације су одговори на два „јеретичка“ питања – да ли су (и) хомосексуалци Срби и да ли су (и) Роми Срби? „Веровали или не“ потврдни одговори би били по „европском стандарду“супротно сталном испирању мозга од стране евроунијатског покрета. Европски стандарди (не бркати их са ЕУ) нису у супротности са српским националним интересима.“ http://www.nspm.rs/kuda-ide-srbija/nacionalizam-umesto-srpstva.html

    Sviđa mi se

   • Прилично ми се повраћа од племића са ферманом и срПским убијањем. Препреден неки чова (који данас у сред зиме ипак седи у топлој соби, за разлику од многих Срба и Цигана–Рома).. Шта је бити само председник асоцијације (с’ обзиром на педигре)? А, што се тиче светске завере,откуд? То је само један отворен споразум, који су онако успут потписали (? ) „свесрбијански изабрани“ не би ли учинили европским пријатељима, који знају пос’о; ти мени потпис, ја теби лову и квит. У досадашњим писанијима, дођосмо до сазнања да је ПОТПИСАНО? ШТА? КАД? И КО?А јел имамо и то поглавље, или треба тек да се напише и отвори?Шта каже заносна Tatijana?
    У сфери медијске ангажованости, са истином гранд парадера, срце срцу, мењам жену ( а и стрину) и смењујем мужеве, женим се, ихахај, док ме тако свесрдно забављају, никако да прокљувим, јел има неки медиј који емитује „Смењујем медије који љубе истину, за један—лажљив“? Елем, да не питам све овако, можда тај слаже, па и нас, између осталог, упути на раскрсницу са пенџерима.
    Све је то изгледа, како ко узме (разуме—како уме).

    Sviđa mi se

   • ти мени потпис, ја теби лову и квит.

    Нажалост, ово се данас толико подразумева да се ПРОТИВ ТОГА нико и не буни. А ТО је спорно и ТО је проблем; Цигани само користе благодети безвизних режима и благонаклоности лопова из власти.

    Sviđa mi se

 2. „Не верујем да постоји светска завера да се Цигани из западне Европе населе у Србији.“

  „већ су Србију одабрали јер она једина у Европи има политичаре довољно сервилне према јачима, довољно безобзирне према националном интересу и довољно покварене да своје грађане посвећено убеђују да је за њих супер када им на буџет стигне пола милиона нових корисника социјалних давања.“

  Јеби га, побро, значи није светска, већ ЕУ завера! Олако прелазиш преко „заслуга“ оних што све планирају и наређују, а још лакше товариш на терет онима који су између нас изабрани да их безпоговорно слушају.

  Sviđa mi se

  • Олако прелазиш преко „заслуга“ оних што све планирају и наређују, а још лакше товариш на терет онима који су између нас изабрани да их безпоговорно слушају.

   Ту сам те чеко!
   Ко је тај ко једној сувереној држави може да планира и наређује да на свој буџет прими пола милиона људи који су кад је било тешко, уместо да заједно са већином осталих запне и бори се – одлучили да збришу и увале се на европске казане, на тај начин „доказујући“ како Србија јесте шовинистичка јазбини коју без икаквих проблема са скрупулима можеш бомбардовати, посрати или шта ти већ падне на памет? Ако такав неко постоји – да ли Србија јесте суверена држава, а ако не постоји – зашто се понашамо као будале и слушамо све што нам се „снажно препоручује“ са Запада? Одговоре знаш и сам, само ти из неког разлога одговара да (у овом случају) изиграваш типичног Србина из дијаспоре. Ми смо већински народ са стеченим балијским менталитетом. Према законима и државним институцијама односимо се као шпрема Алајбеговој слами, зависно да ли смо уз власт или уз опозицију. Оно што сме да ради Шешељ, Томи се приписује као тешка тиранија… Оно што се седамдесет година подразумева да могу да нам раде Мађари, Албанци и Муслимани, однедавно Хрвати – данас смо нашли да распетљавамо са Циганима… Јер су боранија иза које постоје посвађане циганистичке НВО и нико други. Ни једна држава, ни једна мултинационална компанија, на њима ће Срби попут Весне да истресу све усране гаће које им се нађу под рукама. То је тако срБски, али није српски; барем није у духу онога што сам ја до недавно триповао по питању Српства.

   Уостало, ако ми Сара дозволи натруковаћу данас један текст о томе па да се поћерамо 😦

   Sviđa mi se

   • „Ко је тај ко једној сувереној држави може да планира и наређује да на свој буџет прими пола милиона људи“
    тај је онај („еу завереник“) којег олако амнестираш! а остало ћемо да „исправљамо“ код твог текста…

    Sviđa mi se

   • тај је онај („еу завереник“) којег олако амнестираш!

    Али побро он само ради свој посао и на њехове планове не можемо да утичемо ни изборима нити неком револуцијом! Он не би овде имао ни мрву утицаја више него у Северној Корији да ми не трпимо његове службенике овде, да НАМА дупе не зева за шареним перлама, безвизним режимима и сличним срањима! јбг, нумем боље…

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s