Бранимир Марковић: КАД ТЕ ФАШИСТА УЧИ АНТИФАШИЗМУ

Политкоректно смеће насловљено са „Bela i ona druga Srbija“користи идентичне „аргументе“ као недавно приведена ауторица, „икона“  срБских нациста 

Повраћка која је требало да буде апел против етничке дискриминације и негативних стереотипа (и да упише позитивно бројање у каријери аутора) завршава најраширенијим и најбесмисленијим.

cedomir-jovanovic-foto-milena-djordjevic-2

                Политкоректно смеће насловљено са „Bela i ona druga Srbija“ завршава вако:

„U Srbiji je danas moguće da jedan Crnogorac bude predsednik države (i to u dva mandata!) ili da sandžački Bošnjak ili vojvođanski Mađar bude ministar ali je još uvek nezamislivo da jedan srbijanski Rom bude na bilo kakvoj javnoj funkciji u sopstvenoj otadžbini. Ako to nije diskriminacija, onda ne znam šta jeste.“[i] Слажем се, ако мисли на сопствени став из првог дела реченице. Занимљива самокритика.

Повраћка која је требало да буде апел против етничке дискриминације и негативних стереотипа (и да упише позитивно бројање у каријери аутора) завршава најраширенијим и најбесмисленијим. Тешко је преко ноћи постати либерал на викенд курсу. Исувише коренито треба да се изокрене доминантни наратив.  Мрзи ме да по хиљадити пут објашњавам очигледно, давно (2009.) сам написао и мање више све описао у тексту  „Национализам уместо српства“[ii]. И показао и закључио „…  како српски патриотски цивилни  сектор дува у иста једра као и остала културалистичка братија.“ Само сам онда још користио еуфемизме, нисам их отворено назвао фашистима ШТО ЈЕСУ.

Упадљиво је да аутор овог користи идентичне „аргументе“ као недавно приведена ауторица, „икона“  срБских нациста – „Malo smo dakle poniženi što nam državom upravljaju Crnogorci, Hrvati, Šiptari, muslimani, odnosno svi izuzev Srba …“[iii]

Само што у лагању и то концептуално иде мнооого даље. Лажи Весне В. имају врло кратке ноге, сама их раскринкава апсурдима у истој или већ следећој реченици. Да би се доказале лажи овог увлакача, морало би се загњурити у њихова говна до гуше и бројати и мерити крвна зрнца Србијанаца и Србијанки.  Класично дилерско навлачење на опасну дрогу. Па „истражити“ да ли нека од црнокосих манекенки (а познато је да су наше углавном природне плавуше, сад се бар снимају гола међуножја) има коју кап ромске крви, да ли су тачни трачеви које  шире срБски нацисти о ромском пореклу једног лидера веома утицајне странке и бројних естрадних звезда…

А онда би и ми трајно засмрдели и не би нас опрале ни Сава ни Морава, ни  цео канал ДМВЕ. Јер би зашли и у приватност и у слободу избора појединаца и њихових „личних мултикултуралности„. Например кад би „провалили“ да је нека манекенка пореклом Ромкиња па је питали – а што ти то кријеш, не би ли добили још који „грант“ на тему „дискриминација“, а за њена осећања и непријатности боли нас к.. . Исто је и с Црногорцима – неко од најмање  три-четири милиона Србијанаца чији су се преци релативно скоро, пре највише 250 година а најмање 250 сати  отале доселили, поноси се тим пореклом а неко се стиди. Имају право на оба става. Тако да није био један „Црногорац“ прешедник у чак два мандата него су била два „Црногорца“ у чак пет мандата. Јер онај Васојевић није перципиран као онај из суседног племена преко једног брда.

Ако мислите да је цифра претерана, истражите сами. Након „паметне“ геостратешке орјентација и Петра првог и другог тијеком ратова Свете Алијансе са националистима, необично сличне данашњој Путинијади, у Црној Гори је завладала свеопшта глад. Становништво је плански и у договору са властима демографски опустеле Србије насељавано- читаве породице. У Црној Гори је тада било свега три пута мање становника него у Србији – данас је десет пута мање и поред већег билошког прираштаја у Црној Гори. Држава Србија која је тада била цивилизована, педантно је све бележила у катастрима – где су се  населили и одакле су дошли. Све можете да повадите са интернета. О пореклу вас из удружења Срба староседелаца Србије. У преводу на либерални, здраворазумски језик, оба аутора (и фашиста и нацисткиња) ишчуђавају се што прешедник Србије може да буде неко ко је потекао од половине  укупног становништва. Овај пасус је био нешто опширнији и наизглед ван теме, да бих нагласио глупост као фундамент фашизма.

А други, понављање истих лажи, је  још очигледнији. „Romi se u srbijanskim medijima pominju uglavnom u negativnom kontekstu, čime se stereotipi o Romima tobože potkrepljuju nekakvim činjenicama. Naslovi tipa ‘Romi ukrali kablove’ (ili oluke s ckrve!), ‘Romi opljačkali nekog’, ‘Romi ubili nekog’ itd. produžena su ruka diskriminacije koja, podsećam, potiče s najviših nivoa.“ Могао је да се потруди да цитира наслове и стави линкове, а не да их парафразира. Могао је али није, јер зна да би труд био узалудан. Свак нормалан и добронамеран зна да је „истина сасвим супротна“ – медији због политкоректности НЕ СМЕЈУ да до краја известе – о крадљивцима каблова са јавних инсталација или отимачима новчаника Раше Попова нпр. Као кад француски извештавају о демонстрацијама „младих из предграђа“.

Кад се прихвати начело заташкавања због политкоректности, онда ствари закономерно МЕТАСТАЗИРАЈУ. Тако се „Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) pridružuje zahtevima upućenim Мinistаrstvu grаđеvinаrstvа, sаоbrаćаја i infrаstrukturе da u Zаkоn о izmеnаmа i dоpunаmа Zаkоnа о bеzbеdnоsti sаоbrаćаја, na čijem predlogu se radi, nе uvrsti člаnоvе kојimа sе neprimereno ograničavaju medijske slobode… kао оprаvdаnjе zа predloženu zаbrаnu nаvеdеn је, po mišljenju učesnika u raspravi nedopustiv, primеr mеdiјa koji je оbјаvio izјаvu ministrа dа „vоzi 200 nа sаt јеr žuri.“ ANEM podseća da je uloga medija u društvu da istinito, nepristrasno, pravovremeno i potpuno informišu sve građane. Apsolutno je neprihvatljivo da bahato i neodgovorno ponašanje pripadnika vlasti, kao što bi bila izjava ministra da „vоzi 200 nа sаt јеr žuri“, ostane skriveno od građana zbog navodne brige za negativan uticaj koji bi takva informacija mogla imati na mlade.“ Иста АНЕМ би могла исто начело да примени и на извештавање о учесталим крађама каблова са јавних инсталација. Ал онда ништа од грантова.

Да закључимо: „Srbija ima ‘beli’ parlament koji liči na Hitlerov Rajhstag – nema nijednog predstavnika romske populacije, druge po brojnosti u Srbiji, odmah iza većinske srpske.“

Мрш бре говно увлакачко.

 

[i] http://kolumnista.com/bela-i-ona-druga-srbija/

[ii] http://www.nspm.rs/kuda-ide-srbija/nacionalizam-umesto-srpstva.html

[iii] http://www.intermagazin.rs/ciganistan-vesna-veizovic/

(брАнали)

4 mišljenja na „Бранимир Марковић: КАД ТЕ ФАШИСТА УЧИ АНТИФАШИЗМУ

  1. Čestitam autoru na izuzetno uspešnoj zameni teza! Tako mi, Srbi, ispadamo fašisti, nacisti i rasisti a ne oni koji su Cigane proterali u Srbiju, bez obzira da li su iz Srbije ili nisu. Važno da od njih odu. Licemerje – šta to beše? Svaka čast na ideji da se ne piše negativno o „Romima“. I ne treba. Ako nema šta negativno da se piše. Niti ih treba medijski „žigosati“. Ali šta ako ta populacija, ili njen priličan deo, predstavlja kolektivno problem – nije li onda diskriminacija prema onima koji nisu Romi takvo stanje zataškavati? Da Romi kradu kablove sa javnih instalacija? Kradu. Hajde da to prećutimo, da se pravimo ludi i pišemo da „neko“ krade kablove sa javnih instalacija! Pa još da se pitamo – ko krade? Kako to možete upoređivati sa objavljivanjem informacije da neki ministar vozi 200 na sat?

    Sviđa mi se

      • sve je Đinđić, ništa nisu Koštunica i Tadić ..ugovor omreadmisiji potpissuje država – država je onda bila SRJot . objasni nama smrtnicima kkao je premijer Srbije mogao da potpiše u ime SRJot? Čisto teoretski, pošto i praktično nema veze s istinom… teško je potpisati nešto nekoliko godina posle sopstvene smrti .. to ne može čak ni Đinđić

        Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s